Birgit Nilsson Bergström

Birgit Nilsson Bergström, projektleder i det svenske Hembakningsrådet, giver dig sine bedste opskrifter på og tips om, hvordan du laver de bedste kanelsnegle. Hembakningsrådet arbejder med at udbrede viden og inspiration vedrørende bagning, og det var dem, der indførte "Kanelbullens dag".

Birgit Nilsson Bergström

Sådan laver du kanelsnegle!

• Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur: Mælk og smør skal ikke være køleskabskolde, men skal altså heller ikke varmes/smeltes.
• Tag dig god tid til at bearbejde dejen: 5-10 minutter på maskine eller 10-20 minutter, hvis du ælter den i hånden. Det gør dejen smidig og blank og bollerne luftige og saftige.
• Stil dejen til hævning under plastfolie på et varmt sted (f.eks. oven på komfuret).
• Bag bollerne i papirforme, så de bliver høje og flotte.
• Varier gerne smagen ved at bruge andre typer sukker i fyldet. Udskift sukkeret med Brun Farin, og få sprøde noter af lakrids, eller brug en tredjedel Lys Muscovadorørsukker og to tredjedele almindeligt sukker for at få en rigtig lækker karamelagtig smag.

Foto af Birgit: Stefan Edetoft

Lækre kanelsnegle

Lækre kanelsnegle

Æble- og kanelsnegle

Æble- og kanelsnegle

Glutenfrie kanelsnegle

Glutenfrie kanelsnegle