Gæstekokke laver mad med SteviaSukker

Dansukker har fået to kokke til at udvikle en række opskrifter, der er særligt tilpasset vores nye produkt, Dansukker SteviaSukker.


Mette Dahlgaard

Mette Dahlgaard er 30 år og udlært på Søllerød Kro og restaurant Paustian. Modtog i 2011 prisen som ”Årets Uslebne Diamant”. Mette arbejder nu på Restaurant Geist i København.

– Det er altid spændende at arbejde med et produkt og en råvare, der tilføjer noget nyt til en smag, man tror, man kender. I Dansukker SteviaSukker træder sødmen tydligt frem, men der er også andre spændende smagsnoter at arbejde med.

– Jeg synes især produktet er godt til sirup og safter, her kommer den fyldige sødme virkelig til sin ret, og her kan man godt give den noget modspil i form af for eksempel mynte og lime. I det hele taget er det godt at kombinere smagen med råvarer, der har noget karakter.

– Den er for eksempel rigtig god til mørke bær, og frugter som blommer og pærer, altså råvarer, der har en vis dybde i smagen. Dansukker SteviaSukker har en svag tone af lakrids eller anis i sig, og det går rigtigt godt sammen med de lidt kraftigere bær og frugter.

– Derudover passer den også godt sammen med for eksempel chokolade, for der får man også noget nyt og interessant frem. Den tunge chokoladesmag går nemlig også rigtig godt med den fine tone af lakrids, og den fungerer også godt i en dessert, som den panna cotta, vi har lavet.


Rasmus Leck Fischer

Rasmus Leck Fischer er 29 år og uddannet fra Søllerød Kro. Rasmus har været omkring en 3-stjernet Michelin-restaurant i Spanien og også været souschef på Dragsholm Slot. Han debuterede i år som kogebogsforfatter med bogen ’Ukrudt’.

– Der er masser af muligheder med Dansukker SteviaSukker. Sødmen i Dansukker SteviaSukker kommer hurtigere frem, og det gør det både spændende og udfordrende at arbejde med.

– Det er rigtigt godt til at karamellisere med. Både i sirupper, hvor den fyldige karamel klæder steviaens tone af lakrids, men også i chutney og BBQ-sovs. Her får man en rigtig god smag frem, fordi man kan kombinere med krydderier, der giver et godt spark til den fyldige sødme.

– Vi har også udviklet en drink, en mojito, som blev virkelig god. Dansukker SteviaSukker er virkelig et hit, hvis man gerne vil lave cocktails med færre kalorier, og det er rigtig godt sammen med friske krydderurter som mynte og citronmelisse. Og i sommerens hyldeblomstsaft er den også en klar vinder.

– Det er produkt, der har mange anvendelsesmuligheder i hverdagskøkkenet, når man først har fået lidt fornemmelse for, hvordan man skal dosere det. I bagværk er det lidt sværere at bruge, men sammen med de lidt mere karakterfulde frugter og grøntsager kan man nemt kaste sig ud i saft, syltning og marinader.

Amerikanske pandekager med jordbærsirup

Amerikanske pandekager med jordbærsirup

BBQ Kylling

BBQ Kylling

Mojito med SteviaSukker og citronmelisse

Mojito med SteviaSukker og citronmelisse

Muffins med hindbær og hvid chokolade

Muffins med hindbær og hvid chokolade