Bagesukker

Dansk Bagesukker

Dansk Bagesukker er meget finkornet sukker, produceret af danske roer. På grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Særdeles velegnet til al bagning men især marengs, lagkagebunde og cupcakes. Bagesukker vil gøre bagningen lettere!
Bagesukker er det samme som det finkornet Caster Sugar, kendt fra engelske opskrifter.

Nedenfor finder du opskrifter på Marengs, Bondekager, Sommerwhoopies, Rosinmuffins, Mors mazarinkage, Verdens bedste roulade, Lækker og hurtigt lavet æblekage, Pavlova, Brownietærte med luftig marengs og Naked Frozen Cake.


Marengs

Marengs

ca. 40 stk.
Ingredienser

3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
3 dråber citronsaft
Rød frugtfarve


Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve* og en deciliter af bagesukkeret til en fast skum med en elpisker.

Vend forsigtigt resten af bagesukkeret i blandingen. Fyld blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time.

*Ønsker man en mere ujævn farve som på billedet røres farven forsigtigt i til sidst.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bondekager

Bondekager

ca. 70 stk.
Ingredienser

1 tsk. natron
1 spsk. vand
5 1/2 dl hvedemel
2 dl Dansukker Bagesukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
3/4 dl (50 g) skoldede, grofthakkede søde mandler
200 g blødt smør eller margarine


Rør natronen ud i vand. Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en jævn dej. Form dejen til to ruller, 5 cm i diameter, som rulles ind i plastfolie og hviler i køleskabet i ca. 30 minutter.

Skær rullerne i 1/2 cm tykke skiver, og læg dem på bageplader med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6-7 minutter til kagerne er blevet gyldenbrune.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sommerwhoopies

Sommerwhoopies

ca. 50 stk.
Ingredienser

100 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
4 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 æg
1 dl cremefraiche 38 %

Fyld
60 g blødt smør
3 dl Dansukker Flormelis
150 g Philadelphia friskost naturel
75 g bær, f.eks. hindbær eller blåbær


Pisk smør og bagesukker, til det er luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser. Tilsæt æg og cremefraiche, og rør, til dejen er glat. Hæld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt klatter på størrelse med en femkrone ud på plader med bagepapir. Har du ingen sprøjtepose, kan kagerne også sættes med en ske. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter. Hold øje med kagerne, så kanterne ikke bliver for mørke. Lad dem køle af på en rist.

Bland ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg de resterende kager oven på fyldet. Kagerne smager bedst, når de er nybagte.

Vaniljesukkeret i kagerne kan erstattes af 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. kardemomme, 2 spsk. kakao, 75 g revet marcipan, 1-2 tsk. revet citron- eller limeskal eller 50 g finthakket chokolade.

Bærfyldet kan erstattes af et chokoladefyld. Udskift f.eks. bærrene med 3/4 dl Nutella, 2 spsk. likør, f.eks. Xante, og 3 spsk. kakao.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rosinmuffins

Rosinmuffins

12 stk.
Ingredienser

1/2 dl rosiner
1/2 dl rom eller appelsinjuice
150 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
2 dl hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver


Læg rosinerne i en skål, og hæld rom eller juice over og lad det stå natten over.
Rør fedtstof og sukker sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, mens du rører kraftigt. Bland de tørre ingredienser, og vend dem ned i massen sammen med rosinerne. Fordel massen i formene. Bages på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15-20 minutter. Kagerne kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Mors mazarinkage

Mors mazarinkage

20 stk.
Ingredienser

200 g smeltet smør
2 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl Dansukker Flormelis
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 1/2 dl mælk
1/2 tsk. mandelaroma/mandelessens
50 g revet marcipan


Sæt ovnen på 175 °C.

Beklæd en rektangulær form (30 x 23 cm eller rund form 26 cm) med bagepapir.

Smelt smørret. Rør samtidig æg og bagesukker sammen i en skål med en ske (brug ikke elpisker).

Kom hvedemel og bagepulver op i en skål, og stil den til side.

Bland mælk og mandelessens i det smeltede smør.

Kom marcipanen og melblandingen i æggemassen og derefter smørblandingen.
Det gør ikke noget, hvis der er lidt klumper. De forsvinder under bagningen.

Kom dejen i formen, og bag nederst i ovnen i 15-20 minutter.
Lad den køle af.


Tip!
Pynt med glasur eller smeltet chokolade.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Verdens bedste roulade

Verdens bedste roulade

15 stykker 45 minutter
Ingredienser

3 æg
2 dl Dansukker Rørsukker eller Dansukker Bagesukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Forslag til fyld
• 100-150 g syltetøj, frugtmos eller marmelade
• 2 1/2 dl piskefløde, 1 tsk. vaniljesukker, 150 g friske bær
• 200 g kvark, 1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker, saft og revet skal fra 1 usprøjtet citron


Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det i æggene sammen med vandet. Hæld dejen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dejen midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Vend den ud på et stykke bagepapir med sukker. Smør det valgte fyld på og rul rouladen sammen på langs. Stil den i køleskabet. Hvis du kommer lidt kanel og nelliker i dejen og bruger tyttebær eller tranebær som fyld, får du en lækker juleroulade. Tyttebær- eller tranebær syltetøj kan blandes med flødeskum, kvark eller creme fraiche.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lækker og hurtigt lavet æblekage

Lækker og hurtigt lavet æblekage

10-12 stykker
Ingredienser

6 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
3 dl Dansukker Bagesukker
150 g blødt smør eller margarine
4 dl tykmælk eller yoghurt
2-3 skrællede æbler skåret i både

Topping
3 spsk. Dansukker Rørsukker


Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt fedtstoffet i små stykker samt tykmælken, og ælt det sammen til en dej. Hæld dejen i en smurt og melet springform, ca. 2 liter. Stik æblebådene ned i dejen. Drys rørsukker over, og bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pavlova

Pavlova

ca. 8 portioner 2 timer
Ingredienser

6 æggehvider
1/2 knivspids salt
5 dl Dansukker Bagesukker
2 tsk eddike
1 tsk vaniljesukker

Fyld
3 dl piskefløde
300 g frugter eller bær efter eget valg


Pisk æggehvider og salt til en fast skum. Pisk 3/4 af bagesukkeret i, og fortsæt med at piske, indtil massen er stiv. Vend vaniljesukker, eddike og resten af bagesukkeret i.

Klip en cirkel på ca. 30 cm i diameter ud af et stykke bagepapir. Fugt papiret med vand, og læg det på en plade. Læg marengsen op på papiret med en ske et stykke inde på papiret. Bages midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1 1/2 time. Kagen skal være tør udvendig og sej indeni.

Fjern papiret, og lad kagen køle af på en rist. Pisk fløden stiv, og læg den på kagen lige inden servering. Pynt med frugter eller bær efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brownietærte med luftig marengs

Brownietærte med luftig marengs

1 tærte, ca. 8-10 stykker 1,5 time
Ingredienser

Browniebund
50 g hakket mørk chokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 æg
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Hindbærcreme
200 g frosne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg, let pisket
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør

Chokolademousse
50 g mørk chokolade
100 g friskost
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Marengs
4 store æggehvider (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup


Browniebund
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.

Pisk æg og sukker luftigt.

Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.

Hindbærcreme
Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør.

Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.

Chokolademousse
Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.

Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.

Tilsæt friskosten, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.

Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.

Marengs
Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i ca. 5-10 minutter.

Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.

Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Naked Frozen Cake

Naked Frozen Cake

1 kage, 8-10 portioner
Ingredienser

Kagebund, 3 stk.
225 g blødt smør
4 dl Dansukker Bagesukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
5 æg
7 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Maizena
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 1/2 dl mælk

Syltetøj
500 g friske bær (f.eks. hindbær eller blåbær)
3 dl Dansukker Syltesukker

Creme cheese-frosting
100 g blødt smør
300 g friskost
6 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. brunkagekrydderi

Isbjerg-pynt
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vand
60 g (1/2 dl) Dansukker Glukosesirup
Blå frugtfarve


Kagebund
Sæt ovnen på 175 °C.
Smør tre runde forme (16-20 cm i diameter).
Pisk smør, sukker og lys sirup lyst og cremet i en stor skål.
Tilsæt et æg ad gangen.
Sigt mel, Maizena, bagepulver og salt i sammen med mælken, og rør til en jævn dej.
Fordel dejen i de tre forme, og bag i 35-40 minutter.

Syltetøj
Bland bær og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter afhængigt af bærtype. Syltetøjet skal blive forholdsvis fast. Lad det køle af.

Creme cheese-frosting
Pisk alle ingredienserne sammen.

Isbjerg-pynt
Kog sukker, glukosesirup og vand, til det når en temperatur på ca. 160 °C.
Tilsæt blå farve.
Hæld sukkerlagen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Knæk i mindre stykker.

Montér kagen
Halvér kagebundene, hvis de bliver for tykke. Kom et lag syltetøj på bunden næsten ud til kanten. Kom de sidste kagebunde og syltetøj på. Kom frosting på toppen af kagen, og pynt med isbjerg og krymmel efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Flere opskrifter med Bagesukker »