Små fristelser

Små nydelser, der passer perfekt til buffeten og kaffen - ja, faktisk til hvilken som helst anledning. Vores små lækkerier har en fyldig og frugtagtig smag. Velbekomme!

Bestil og download vores brochure "Små fristelser - Gør livet lidt mere lækkert" »

Herunder finder du opskrifter på Chokolade- og hindbærkugler, Chokolademousse med brombærkompot, Søde kokosstykker, Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme, Blueberry pie bites, Mugcake, Pistaciekugler med rosenvand, Kokoskager med hindbær-rose-syltetøj, Crème brûlée og Minikokostoppe med chokolade.


Chokolade- og hindbærkugler

Chokolade- og hindbærkugler

Ingredienser

180 g blødt smør
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
50 g finthakket mørk chokolade
7 dl havregryn
1 spsk. cognac eller æblejuice
2 spsk. frysetørret hindbær, knust

Pynt
100 g smeltet mørk chokolade


Rør smør og sukker sammen til en smidig masse.
Kom kakao, chokolade, havregryn og cognac i. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Form til kugler. Dyp dem i smeltet chokolade, og pynt evt. med lidt knust frysetørret hindbær.

Se film: Chokolade- og hindbærkugler

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolademousse med brombærkompot

Chokolademousse med brombærkompot

8 portioner
Ingredienser

Brombærkompot
250 g brombær
1 dl Dansukker Syltesukker

Chokolademousse
100 g mørk choklade, 70 %
2 spsk. Dansukker Flormelis
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde


Brombærkompot: Bland bær og sukker i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Lad det køle af.
Chokolademousse: Knæk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i mikrobølgeovn eller over vandbad.
Rør flormelis, muscovadorørsukker og æggeblomme i den smeltede chokolade. Rør sammen til en jævn blanding. Stil den til side, og lad den køle af.
Pisk fløden let. Bland en tredjedel af den i chokoladeblandingen. Vend resten af fløden i efterfølgende.
Vend lidt af brombærkompotten i chokolademoussen. Gem resten til pynt.
Fordel moussen i glas, og stil dem i køleskab i mindst 1 time.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Søde kokosstykker

Søde kokosstykker

Ca. 30 stk.
Ingredienser

1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl kokosmel
2 dl hakkede mandler
1 dl sødet kondenseret mælk
200 g mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade

Topping
Kokosmel
Hakkede mandler
Krymmel


Bland sukker, sirup, kokosmel, mandler og kondenseret mælk i en skål.
Tril dejen til kugler. Stil i køleskab i 30 minutter.
Smelt chokoladen, og dyp kuglerne, så de dækkes. Læg dem på bagepapir. Pynt kuglerne efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Ca. 25 stk.
Ingredienser

200 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl jordbærpuré
2 tsk. knust kardemomme
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup

Pynt
100 g smeltet hvid chokolade
Frysetørrede jordbær
Knust kardemomme


Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde, jordbærpuré, kardemomme og sirup i en kasserolle, og lad det koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det sammen til en jævn blanding. Lad det stå køligt i mindst 4 timer.
Form til runde kugler, og dyp dem i hvid chokolade. Pynt med lidt frysetørrede jordbær eller knust kardemomme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blueberry pie bites

Blueberry pie bites

Ca. 40 stk.
Ingredienser

3 dl hvedemel
125 g smør
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vand
100 g blåbær
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
(alternativt en klat blåbærsyltetøj)
1 æg + 1 tsk. vand + 1 knsp. salt til pensling


Sæt ovnen på 200 grader, og læg bagepapir på en bageplade.
Bland hvedemel, smør, sukker og vand til en smidig dej. Rul dejen til en pølse, og læg den i køleskab i 20 minutter.
Bland bærrene med sukkeret.
Rul dejen tyndt ud, og skær runde kager med en diameter på 2-3 cm, eller skær i 2 x 2 cm store stykker.
Læg et par bær i midten, og fold kagen sammen, så der dannes fire hjørner.
Pensl hvert stykke med pisket æg.
Bages i 10 minutter i midten af ovnen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Mugcake

Mugcake

2 stk.
Ingredienser

1 tsk. vaniljesukker
6 spsk. hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
4 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. kakao
30 g smeltet smør
4 spsk. mælk
2 spsk. mørke chokoladeknapper


Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Smelt smørret, tilsæt mælken, og rør, indtil dejen er jævn.
Vend chokoladeknapperne i, og fordel derefter blandingen i to små smurte kopper.
Sæt dem i mikrobølgeovnen på høj effekt i ca. 60 sekunder.
Serveres med flødeskum og bær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pistaciekugler med rosenvand

Pistaciekugler med rosenvand

Ca. 25 stk.
Ingredienser

100 g afskallede pistacienødder + lidt ekstra til pynt
90 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
Fintrevet skal af 1 citron
3 dl revet sukkerkage
1-2 spsk. rosenvand


Pil skallen af pistacienødderne, og hak dem i småstykker, enten i hånden eller i en foodprocessor.
Rør smørret blødt og jævnt med sukker og citronskal.
Tilsæt sukkerkagen og 3/4 af pistacienødderne, og bland til en jævn og klæbrig dej. Smag til med rosenvand.
Stil dejen i køleskab i mindst 30 minutter.
Form til kugler, og rul dem i de hakkede pistacienødder.
Stil kuglerne tilbage i køleskabet, indtil de skal spises.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Kokoskager med hindbær-rose-syltetøj

Kokoskager med hindbær-rose-syltetøj

Ca. 16 stk.
Ingredienser

100 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 1/2 dl hvedemel
1/4 tsk. salt
3 1/2 dl revet kokos

Hindbær-rose-syltetøj
1 dl hindbærsyltetøj
1/2 spsk. rosenvand


Sæt ovnen på 150 grader.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt æg, og rør til en jævn blanding.
Bland mel, salt og kokosmel i en separat skål. Tilsæt de tørre ingredienser til smørblandingen, og rør det hele sammen.
Tril små kugler på ca. 1 cm, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bages i 5 minutter.
Imens blandes hindbærsyltetøj og rosenvand sammen.
Tag kagerne ud, og lav en lille skål ud af dem med bagsiden af en ske eller fingrene. Kom hindbærsyltetøj i.
Hæv varmen til 175 grader, og bag kagerne i yderligere 8-10 minutter.
Tag dem ud, og lad dem køle af. Velbekomme!


Crème brûlée

Crème brûlée

6 små forme
Ingredienser

6 æggeblommer
1 dl Dansukker Rørsukker
5 dl piskefløde
1 dl mælk
1 vaniljestang
Dansukker Rørsukker (til at brænde af med)


Sæt ovnen på 125 grader.
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Hæld fløde og mælk i en lille kasserolle. Del vaniljestangen, og skrab nogle frø ned i flødeblandingen. Lad det koge op.
Hæld den varme flødeblanding over æg- og sukkerblandingen under omrøring.
Fordel blandingen i små portionsforme, og sæt dem i et ovnfast fad på en af de nederste riller i ovnen. Hæld varmt vand i formen op til næsten den halve portionsform.
Bages i 40-50 minutter, til blandingen er stivnet. Når man skubber til formen, må kagen ikke blævre for meget i midten.
Lad bruléen køle af i køleskab (gerne natten over).
Servering: Strø et tyndt lag rørsukker over, og brænd sukkeret af med en gasbrænder eller i ovnen ved grillvarme (250 grader) i et par minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Minikokostoppe med chokolade

Minikokostoppe med chokolade

Ca. 40 stk.
Ingredienser

75 g blødt smør
2 1/2 dl Dansukker Rørsukker
7 dl revet kokos
Æggehvide fra 3 store æg
Revet skal af 1 usprøjtet lime

Topping
100 g mørk chokolade
Kokosflakes


Sæt ovnen på 200 grader.
Rør blødt smør og sukker sammen.
Tilsæt kokos og æggehvide, og rør det godt sammen. Rør limeskallen i.
Form små toppe af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen i 8-12 minutter.
Tag ud af ovnen, og lad køle af. Smelt chokolade, og hæld det over. Strø kokosmel over.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker