Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Herunder finder du opskrifter på Flødeboller, Kokos- og karamelpopcorn, Chokolademilkshake med kanel, Chokolade- og hindbærkugler, Skumfiduser, Cake pops, Sure hindbærstrimler, Muscovadotrøfler, Barer med chokoladeovertræk, Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme, Mugcake og Søde kokosstykker.

Se hvordan du laver Flødeboller


Flødeboller

Flødeboller

ca. 20-25 stk.
Ingredienser

Ca. 10-15 vafler som bunde

Marengsfyld
5 store æggehvider
2 spsk. Dansukker Sukker
2 blade husblas

Sukkerlage
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
200 g mørk chokolade
1/2 spsk. madolie
F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær


Læg husblassen i blød.

Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.

Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).

Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.

Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.

Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød karamelfarve.

Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.

Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.

Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.

Se film: Flødeboller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Kokos- og karamelpopcorn

Kokos- og karamelpopcorn

20 minutter
Ingredienser

2 spsk. kokosolie
1–2 dl popcorn (skal dække grydens bund)
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 tsk. natron


Varm 1 spsk. kokosolie op i en mellemstor kasserolle.
Hæld popcorn i, så bunden er dækket.
Kom låg på, og ryst gryden en gang imellem. Vent, til de er færdige med at poppe. Sæt til side.
Kom sirup, sukker og 1 spsk. kokosolie i en lille kasserolle. Lad det koge op og koge i 3-4 minutter, eller indtil det begynder at tykne.
Tag gryden af varmen, rør natron i, hæld det hurtigt over popcornene og bland det hele.
Hæld popcornene ud på bagepapir, og lad dem afkøle.

Tip
Kan holde sig i op til 3 dage i en lufttæt beholder.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolademilkshake med kanel

Chokolademilkshake med kanel

4-5 portioner
Ingredienser

Milkshake
8 dl chokoladeis, færdigkøbt eller hjemmelavet i henhold til opskrift
2 dl mælk
2 dl isterninger

Topping
Chokoladesauce i henhold til opskrift
Flødeskum

Chokoladesauce
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 dl kakao
2 dl vand
2 dl Dansukker Rørsukker
En smule salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme

Chokoladeis med kanel
8 store æggeblommer
3 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 1/2 dl mælk
1 dl kakao
7 dl piskefløde 38 %
En smule salt
2 tsk. stødt kanel


Milkshake
Bland is og mælk i en blender, og kør, til det er blandet. Tilsæt isterningerne til sidst.
Bland milkshake, fløde og chokoladesauce i et glas.
Pynt med chokoladesauce og flødeskum.

Chokoladesauce
Bland alle ingredienserne, og lad det koge op, til sukkeret er opløst. Lad blandingen koge i 3-4 minutter, til saucen begynder at tykne. Tag af kogepladen.

Chokoladeis
Pisk æggeblommer og sukker i en skål.
Varm mælk og kakao op, til det næsten begynder at koge. Tag af kogepladen, og hæld forsigtigt halvdelen af den varme mælk i æggeblandingen under konstant omrøring.   
Hæld den tempererede æggeblanding i den sidste mælk, og tilsæt fløde, kanel og salt. Lad blandingen simre under konstant omrøring, til den er tyknet (5-10 minutter).
Lad blandingen køle i køleskab i mindst seks timer eller helst natten over.
Brug en ismaskine, eller stil i fryseren i mindst seks timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolade- og hindbærkugler

Chokolade- og hindbærkugler

Ingredienser

180 g blødt smør
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
50 g finthakket mørk chokolade
7 dl havregryn
1 spsk. cognac eller æblejuice
2 spsk. frysetørret hindbær, knust

Pynt
100 g smeltet mørk chokolade


Rør smør og sukker sammen til en smidig masse.
Kom kakao, chokolade, havregryn og cognac i. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Form til kugler. Dyp dem i smeltet chokolade, og pynt evt. med lidt knust frysetørret hindbær.

Se film: Chokolade- og hindbærkugler

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Skumfiduser

Skumfiduser

ca. 100 stk.
Ingredienser

2 1/4 dl Dansukker Sukker
2 spsk. (40 g) Dansukker Glukosesirup
1/2 dl vand
7 blade husblas
3 (100 g) æggehvider
2 spsk. Dansukker Flormelis
Evt. frugtfarve
2 dl Dansukker Flormelis
2 dl kartoffelmel 


Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet kasserolle, og lad massen koge, til den har nået en temperatur på 100°. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblassen. Pisk æggehvider og flormelis samt eventuelt farve i en skål med en håndmikser, til det er et fast skum. Når massen i kasserollen har nået en temperatur på 127°, hældes den under fortsat piskning ned i æggehvidemassen. Tilsæt den smeltede husblas og fortsæt med at piske, til dejen er fast og skinnende og er begyndt at køle af. Bland flormelis og kartoffelmel, og hæld det ud i en bradepande 30 x 40 cm. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt stænger ud i bradepanden. Lad dem stivne ved rumtemperatur. Klip stængerne ud i stykker i den ønskede størrelse. Rul stykkerne i flormelisblandingen. Opbevares i et glas med låg ved rumtemperatur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Cake pops

Cake pops

ca 25 stk.
Ingredienser

1/4 af sandkage
10 digestivekiks
75 g Philadelphia friskost naturel
2 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
200 g chokolade, valgfri sort
kagedekoration
grillpinde i træ


Halver grillpindene, og læg dem i vand.

Mos eller blend kagen, til den er i små, små stykker.

Knus kiksene, og bland dem med sandkagestykkerne.

Tilsæt osten og muscovadosukkeret.

Form boller i den ønskede størrelse, læg dem på et fad, og stil dem i køleskabet.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt.

Sæt en grillpind, i hver kagebolle, og dyp denne i den smeltede chokolade.

Dyp bollerne i kagepynt, eller strø kagepynt på dem, og stil dem til at stivne.

Opbevares køligt.

Se film: Cake pops!

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sure hindbærstrimler

Sure hindbærstrimler

ca. 15 stk.
Ingredienser

200 g frosne hindbær
10 blade husblas
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. citronsyre

Pynt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 knsp. citronsyre
Skal af 1 usprøjtet lime


Beklæd en plade med olieret bagepapir.
Tø hindbærrene op, og passér dem gennem en finmasket si, så du får 1 dl hindbærsaft.
Læg husblassen i koldt vand, stil derefter til side.
Rør hindbærsaft, sukker og sirup sammen i en kasserolle, og lad det koge op ved høj varme. Lad det koge i 5-6 minutter,  til en temperatur på 107 °C,  og tag derefter kasserollen af kogepladen.
Klem vandet ud af husblassen, og rør den ned i den varme hindbærblanding.
Tilsæt citronsyre, og rør rundt.
Smør blandingen tyndt ud på pladen med en paletkniv. Lad det køle af ved stuetemperatur i mindst 2 timer, gerne et døgn.
Bland sukker, citronsyre og limeskal.
Skær massen i ca. 2 cm brede strimler med en skarp kniv, og vend dem i sukkerblandingen.
Opbevar strimlerne i et stort glas uden låg ved stuetemperatur.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Muscovadotrøfler

Muscovadotrøfler

Ca. 25 stk.
Ingredienser

200 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
25 g smør

Pynt
75 g smeltet mørk chokolade
Dansukker Rørsukker


Hak chokoladen.
Giv fløde og muscovadorørsukker et opkog, og tag det derefter af kogepladen.
Kom den hakkede chokolade i fløde- og sukkerblandingen, og rør det sammen til en jævn blanding. Bland smørret i, og rør, til blandingen er jævn.
Stil trøflen i køleskab i mindst 3 timer for at stivne.
Rul kugler af den stivnede trøffel. Dyp dem først i smeltet chokolade og derefter i rørsukker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Barer med chokoladeovertræk

Barer med chokoladeovertræk

Cirka 20-25 stykker 50 minutter
Ingredienser

Barer
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
3 dl jordnødder
25 g smør
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl sesamfrø
1 dl kokosmel

Chokoladeovertræk
200 g chokolade
50 g smør

Pynt
Hakkede nødder


Sæt ovnen på 150 °C.

Hak nødderne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør nøddeblandingen i.

Bland resten af ingredienserne i, og rør til en tyk masse.

Hæld dejen ud i en form, cirka 24 x 30 cm, med bagepapir.

Bag midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad køle af.

Smelt chokoladen og smørret over vandbad imens.

Smør chokoladeblandingen på nøddebunden, og drys hakkede nødder på. Stil dem i køleskabet.

Skær til små barer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Ca. 25 stk.
Ingredienser

200 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl jordbærpuré
2 tsk. knust kardemomme
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup

Pynt
100 g smeltet hvid chokolade
Frysetørrede jordbær
Knust kardemomme


Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde, jordbærpuré, kardemomme og sirup i en kasserolle, og lad det koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det sammen til en jævn blanding. Lad det stå køligt i mindst 4 timer.
Form til runde kugler, og dyp dem i hvid chokolade. Pynt med lidt frysetørrede jordbær eller knust kardemomme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Mugcake

Mugcake

2 stk.
Ingredienser

1 tsk. vaniljesukker
6 spsk. hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
4 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. kakao
30 g smeltet smør
4 spsk. mælk
2 spsk. mørke chokoladeknapper


Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Smelt smørret, tilsæt mælken, og rør, indtil dejen er jævn.
Vend chokoladeknapperne i, og fordel derefter blandingen i to små smurte kopper.
Sæt dem i mikrobølgeovnen på høj effekt i ca. 60 sekunder.
Serveres med flødeskum og bær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Søde kokosstykker

Søde kokosstykker

Ca. 30 stk.
Ingredienser

1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl kokosmel
2 dl hakkede mandler
1 dl sødet kondenseret mælk
200 g mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade

Topping
Kokosmel
Hakkede mandler
Krymmel


Bland sukker, sirup, kokosmel, mandler og kondenseret mælk i en skål.
Tril dejen til kugler. Stil i køleskab i 30 minutter.
Smelt chokoladen, og dyp kuglerne, så de dækkes. Læg dem på bagepapir. Pynt kuglerne efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker