Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Nedenfor finder du opskrifter på Flødeboller, Chokoladecreme med mint-marengstop, American Beauty Cake, Chokoladefondant med ingefær, Chokoladekage Rocky Road, Brownies i form, Chokolade- og hindbærkugler, Chokoladetærte, Brownietærte med luftig marengs, Chokoladetrøffelkager og Karamel-chokoladetærte.

Se hvordan du laver Flødeboller


Flødeboller

Flødeboller

ca. 20-25 stk.
Ingredienser

Ca. 10-15 vafler som bunde

Marengsfyld
5 store æggehvider
2 spsk. Dansukker Sukker
2 blade husblas

Sukkerlage
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
200 g mørk chokolade
1/2 spsk. madolie
F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær


Læg husblassen i blød.

Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.

Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).

Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.

Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.

Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød karamelfarve.

Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.

Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.

Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.

Se film: Flødeboller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladecreme med mint-marengstop

Chokoladecreme med mint-marengstop

6 små portioner
Luksuriøs dessert med sprødt låg og et touch af After Eight.
Ingredienser

100 g hakket mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Flormelis
Ristede, hakkede hasselnødder til pynt
1-2 dråber pebermynteolie


Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde i en lille kasserolle og lad koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Rør sammen til en jævn blanding, hæld op i seks små skåle, og lad det køle af.
Marengs: Varm æggehvider og sukker op i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen af varmen, og hæld æggehviderne i en anden skål. Pisk marengsen i 5-10 minutter. Tilsæt flormelis undervejs, og smag til med pebermynte.
Sprøjt marengsen på chokoladecremen, og brænd ydersiden af med en gasbrænder.
Pynt med ristede, hakkede hasselnødder.

Tip
Lav små marengs af resten af marengsblandingen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

American Beauty Cake

American Beauty Cake

2 timer + 6 timer
Ingredienser

225 g smør
300 g hakket mørk chokolade 70 %
6 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. mørk rom eller likør efter eget valg

Mousse
50 g smør
275 g hakket chokolade, valgfri type
3 æggeblommer
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 tsk. vaniljesukker
3 æggehvider
2 dl piskefløde

Glasering
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
Pynt med friske bær


Sæt ovnen på 175 °C. Sæt en plade med vand nederst i ovnen.

Beklæd en springform, 20 cm i diameter, med bagepapir (læg det godt fast i bunden, så dejen ikke løber ud).

Smelt smørret, tag af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i, til den er smeltet.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt.

Tilsæt rommen, og kom dejen i formen.

Bages i 50–60 minutter, til kagen er stivnet.

Tag kagen ud, og lad den køle af.

Mousse
Smelt smørret, tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.

Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt.

Pisk æggehviderne stive.

Vend forsigtigt æggehviderne i, en tredjedel ad gangen.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt ned i moussen, til den er helt jævn.
Fordel moussen oven på den afkølede chokoladekage.

Dæk med plastfolie, og stil kagen i fryseren i mindst 6 timer.

Glasering
Hæld fløde og sirup i en lille kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker og chokolade.

Rør, til glaseringen er helt jævn, og lad den køle af.


Tag kagen ud af fryseren, og stil den på et fad.

Hæld glaseringen på midten af kagen, og kom den ud mod kanterne, så der løber lidt ned.

Stil kagen tilbage i fryseren, og tag den op, 20–25 minutter før den skal spises.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladefondant med ingefær

Chokoladefondant med ingefær

10 portioner
Ingredienser

10 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen

200 g smør
300 g god mørk chokolade
4 hele æg
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Bagesukker
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
Smør og sukker til formene
Tranebær eller andre bær efter eget valg til servering


Smelt smørret i en kasserolle, og tag den af kogepladen.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad dem smelte i smørret.

Pisk æg, æggeblommer og bagesukker i en skål.

Rør melet i, og kom derefter chokolade- og smørblandingen i.

Rør, til cremen er jævn og blank.

Smør formene, og kom sukker på.

Fordel dejen i formene. Du kan forberede frem til dette.

Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen.

Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten.

Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.


Tip!
Sigt flormelis over, og pynt med tranebær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladekage Rocky Road

Chokoladekage Rocky Road

10-12 stykker
Ingredienser

100 g smør
100 g hakket mørk chokolade
3 æg
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl hvedemel
2 dl chokoladeknapper
2 dl mini-marshmallows
2 dl jordnødder eller cashewnødder


Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en springform (22-26 cm i diameter).
Smelt smørret, tag af kogepladen, tilsæt den hakkede chokolade, og rør, til den er smeltet.
Pisk æg, sukker og sirup, til det er luftigt.
Vend melet i, og tilsæt den smeltede chokolade.
Tilsæt forsigtigt chokoladeknapper, marshmallows og nødder.
Hæld blandingen i formen.
Bages i ovnen i 20-30 minutter.
Pynt med marsmallows og chokoladesauce.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brownies i form

Brownies i form

ca. 25 stk.
Ingredienser

2 æg
2 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør eller margarine
100 g mørk chokolade
1 1/2 dl hakkede valnødder
2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver


Pisk æg og sukker sammen. Smelt fedtstoffet, og rør det ned i æggemassen. Knæk chokoladen i stykker, og smelt den over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovn. Rør chokoladen ned i blandingen. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Hak valnødderne, og kom dem i blandingen sammen med melblandingen. Hæld dejen op i små forme, og bag den midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolade- og hindbærkugler

Chokolade- og hindbærkugler

Ingredienser

180 g blødt smør
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
50 g finthakket mørk chokolade
7 dl havregryn
1 spsk. cognac eller æblejuice
2 spsk. frysetørret hindbær, knust

Pynt
100 g smeltet mørk chokolade


Rør smør og sukker sammen til en smidig masse.
Kom kakao, chokolade, havregryn og cognac i. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Form til kugler. Dyp dem i smeltet chokolade, og pynt evt. med lidt knust frysetørret hindbær.

Se film: Chokolade- og hindbærkugler

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladetærte

Chokoladetærte

10-12 portioner
Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
4 1/2 dl hvedemel
50 g kakao

Fyld
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl mælk
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. kakao
2 spsk. vaniljesukker
3 spsk. hvedemel
3 æggeblommer

Glasur
1 dl Dansukker Lys Sirup
75 g mørk chokolade af god kvalitet
2 tsk. smør eller margarine

Tilbehør
2-3 dl piskefløde
250 g hindbær
2-3 spsk. Dansukker Flormelis


Tærten skal bages, dagen før den spises, for at få den rette smag og konsistens. 

Rør alle ingredienserne til dejen godt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Del dejen i tre lige store dele, som rulles ud til runde kager på ca. 25 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på riste. Bræk chokoladen til fyldet i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad det køle af. Fordel fyldet ud på to af bundene, og læg tærten sammen. Bræk chokoladen til glasuren i små stykker, og kom dem sammen med sirup og fedtstof i en gryde, og lad det koge op. Kom den varme glasur over tærten. Pisk fløden til et fast skum. Mos hindbærrene, og tilsæt flormelis. Server fløden og hindbærsaucen til tærten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brownietærte med luftig marengs

Brownietærte med luftig marengs

1 tærte, ca. 8-10 stykker 1,5 time
Ingredienser

Browniebund
50 g hakket mørk chokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 æg
3/4 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Hindbærcreme
200 g frosne hindbær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg, let pisket
1/2 dl Dansukker Syltesukker
20 g smør

Chokolademousse
50 g mørk chokolade
100 g friskost
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Marengs
4 store æggehvider (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup


Browniebund
Smelt smørret i en kasserolle, tag den af kogepladen, og rør den hakkede chokolade i.

Pisk æg og sukker luftigt.

Tilsæt chokoladesmørret, og sigt kakao, mel og bagepulver ned i.
Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Bages i 8-10 minutter ved ca. 175 °C. Afkøl.

Hindbærcreme
Kog hindbærrene sammen med syltesukker og vaniljesukker i ca. 5-7 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt æg og smør.

Smør hindbærcremen ud på den afkølede browniebund. Stil i fryseren.

Chokolademousse
Hak chokoladen i små stykker, og kom dem i en skål.

Varm fløden, og kom chokoladen i. Rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil det i køleskab til afkøling.

Tilsæt friskosten, og pisk, til blandingen er cremet. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt upisket fløde.

Tag bunden ud af fryseren, og kom chokolademoussen oven på hindbærcremen. Stil tilbage i fryseren.

Marengs
Pisk æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen i ca. 5-10 minutter.

Sprøjt eller smør marengsen over tærten, og brænd ydersiden med en gasbrænder.

Den færdige tærte kan med fordel opbevares i fryseren. Men husk at tø den op i køleskabet, i mindst tre timer, før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladetrøffelkager

Chokoladetrøffelkager

20 stk.
Ingredienser

Kage
50 g flydende margarine
2 æg
2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand

Trøffel
225 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. kakao
200 g smør eller margarine

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
1 spsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vand
1 dråbe pebermynteolie
rød frugtfarve


Pisk æg og muscovadorørsukker let og luftigt. Bland mel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt margarine og vand. Hæld dejen i en smurt og melet aflang form, ca. 1 1/2 liter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Mærk efter med en kødnål, om brødet er færdigbagt i midten.

Bland chokolade, piskefløde, flormelis og kakao i en gryde, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil trøflen tykner. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er kølet af.

Bland ingredienserne til glasuren sammen.

Skær 10 skiver af sukkerkagen. Læg skiverne sammen to og to med lidt trøffel imellem. Del hver dobbeltskive i fire stykker. Kom glasur på hvert stykke. Sprøjt en ring af trøffel oven på hver kage. Bland ingredienserne til pynten sammen, og kom en klat i midten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Karamel-chokoladetærte

Karamel-chokoladetærte

12 portioner
Ingredienser

Bund
75 g smør
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. kakao
200 g knuste chokoladesmåkager f.eks. cookies

Karamelcreme
4 dl sød, kondenseret mælk (købes i specialbutik)
75 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker

Chokoladecreme
200 g hakket mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk Dansukker Sukker
40 g smør

Pynt (kan udelades)
1 1/2 dl piskefløde
chokoladestykker


Smelt smør og flormelis i en gryde. Bland kakao og de knuste kager i. Fordel massen i en springform, og stil den i køleskabet.

Karamelcreme
Bland mælk, smør og sukker i en gryde, og smelt ved svag varme. Lad cremen koge, til den tykner, ca. 6 minutter. Afkøl cremen lidt, og hæld den i springformen. Stil formen i køleskab, til cremen er stivnet.

Chokoladecreme
Bland chokoladen i en gryde sammen med fløde, sukker og smør. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Afkøl chokoladecremen, inden den hældes over karamelcremen. Stil den i køleskab.

Ved serveringen kan tærten pyntes med flødeskum og chokoladestykker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker