Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen. Ellers er det jo let at fryse det ned, der ikke bliver spist med det samme.

Nedenfor finder du opskrifter på Nem bradepandekage med bær, En blåbærdrøm, Lækkerbiskner, Drømmekage, Bærkage i bradepande, Vaniljekager, Brown Sugar Squares og Studenterkage i bradepande.


Nem bradepandekage med bær

Nem bradepandekage med bær

ca. 30 styk
Ingredienser

4 æg
6 dl Dansukker Rørsukker
4 1/2 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 l rensede bær, f.eks. hindbær, solbær eller brombær
200 g smør

Pynt
Dansukker Flormelis


Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i æggemassen. Hæld dejen i en smurt bradepande, 30 x 40 cm, og drys bærrene henover. Høvl smørret med en ostehøvl, og fordel det hen over bærrene. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af. Skær den derefter ud i firkanter. Drys lidt flormelis over ved servering.

Kagen kan også serveres som dessert med lidt flødeskum til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

En blåbærdrøm

En blåbærdrøm

ca. 20-30 stykker 1,5 time
Ingredienser

Bund
220 g smør
1 dl Dansukker Bagesukker
3 1/2 dl hvedemel
1 æggeblomme
Revet skal af 1/2 usprøjtet citron

Fyld
150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl hvedemel
4 æg
Saften af 1/2 citron


Sæt ovnen på 180 °C.
Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienserne til bunden, og ælt til en dej.
Smør en rektangulær form (ca. 24 x 30 cm), og beklæd den med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Bages nederst i ovnen i 10-13 minutter. Lad den køle lidt af.
Pres imens saften ud af de optøede blåbær gennem en si, således at kun blåbærsaften er tilbage. Bland citronsaften i.
Bland bagesukker og hvedemel i en skål. Pisk æggene i, og hæld til sidst blåbærsaften i, og pisk det til en jævn blanding. Hæld fyldet oven på bunden, og bag i den nederste del af ovnen i yderligere 15 minutter. Lad kagen køle af, og skær den derefter i mindre stykker. Strø evt. lidt flormelis over.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lækkerbiskner

Lækkerbiskner

ca. 30 stk.
Ingredienser

Bund
1 glas jordnøddesmør, 350 g
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl kokosmel
1 dl hakkede hasselnødder
2 spsk. vaniljesukker
1 liter Special-K

Pynt
200 g mørk chokolade
200 g blød nougat (Odense) 


Bland alle ingredienserne foruden Special-K, til bunden i en gryde, og giv dem et opkog. Rør Special-K i. Beklæd en lille bradepande, ca 25 x 35 cm, med plastfilm, og bred dejen ud heri. Stil den til afkøling for at stivne. Smelt chokolade og nougat i en skål over vandbad. Bred chokoladeblandingen ud over kagen. Stil den til afkøling for at stivne. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Drømmekage

Drømmekage

45 minutter
Ingredienser

Kage
4 dl hvedemel
50 g smør
3 dl Dansukker Sukker
4 æg
2 dl mælk
3 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker

Fyld
125 g smør
100 g kokosmel
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mælk


Æg og sukker piskes sammen. Mel, vaniljesukker og bagepulver blandes og vendes i. Bring mælk og smør i kog, afkøles og blandes i. Hæld dejen i en smurt, meldrysset bradepande 30 x 40 cm og bag på midterste rille ved 200 °C i 20 minutter.

Smør, kokosmel, brun farin og mælk blandes i en gryde og smeltes sammen. Fordeles på den bagte drømmekage, der stilles i ovnen igen ved 225 °C i ca 5 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærkage i bradepande

Bærkage i bradepande

25-30 stykker
Ingredienser

5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
100 g blødt smør eller margarine
400 g Philadelphia friskost naturel
2 1/2 spsk. vaniljesaucepulver til kogning
2 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 l rensede bær

Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis


Beklæd en lille bardepande, ca. 25 x 35 cm, med bagepapir. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og rørsukker i en skål. Tilsæt fedtstof og æg, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab 30 minutter. Tryk dejen ud på bagepapiret i bradepanden. Forbages midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Imens blandes ost og cremepulver sammen. Pisk fløden og sukkeret til fast skum, og vend den i osteblandingen.

Tag den forbagte bund ud, og fordel ostecremen på den. Drys bærrene på. Bages i yderligere 25 minutter. Lad den køle af. Skær kagen ud i firkanter. Drys lidt flormelis over inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vaniljekager

Vaniljekager

24 stk.
Ingredienser

4 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vaniljesukker
150 g smeltet smør eller margarine

Glasur
3 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
50 g smør eller margarine
1/2 dl mælk

Pynt
50 g ristede mandelflager


Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver,
og vend det ned i dejen. Tilsæt det smeltede fedtstof.

Hæld dejen op i en smurt form, 20 x 30 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir.

Bland ingredienserne til glasuren sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Fordel cremen på kagen, og drys med mandelflagerne. Skæres i små firkanter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brown Sugar Squares

Brown Sugar Squares

Ca. 25 stk
Ingredienser

150 g smør
300 g Dansukker Brun Farin
2 æg
3 dl (180 g) hvedemel
1/2 tsk bagepulver
2 dl hakkede, smuttede mandler
2 tsk vaniljesukker


Sæt ovnen på 150-175 °C.

Smelt smør og brun farin i en gryde. Lad det syde svagt i ca. 5 min. Lad det køle af.

Tilsæt æggene i den afkølede blanding. Rør melet, bagepulveret, mandlerne og vaniljesukkeret i blandingen.

Hæl blandingen i en teflonform eller i en smurt en bradepande (20 x 30 cm).

Bag på nederste rille i 30-45 min. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdig. Der må ikke sidde fugtig dej på strikkepinden. Lad den køle af. Skær den ud i kvadrater.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Studenterkage i bradepande

Studenterkage i bradepande

ca. 25 stykker
Ingredienser

Bund
750 g marcipan
375 g smør eller margarine
6 æg
1 1/2 dl hvedemel

Fyld
500 g friske eller frosne jordbær
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Sukker
3 blade husblass

Pynt
1/2 l piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
3 l friske jordbær


Riv marcipanen groft. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er blandet godt. Tilsæt æg og mel. Hæld dejen ud i en bradepande 30 x 40 cm med smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. Træk bagepapiret af, og læg kagen på serveringsfadet. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hak jordbærrene, tilsæt vand og sukker, lad det koge i et halvt minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på bunden. Pisk fløde og vaniljesukker til en fast skum. Fordel eller sprøjt fløden over de mosede jordbær. Pynt med jordbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker