Spred kærlighed på Valentinsdag

Det er let nok. Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad. Det kan være din kæreste, din familie, din barndomsven, din bedste ven eller dine børn. Du finder sikkert ud af, hvem du vil invitere. Vi har samlet nogle opskrifter som kan inspirere.

Nedenfor finder du opskrifter på Valentinspops, Hjerter dyppet i chokolade, Hindbærhjerter, Jordbærmuffins med jordbærfrosting, Chokolade- og hindbærkugler, Chokolademousse med brombærkompot, Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme, Vaniljepannacotta med limemarinerede bær, Chokoladetrøffelkager, Minicheesecakes med hindbærswirl, Appelsinhjerter, Marengskager og Valentintærte med chokolade.


Valentinspops

Valentinspops

14-16 tærter 1,5 time
Ingredienser

Tærtedej
100 g smør
2 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
100 g lys chokolade
Skumfiduser (store skumfiduser kan også bruges)

Pynt
Æggehvide
Dansukker Rørsukker
Grillspyd


Sæt ovnen på 200 °C.

Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Hak chokoladen, og klip skumfiduserne i mindre stykker, hvis de er store.

Drys køkkenbordet med mel rul tærtedejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en hjerteform, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med pisket æggehvide, og drys lidt chokolade og et par skumfiduser på halvdelen.

Læg derefter resten af hjerterne på, og tryk kanten fast med en gaffel. Sæt et grillspyd i hvert hjerte, og pensl med æggehvide. Strø rørsukker over.

Bages nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad køle af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hjerter dyppet i chokolade

Hjerter dyppet i chokolade

30-35 stk. 1 time
Ingredienser

100 g smør
1 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl Dansukker Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mælk
2 1/2-3 dl fint valsede havregryn
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder

Pynt
250 g mørk chokolade
Nødder


Pisk smør, brun farin, muscovadorørsukker og vaniljesukker i en skål. Kom mælk og havregryn i lidt ad gangen, og rør rundt.

Hak mandler og hasselnødder, og bland det i. Lad dejen hvile i køleskab i 30 minutter.

Drys køkkenbordet med mel og rul dejen ud til en ca. 2 cm tyk dej. Tryk hjerter ud med en lille hjerteform, og stil dem i fryseren i ca. 20 minutter.

Smelt den mørke chokolade imens. Tag hjerterne ud, dyp dem i chokoladen, og strø lidt hakkede nødder over. Lad dem afkøle i køleskabet.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærhjerter

Hindbærhjerter

25-30 stk. 1,5 time
Ingredienser

Mørdej
175 g koldt smør
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
1-2 tsk. vand

Smørcreme
75 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Hindbær marmelade
1 dl frosne hindbær
1 dl Dansukker Syltesukker


Sæt ovnen på 175 °C.

Bland smør og hvedemel i en foodprocessor, og kør dejen, til den er blevet smuldret. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æggeblomme og vand. Bland det hurtigt sammen til en dej. Stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.

Lav smørcremen og hindbær marmelade imens. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en jævn masse. Stil smørcremen til side.

Optø hindbærrene, og bland og kog dem sammen med syltesukker i en kasserolle i ca. 2-3 minutter. Marmeladen skal have en noget fast konsistens. Kom marmeladen på et omhyggeligt rengjort glas, og lad det afkøle i køleskabet.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en brunkageform, og læg dem på et stykke bagepapir. Tryk et mindre hjerte eller en rund cirkel ud i midten på halvdelen af hjerterne.

Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med kagerne til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af.

Når kagerne er kølet helt af, kommes et tyndt lag smørcreme på kagerne uden hul. Kom en klat hindbær marmelade i midten af hjertet, og læg kagen med hul i ovenpå. Opbevares på glas med låg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

16 store eller 24 små 1 time
Ingredienser

Muffins
200 g smeltet smør
4 æg, gerne økologiske
3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 spsk. vaniljesukker
2 dl mælk
Revet skal af 1 citron, gerne økologisk
6 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
En smule salt
1 dl friske jordbær, i mindre stykker

Frosting
200 g blødt smør
5 dl Dansukker Flormelis, sigtet
2 spsk. jordbærpulver (fås i velassorterede butikker)
300 g friskost
Saft af 1/2 citron
3 spsk. jordbærsyltetøj


Muffins
Sæt ovnen på 200 °C.
Smelt smørret.
Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
Rør smeltet smør, mælk og revet citronskal sammen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det ned i massen.
Skyld jordbærrene, skær dem i stykker, og bland dem i dejen.
Placer papirformene på en muffinplade, og fordel massen jævnt i dem.
Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er gyldenbrune (prøv at stikke en tændstik/tandstik eller lignende ned i dem – den skal være helt tør, når du tager den ud).
Kom frosting på inden servering.

Frosting
Pisk smør, mens du sigter flormelis og jordbærpulveret over.
Pisk friskosten og citronsaft ned i massen.
Rør sammen med jordbærsyltetøjet.
Sprøjt eller smør frostingen på dine muffins.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolade- og hindbærkugler

Chokolade- og hindbærkugler

Ingredienser

180 g blødt smør
2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
50 g finthakket mørk chokolade
7 dl havregryn
1 spsk. cognac eller æblejuice
2 spsk. frysetørret hindbær, knust

Pynt
100 g smeltet mørk chokolade


Rør smør og sukker sammen til en smidig masse.
Kom kakao, chokolade, havregryn og cognac i. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Form til kugler. Dyp dem i smeltet chokolade, og pynt evt. med lidt knust frysetørret hindbær.

Se film: Chokolade- og hindbærkugler

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolademousse med brombærkompot

Chokolademousse med brombærkompot

8 portioner
Ingredienser

Brombærkompot
250 g brombær
1 dl Dansukker Syltesukker

Chokolademousse
100 g mørk choklade, 70 %
2 spsk. Dansukker Flormelis
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde


Brombærkompot: Bland bær og sukker i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Lad det køle af.
Chokolademousse: Knæk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i mikrobølgeovn eller over vandbad.
Rør flormelis, muscovadorørsukker og æggeblomme i den smeltede chokolade. Rør sammen til en jævn blanding. Stil den til side, og lad den køle af.
Pisk fløden let. Bland en tredjedel af den i chokoladeblandingen. Vend resten af fløden i efterfølgende.
Vend lidt af brombærkompotten i chokolademoussen. Gem resten til pynt.
Fordel moussen i glas, og stil dem i køleskab i mindst 1 time.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Hvid chokoladetrøffel med jordbær og kardemomme

Ca. 25 stk.
Ingredienser

200 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
1/2 dl jordbærpuré
2 tsk. knust kardemomme
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup

Pynt
100 g smeltet hvid chokolade
Frysetørrede jordbær
Knust kardemomme


Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde, jordbærpuré, kardemomme og sirup i en kasserolle, og lad det koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det sammen til en jævn blanding. Lad det stå køligt i mindst 4 timer.
Form til runde kugler, og dyp dem i hvid chokolade. Pynt med lidt frysetørrede jordbær eller knust kardemomme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vaniljepannacotta med limemarinerede bær

Vaniljepannacotta med limemarinerede bær

4 portioner
Ingredienser

4 dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
3 stykker husblas

2 dl bær efter eget valg
Skal og saft fra 1 usprøjtet lime
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker


Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Bland fløde og vaniljesukker i en kasserolle, og lad det koge i et halvt minut. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme flødeblanding. Hæld massen i fire glas, og stil dem i køleskabet for at stivne.

Skyl og rens bærrene, bland dem med limeskallen, saften og sukkeret.

Lad det stå, til de skal lægges på pannacottaen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladetrøffelkager

Chokoladetrøffelkager

20 stk.
Ingredienser

Kage
50 g flydende margarine
2 æg
2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl vand

Trøffel
225 g mørk chokolade
1 1/2 dl piskefløde
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. kakao
200 g smør eller margarine

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
1 spsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vand
1 dråbe pebermynteolie
rød frugtfarve


Pisk æg og muscovadorørsukker let og luftigt. Bland mel og bagepulver, og vend det i blandingen. Tilsæt margarine og vand. Hæld dejen i en smurt og melet aflang form, ca. 1 1/2 liter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Mærk efter med en kødnål, om brødet er færdigbagt i midten.

Bland chokolade, piskefløde, flormelis og kakao i en gryde, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil trøflen tykner. Tilsæt fedtstof, og rør, til massen er kølet af.

Bland ingredienserne til glasuren sammen.

Skær 10 skiver af sukkerkagen. Læg skiverne sammen to og to med lidt trøffel imellem. Del hver dobbeltskive i fire stykker. Kom glasur på hvert stykke. Sprøjt en ring af trøffel oven på hver kage. Bland ingredienserne til pynten sammen, og kom en klat i midten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Minicheesecakes med hindbærswirl

Minicheesecakes med hindbærswirl

cirka 12 muffinforme 1,5 time
Ingredienser

Bund
8 Digestive-kiks
25 g smeltet smør
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Hindbærswirl
1 1/2 dl hindbær
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. hvedemel
400 g friskost
1 tsk. citronskal usprøjtet
1 tsk. vaniljesukker
2 store æg
2 spsk. piskefløde


Opvarm ovnen til 175 °C.

Blend kiksene, og bland det smeltede smør og sukkeret i.

Kom en spiseskefuld af kiksedejen i bunden af formene. Tryk dejen ud, så den bliver jævn.

Bages i ovnen i 5 minutter.

Blend hindbær, flormelis og vaniljesukker.

Pres blandingen gennem en finmasket si for at skille frøene fra hindbærpuréen. Stil til side.

Pisk sukker og mel sammen, tilsæt friskost, citronskal og vaniljesukker, og bland, til massen er jævn.

Bland æggene i (et ad gangen), og tilsæt piskefløden.

Fordel friskostblandingen i formene.

Kom en cirkel hindbærsauce over hver muffin. Brug en tandstik til at røre lidt mere og lave en "swirl".

Bages i 15–20 minutter, til fyldet er stivnet.

Lad dine muffins køle helt af, og køl dem derefter i køleskabet, så de sætter sig.

Pynt med friske hindbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Appelsinhjerter

Appelsinhjerter

ca. 20 stk.
Ingredienser

150 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme

Fyld
2 æg
1 dl Dansukker Sukker
2 1/2 spsk. hvedemel
1 spsk. Appelsinjuicekoncentrat

Pynt
Dansukker Flormelis


Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Ælt fedtstoffet og æggeblommen sammen med de tørre ingredienser. Stil dejen i køleskab i 1 time. Tryk dejen ud i smurte hjerteforme. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 6 minutter. Imens røres ingredienserne til fyldet sammen. Fordel fyldet i de forsmurte forme. Bag kagerne i yderligere 5-7 minutter. Lad kagerne køle af, inden de tages ud af formene. Drys flormelis over kagerne inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marengskager

Marengskager

Ingredienser

Marengs
3 æggehvider (100 ml)
2 dl Dansukker Sukker
Et par dråber eddike

Fyld
200 g friske eller frosne bær
1 dl piskefløde
100 g kvark
1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
1 spsk. Dansukker Flormelis
Frugt eller bær


Sæt ovnen på 100 °C. Tegn hjerterne, tre til hver kage, ca. 10 cm høje på bagsiden af et stykke bagepapir. Smør markeringerne, og drys mel på dem. Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af sukkeret, til det er hvidt og luftigt. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Bred eller sprøjt blandingen ud i de smurte og meldryssede markeringer. Eventuel resterende blanding kan bare klikkes ud til almindelige marengs (kan f.eks. anvendes til marengstoppe). Bages midt i ovnen i ca. 45 minutter. Lad dem køle af på en rist. Pisk fløde, sukker og vaniljesukker stift. Rør bær og kvark i fløden. Læg fyldet mellem marengsene lige før serveringen (hvis man vælger at lave kagerne på forhånd, kan man pensle marengsene med smeltet chokolade, så de ikke bliver bløde af fyldet. Vælger man hvid chokolade, kan den ikke ses). Pynt kagerne med lidt frugt eller bær, som drysses med flormelis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter til Valentins Dag her »