Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Herunder finder du opskrifter på Syltede sommergrøntsager, Rødløgspickles med chili, Chilisirup, Rodfrugtmarmelade med timian, Syltede grøntsager, Syltede citroner, Hvidløgsagurker, Syltede cocktailtomater, Syltede løg, Rødkålssalat, Saltagurker og Marineret agurk.

Se hvor nemt det er at lave pickles og syltede grøntsager!


Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Ingredienser

3 squash
6 peberfrugter i forskellige farver
6 spæde gulerødder
1 lille blomkålshoved
10 små rødløg
1 hvidløg, kan udelades
ca. 5 cm frisk peberrod
1 dl salt

Lage
1 1/2 liter eddike
7 dl Dansukker Sukker
3 spsk. sennepsfrø


Skyl grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker. Pil løget og hvidløget. Læg alle grøntsagerne i en skål, og drys saltet over. Lad det stå koldt et døgn. Skyl saltet af. Bring vandet i kog, og lad grøntsagerne koge et par minutter. Peberfrugterne og squashene behøver ikke mere end at blive dyppet i vandet. Læg grøntsagerne i varme, rengjorte glas. Bland ingredienserne til lagen i en gryde, og giv den et opkog. Skum af. Hæld den varme lage over grøntsagerne. Luk glassene tæt. Opbevares koldt. Kan holde sig i flere måneder i køleskabet.

Se film: Syltede grøntsager

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rødløgspickles med chili

Rødløgspickles med chili

1 glas 25 minutter
Syltede rødløg med chili er et lækkert tilbehør til de fleste madretter. Og så er det rigtig nemt at lave selv. Gør din fredagsmenu ekstra lækker og brug dine syltede rødløg i burgere eller tacos.
Ingredienser

2 rødløg
1 chilifrugt
1 dl 12 % eddike
2 dl Dansukker Rørsukker
3 dl vand


Skær rødløget i tynde skiver. Skyl chilifrugten, og hak den fint. Kom dem i et rengjort og skoldet glas.

Kog eddike, sukker og vand, indtil sukkeret er blevet opløst. Lad det køle lidt af, og hæld det over rødløg og chili. Stil til afkøling i køleskabet i ca. 1 time. Opbevar glasset koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chilisirup

Chilisirup

1 lille glasflaske 25 minutter
Vil du have lidt mere spark i din dessert? Chilisiruppen er ekstra god at hælde over friske bær, på is eller som smagsgiver i æbletærte.
Ingredienser

2 chilifrugter
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl vand


Skyl chilierne, og hak dem. Kom alle ingredienserne i en tykbundet kasserolle. Lad det koge i 5 minutter. Rør rundt af og til.

Hæld siruppen på en rengjort glasflaske med låg. Lad køle af uden låg. Opbevares i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rodfrugtmarmelade med timian

Rodfrugtmarmelade med timian

2 glas 30 minutter
Rodfrugter kan bruges til det meste. Denne lækre rodfrugtsmarmelade med timian er perfekt som tilbehør til sommerens grillbuffet. Varier rodfrugtsmarmeladen efter smag og behag.
Ingredienser

500 g rodfrugter efter eget valg
2 spsk. vand
3-4 spsk. 12% eddike
250 g Dansukker Syltesukker
1 spsk. frisk timian


Skræl rodfrugterne, og riv dem på et rivejern. Kog sammen med vand og eddike i en gryde i 3 minutter. Blend med en stavblender i gryden, og tilsæt syltesukker og timian.

Lad det koge i yderligere 4 minutter. Skum godt af, og kom syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltede grøntsager

Syltede grøntsager

Ingredienser

1 grøn squash
1 gul squash
250 g små løg
1 hvidløg
500 g cocktailtomater
4 timiankviste
1/2 rød chili

Lage
3 dl Dansukker Sukker
2 dl eddike 12 %
2 dl vand
4 laurbærblade
3/4 dl gule sennepsfrø
1 spsk. allehånde


Skyl squashene, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløg. Skær hvidløget i både. Skyl tomaterne. Fjern stilkene. Prik dem med en gaffel, eller kør tomaterne hen over et rivejern, så skallen går i stykker. Skyl timian og chili. Fjern kernerne i chilien, og skær den i tynde strimler. Fyld grøntsagerne i varme, rengjorte glas. Læg timiankviste og chili i. Kog alle ingredienserne til lagen, og hæld lagen på glassene. Luk dem tæt. Lad de syltede grøntsager stå i en uge, inden de serveres.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltede citroner

Syltede citroner

Ingredienser

2 kg økologiske citroner
1 l vand
1 dl havsalt
1/2 l hvidvinseddike
2 dl Dansukker Sukker
2 laurbærblade
1 kanelstang
3 kryddernelliker
1 tsk. sorte peberkorn 


Vask citronerne grundigt, og læg dem i varme, rengjorte glas. Bland ingredienserne til lagen, og kog den op. Hæld den varme lage over citronerne, og luk glassene. Lad dem stå og trække i mindst 4 uger, før de serveres.

Citronerne kan også skæres i både eller skiver. Så kan de nydes allerede efter 1-2 uger.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hvidløgsagurker

Hvidløgsagurker

ca. 1 1/2 kg
Ingredienser

15 normalt store drueagurker eller 30 små
1 zittauerløg
2 røde chilifrugter
10 fed hvidløg

Lage
1/4 l vand
4 dl eddike
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl salt
1 stykke frisk peberrod 


Vask agurkerne grundigt. Pil løgene. Halver agurkerne, og skær dem i skiver. Skyl chilifrugterne, halver dem på langs, og fjern kernerne. Pil hvidløgene. Bland agurkerne med løg, hvidløg og chili i varme, rengjorte glas.

Bland ingredienserne til lagen, og kog den op. Lad den afkøle, inden den hældes over agurkerne. Læg et par stykker peberrod i hvert glas. Luk glassene tæt. Lad agurkerne stå og trække 4 uger, før de serveres. Opbevares koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltede cocktailtomater

Syltede cocktailtomater

ca. 1 kg
Ingredienser

1 kg cocktailtomater
1 dl salt
3-4 kviste frisk timian

Lage
4 dl eddike
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 kanelstang
1 tsk. frisk ingefær skåret i fine tern
3 kryddernelliker


Skyl tomaterne. Halvér dem, og drys saltet på. Lad dem stå koldt i 3-4 timer. Skyl saltet af tomaterne, og læg dem på et klæde for at dryppe af. Læg tomaterne i varme, rengjorte glas. Læg et par kviste timian ved. Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og lad den koge op. Skum af. Si lagen over tomaterne. Luk glasset tæt. Opbevares koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltede løg

Syltede løg

Ingredienser

1 kg perleløg eller andre små løg
2 solohvidløg
5-6 kviste frisk timian
1 rød chilifrugt
8 dl æblecider
6 dl eddike
5 dl Dansukker Sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
10 hvide peberkorn
1/2 tsk. salt


Læg løgene i kogende vand. Hæld vandet fra løgene, skyl dem i koldt vand, og pil dem. Pil og skær hvidløgene i skiver. Halvér chilien, fjern kernerne, og skær den i tynde strimler. Bland cider, eddike, sukker og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Skum af. Bland løgene med hvidløg, timian og chili i varme, rengjorte glas. Hæld den varme lage over. Luk glasset tæt. Opbevares koldt. Lad løgene stå og trække en uge, før de spises.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rødkålssalat

Rødkålssalat

Ingredienser

1 kg rødkål i strimler
1 dl salt
1 rød chilifrugt
4 dl hvidvinseddike
2 dl vand
1- 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. groftmalet sort peber
1 knsp. stødt nellike
2 tsk. frisk revet ingefær


Bland kål og salt i en skål, og lad det stå natten over. Skyl kålen i koldt vand, til alt salt er skyllet af. Skyl chilifrugten, og fjern kernerne. Skær den i tynde strimler, og bland den med kålen. Læg kålblandingen i et glas. Giv vineddike, vand, sirup, peber, nelliker og ingefær et opkog. Lad lagen køle af i 5 minutter, før den hældes på glasset. Luk glasset tæt. Opbevares i køleskab. Passer godt til f.eks. grillet svinekød og kylling.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Saltagurker

Saltagurker

Ingredienser

1 kg agurker
1/2 dl gule sennepsfrø

Smagsgivere
3-4 kviste dild eller 2 solohvidløg og 2 røde chilifrugter

Lage
4 dl eddike
1 dl vand
4 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl salt
1/2 tsk. hvide peberkorn


Vask agurkerne grundigt. Skær dem i centimetertykke skiver. Pil og del hvidløgsfeddene. Skyl chilien og dilden. Bland agurkeskiverne med sennepsfrø og dild eller hvidløg og chili i glas. Bland ingredienserne til lagen i en kasserolle, og giv den et opkog. Hæld lagen over agurkerne. Lad agurkerne stå og trække i 3 døgn.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marineret agurk

Marineret agurk

4 portioner
Ingredienser

1 agurk
1 dl friskpresset citronsaft
1 dl hvidvinseddike
1 dl Dansukker Sukker
1 rødløg
1/2 dl hakket persille
2 knsp salt
2 knsp. groftmalet sort peber


Skræl agurken, del den på langs, og fjern kernerne. Skær de halve agurker i centimetertykke stykker. Pil og halvér løget, og skær det i skiver. Læg agurk, løg og persille i en serveringsskål. Bland citronsaft, vineddike og sukker sammen, og hæld det over blandingen i skålen. Lad det stå mindst 1 time inden servering. Serveres til grillet kød, gerne lidt stærkt krydret.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker