Sommermorgenmad

Endelig er det blevet tid til de lange dovne dage, hvor du kan spise morgenmad i ro og fred. Nyd din sommermorgenmad udenfor med friske bær og frugter. Her har vi samlet vores favoritideer til din bedste stressfrie sommermorgenmad. Hvad vil du starte dagen med?

Herunder finder du opskrifter på Minipandekager, Hindbærsirup, Granola, Sommersmoothie, Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje, Hindbærcurd, Citron- og hyldeblomstsirup, Blåbærlassi, Grove rugboller og Morgenmadsboller.


Minipandekager

Minipandekager

ca. 50 stk. 1 time
Hvem er ikke vild med pandekager? De er et hit hos både voksne og børn. Både små og store, tykke og tynde pandekager kan desuden bages i mange forskellige varianter og med mange forskellige smagstilsætninger. Lav en lagkage af pandekager, eller spis de små pandekager med fløde og din yndlingsmarmelade!
Ingredienser

2 1/2 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1/2 tsk. salt
6 dl mælk
3 æg
25 g smør


Bland hvedemel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og pisk til en jævn blanding. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk til en helt jævn blanding.

Lad blandingen stå i ca. 20 minutter. Kom en skefuld smør på pandekagepanden, og bag små pandekager.

Servér med lækkert hjemmelavet syltetøj.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærsirup

Hindbærsirup

1 lille glasflaske 25 minutter
Brug din hindbærsirup som en ekstra smagsgiver i desserter, morgenyoghurten eller i drinks. Eller bland hindbærsiruppen med lidt vineddike, og hæld den over salaten!
Ingredienser

300 g hindbær
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. lakridspulver
4 stjerneanis


Kom alle ingredienserne i en tykbundet kasserolle. Lad det koge i 5 minutter. Rør rundt af og til.

Tag stjerneanisserne op. Hæld siruppen på en rengjort glasflaske med låg. Lad køle af uden låg. Opbevares i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Granola

Granola

ca. 1 liter 40 minutter
Gør din morgenmad ekstra lækker med hjemmelavet granola i stedet for mysli. Lav din granola af mandler, hasselnødder, græskarfrø, solsikkefrø og rugflager, og få en god start på dagen.
Ingredienser

1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
1 1/2 dl solsikkefrø
5 dl grovvalsade havregryn
3 dl rugflager
1 1/2 dl græskarkerner
1 dl hele hørfrø
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl rapsolie
1 1/2 dl vand
1 dl kokosflager


Forvarm ovnen til 180 °C.

Kom mandler, hasselnødder og solsikkefrø i en blender, og kør i nogle sekunder. Kom derefter alle tørre ingredienser på en bageplade beklædt med bagepapir, bortset fra kokosmelet, som skal i efter bagning. Tilsæt sirup, olie og vand. Rør grundigt.

Bag i den nederste del af ovnen i ca. 20 minutter. Rør rundt mindst tre gange under bagningen.

Tag granolaen ud af ovnen, og lad den køle af. Tilsæt kokosmelet, og rør rundt. Opbevar granolaen i en lufttæt glasbeholder.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sommersmoothie

Sommersmoothie

1 glas
Ingredienser

75 g bær, f.eks. hindbær, blåbær eller jordbær
1 dl letmælk
1 dl letyoghurt naturel
1 dl isterninger
1 spsk. Dansukker Flormelis 


Bland alle ingredienserne i en blender, og kør, til blandingen er glat. Hæld drikken op i et glas. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

Rabarbermarmelade med kardemomme og vanilje

2 glas 25 minutter
Hvorfor ikke variere rabarbermarmeladen med forskellige krydderier og smagstilsætninger, så den bliver præcis, som du vil have den? Denne her rabarbermarmelade har smag af kardemomme og vanilje og passer til alt fra ristet brød til lagkagefyld.
Ingredienser

500 g rabarber
500 g Dansukker Syltesukker
2 tsk. stødt kardemomme
1 vaniljestang


Skyl rabarberstænglerne, skær dem i skiver, og tilsæt dem dem sammen med syltesukker og kardemomme i en gryde.

Del vaniljestangen på midten og derefter på midten igen, og kom den i gryden. Lad det koge i 5 minutter.

Skum godt af. Tag vaniljestangen op, og blend marmeladen, så der bliver lidt stykker rabarber tilbage.

Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærcurd

Hindbærcurd

Brug din hindbærcurd som en ekstra smagsgiver i desserter og morgenyoghurten. Eller brug den på pandekager!
Ingredienser

250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør


Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citron- og hyldeblomstsirup

Citron- og hyldeblomstsirup

1 lille glasflaske 25 minutter
Ud over som smagsgiver til desserter passer denne sursøde citron- og hyldeblomstsirup perfekt til både små og store pandekager. Hæld citron- og hyldeblomstsiruppen over dit pandekagebjerg, og spis det sammen med vaniljeis.
Ingredienser

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl vand
2 dl Dansukker Lys Sirup
Saften af 1 citron, usprøjtet


Kom alle ingredienserne i en tykbundet kasserolle. Lad det koge i 5 minutter. Rør rundt af og til.

Hæld siruppen på en rengjort glasflaske med låg. Lad køle af uden låg. Opbevares i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blåbærlassi

Blåbærlassi

4 glas
Ingredienser

1 l yoghurt naturel
1 banan
3 dl blåbær
1/2 dl appelsinjuicekoncentrat
2-3 spsk. Dansukker Lys Sirup
Isterninger


Skræl bananen. Blend bananer, blåbær, juicekoncentrat, sirup og halvdelen af yoghurten, til drikken er jævn. Tilsæt resten af yoghurten. Si blandingen. Spæd til med koldt vand, hvis lassien er for tyk. Hæld lassien op i store glas, og server den med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Grove rugboller

Grove rugboller

50 stk.
Ingredienser

1 l lunkent vand
100 g gær
4 dl havreklid
2 dl speltflager
7 dl groft rugmel
1 dl hørfrø
75 g flydende margarine
1 tsk. salt
3/4-1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 spsk. fennikelfrø, anis eller kommen – kan udelades)
ca. 15 dl hvedemel


Gæren smuldres i en skål, og vandet hældes i. Rør, indtil gæren er opløst.

Bland havreklid, speltflager, rugmel, hørfrø, margarine, salt, sirup og krydderier i. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 45 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er blank og smidig. Del dejen i 2 stykker, som formes til stænger. Skær hver stang i 25 stykker, som formes til boller. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Sæt ovnen på 225 °C.

Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter, til bollerne er gyldenbrune. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Morgenmadsboller

Morgenmadsboller

20 stk.
Ingredienser

5 dl vand
2 spsk. kartoffelmel
50 g gær
1 dl havreklid
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
ca. 1 l hvedemel med ekstra højt glutenindhold
kartoffelmel


Rør vand og kartoffelmel sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Stil det til side, til temperaturen er faldet til 37 °C. Gæren smuldres i en skål, og den afkølede dejvæske hældes over. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Form dejen til en stang, som deles i 20 lige store stykker, der formes til boller. Dyp den ene side af bollerne i kartoffelmel, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Den melede side skal vende opad. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bollerne bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist UDEN et klæde henover.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker