Sommerdrinks

Er det tid til årets store sommerfest med vennerne, eller måske bare en dejlig sommeraften i haven på tomandshånd? Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvad siger du til en syrlig limoncello eller en sød hindbærfristelse?

Herunder finder du opskrifter på Boblesangria med shrub, Læskende jordbærshrub, Rabarber-margarita, Berry-bubbles, Limoncello, Jordbærtequila, Lemon fresh, Bærdaiquiri, Sommerbowle, Hindbærfristelse, Bærlikør og Jordbær-hyld tonic.

Her finder du opskrifter på sommerlige tørstslukkere »

Her finder du opskrifter på saft »


Boblesangria med shrub

Boblesangria med shrub

1 kande sangria 30 minutter
Ingredienser

Basisopskrift på shrub
3 dl jordbær
3 dl balsamicovineddike eller rødvinseddike
3 dl Dansukker Rørsukker

Sangria
Jordbær, hindbær, blåbær
5 spsk. shrub
1 citron
1 lime
1 bundt mynte
750 cl mousserende vin (alkoholfrit kan også bruges)
5 dl danskvand
Dansukker Rørsukker


Shrub
Skyl og hak jordbærrene. Kom dem i et rengjort glas med tætsluttende låg.
Hæld vineddiken i en kasserolle, men lad den ikke koge. Hæld den over jordbærrene, og luk glasset omhyggeligt. Stil glasset i køleskab, og lad det trække i mindst to døgn.
Hæld vineddiken gennem en finmasket si et par gange, til væsken er helt klar. Giv vineddiken et opkog sammen med sukkeret. Rør, til sukkeret er helt opløst, og hæld det på et rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares i køleskab.

Sangria
Skyl bærrene og frugten, del dem i mindre stykker, og kom dem i en kande sammen med shrubben. Kom et par kviste mynte i, og hæld den mousserende vin og danskvandet i. Strø til sidst lidt rørsukker i, og bland godt.


Tip!

Lav shrubben mindst et par dage inden servering. Jo længere tid den står og trækker, jo mere intensiv bliver smagen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Læskende jordbærshrub

Læskende jordbærshrub

1 glas 30 minutter
Ingredienser

Basisopskrift på shrub
3 dl jordbær
3 dl balsamicovineddike eller rødvinseddike
3 dl Dansukker Rørsukker

Jordbærshrub
3 spsk. shrub
2 dl danskvand
2-3 friske jordbær
1 lime
0,4 dl (4 cl) gin (kan udelades)


Shrub
Skyl og hak jordbærrene. Kom dem i et rengjort glas med tætsluttende låg.
Hæld vineddiken i en kasserolle, men lad den ikke koge. Hæld den over jordbærrene, og luk glasset omhyggeligt. Stil glasset i køleskab, og lad det trække i mindst to døgn.
Hæld vineddiken gennem en finmasket si et par gange, til væsken er helt klar. Giv vineddiken et opkog sammen med sukkeret. Rør, til sukkeret er helt opløst, og hæld det på et rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares i køleskab.

Jordbærshrub
Hæld shrubben i et glas, og kom danskvand i.
Skyl jordbærrene, og kom dem i. Kom gin og limeskiver i.


Tip!

Lav shrubben mindst et par dage inden servering. Jo længere tid den står og trækker, jo mere intensiv bliver smagen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rabarber-margarita

Rabarber-margarita

1 glas
Ingredienser

4 cl Tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbersirup
Salt

Rabarbersirup
3 stilke rabarber i mindre stykker
3 1/2 dl vand
3 1/2 dl Dansukker Sukker


Begynd med rabarbersiruppen. Lad ingredienserne koge sammen i ca. 15 minutter.

Si blandingen gennem en grovmasket si. Pres rabarberen forsigtigt, så al saften løber fra. Afkøl.

Ryst Tequila, Cointreau, limejuice og rabarbersirup.
Serveres i cocktailglas med saltet kant.

Tip!
Du opnår den flotteste saltkant ved at gnide kanten af glassets yderside med en citronskive og derefter vende glasset rundt og strø salt på.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Berry-bubbles

Berry-bubbles

6 glas
Ingredienser

1/2 liter vand
5 poser te med blåbær- eller solbærsmag
1 dl Dansukker Sukker
150 g blåbær
12 hindbær
6 jordbær
Isterninger
70 cl mousserende rosévin


Kog vandet op, og læg teposerne i. Lad det trække i 5 minutter. Tag teposerne op. Tilsæt sukkeret, og rør, indtil det er blevet opløst. Stilles i køleskab indtil servering. Læg isterninger i store glas, og hæld teen på. Fordel bærrene i glassene. Hæld vinen på, og server med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Limoncello

Limoncello

Ingredienser

1/2 kg økologiske citroner
1/2 liter vodka
4 dl Dansukker Sukker


Italiensk citronlikør, en frisk sommer drik.

Vask citronerne, og skræl dem tyndt. Rør vodka og sukker sammen i en krukke. Læg citronskallerne i, og luk krukken til. Stil den et mørkt sted i 2-3 uger. Si citronskallerne fra, og hæld likøren på flaske. Server likøren kold med isterninger som aperitif, eller spæd den op med danskvand.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærtequila

Jordbærtequila

4 glas
Ingredienser

250 g jordbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl tequila


Bland alle ingredienserne i en blender, og kør, til det hele er blandet godt. Hæld blandingen op i fire glas. Pynt eventuelt med et jordbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lemon fresh

Lemon fresh

4 glas
Ingredienser

1/2 dl friskpresset limesaft
1 dl Dansukker Glukosesirup
15 cl rom, kan udelades
1 lime skåret i mindre stykker
Isterninger
1/2 liter mineralvand med citronsmag 


Bland limesaft, glukosesirup og rom. Fordel blandingen i fire glas. Læg limestykker og rigeligt med isterninger i glassene. Tilsæt mineralvand. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærdaiquiri

Bærdaiquiri

4 glas
Ingredienser

2 dl lys rom
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
10 jordbær eller 2 dl hindbær
1-2 dl isterninger


Bland ingredienserne i en blender og blend til bærrene er findelt. Sigt blandingen op i kolde glas.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sommerbowle

Sommerbowle

ca. 12 glas
Ingredienser
500 g (1 l) hindbær
2 limefrugter
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 flasker tør rosévin
2 flasker tør, mousserende hvidvin
Isterninger

Rens og skyl eventuelt hindbærrene. Skyl limefrugterne grundigt, og skær dem i skiver. Bland sirup og rosévin i en stor skål. Kom hindbær og limeskiver i. Kom isterningerne i, og hæld den mousserende hvidvin i ved servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærfristelse

Hindbærfristelse

6 glas
Ingredienser

200 g hindbær
1 dl friskpresset grapefrugtjuice
1/2 dl Dansukker Sukker
mousserende hvidvin eller alkoholfrit alternativ


Bland hindbær, juice og sukker i en blender og blend til hindbærrene er findelt. Sigt blandingen og hæld op i glas. Fyld op med mousserende vin.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærlikør

Bærlikør

ca. 1 liter
Ingredienser

500 g bær efter eget valg, f.eks. hindbær, blåbær, jordbær eller brombær
1 økologisk citron
5 dl vodka
2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl Dansukker Lys Sirup


Rens bærrene, og skyl citronen grundigt. Skær citronen i tynde både. Hæld bær, citronbåde og vodka i et glas. Lad det stå i 3-4 uger. Si bærrene og citronbådene fra. Bland vodkaen med siruppen. Drikken kan nydes med det samme, men bliver bedre, jo længere den gemmes.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbær-hyld tonic

Jordbær-hyld tonic

4 glas
Ingredienser

1/2 l jordbær
2 dl hyldeblomstsaft
2 spsk. Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
8 cl gin
4 dl Schweppes Tonic
isterninger


Fyld fire glas halvt med isterninger. Fordel gin'en i glassene. Blend jordbær, saft, sukker og vaniljesukker. Sigt blandingen og hæld op i glas. Fyld op med tonic.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Her finder du opskrifter på sommerlige tørstslukkere »

Her finder du opskrifter på saft »