Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Herunder finder du opskrifter på Pavlovamarengs med hindbærcurd, Hurtige churros med citroncreme, Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær, Dianas sommerdessert, Vaniljepannacotta med limemarinerede bær, Eton mess, Bærsorbet, Bærfool, Portionsanrettet cheesecake med hindbærtopping, Brombærsalat med kanelcreme, Stikkelsbærdessert og Frugtgrød.


Pavlovamarengs med hindbærcurd

Pavlovamarengs med hindbærcurd

ca. 8 portioner 2 timer
Byd dine gæster på en luksuriøs og lækker pavlovamarengs med hindbærcurd. En dessert, der er en god blanding af den søde pavlovamarengs og den friske hindbærcurd.
Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
1 tsk. æblecidereddike

Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør

Pynt
3 dl piskefløde
Friske hindbær


Sæt ovnen på 125 °C.

Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter.

Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.

Lav hindbærcurden. Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Pisk fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og kom friske bær på.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hurtige churros med citroncreme

Hurtige churros med citroncreme

6 glas 1 time
Churros er et spansk bagværk, der minder lidt om donuts i smagen. Disse churros er hurtige og enkle at lave. Server dem fx med en lækker frisk citroncreme.
Ingredienser

Hindbærgelé
200 g hindbær
200 g Dansukker Syltesukker

Citroncreme
3 dl cremefraiche
2 dl kvark
4 1/2 spsk. Dansukker Flormelis
Saften af 1/2 citron, usprøjtet

Churros
5 skiver hvidt toastbrød
100 g smeltet smør
1 dl Dansukker Bagesukker
3 tsk. stødt kanel

Pynt
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet


Forvarm ovnen til 175 °C.

Skyld hindbærrene. Bland hindbær og syltesukker i en kasserolle, og kog i 1 minut. Lad det køle af lidt, og stil det derefter i køleskabet, så det kan blive helt koldt.

Rør derefter ingredienserne til citroncremen sammen, og stil det i køleskabet.

Rul brødskiverne tynde med en kagerulle, og skær den yderste kant af. Pensl begge sider med smør, og skær skiverne i fire lige store stykker på langs. Bag i ovnen i ca. 15–20 minutter.

Bland sukker og kanel i en skål imens. Tag churros ud af ovnen, og dyp dem i sukkerblandingen med det samme. Lad dem køle af.

Kom en skefuld hindbærgelé i seks glas. Hæld derefter citroncremen over, og kom endnu en skefuld hindbærgelé på. Strø lidt citronskal over, og server sammen med churros.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær

4 portioner 1 time
Ingredienser

Pannacotta
100 g hvid chokolade
2 blade husblas
4 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker

Marinerede jordbær
200 g jordbær
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saften af 1 lime


Hak den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Bland fløde og vaniljesukker, og lad det koge op. Tag husblassen op af vandet, tryk vandet ud, og rør ud i den varme fløde.
Hæld den varme blanding over chokoladen, og rør det sammen til en jævn blanding.
Hæld blandingen op i fire glas, og stil dem i køleskabet i ca. 1 time for at stivne.
Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en skål, og tilsæt sukker og limesaft. Lad det trække i ca. 30 minutter, så smagen kommer rigtigt frem.
Læg de marinerede jordbær på pannacottaen ved servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Dianas sommerdessert

Dianas sommerdessert

4 portioner 2 timer
Ingredienser

Chokolademousse
150 g mørk chokolade
4 spsk. Dansukker Lys Sirup
3 dl piskefløde
3 pasteuriserede æg, adskilt

Friskostcreme
200 g friskost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Lemoncurd

Marinerede jordbær
2 dl jordbær
saft og skal af 1 usprøjtet lime
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Tilbehør
6-8 stk. Digestive-kiks


Chokolademousse
Smelt chokoladen over vandbad, og tilsæt sirup.
Pisk fløden, til den er fast, og stil den til side.
Skil blommer og hvider, og pisk æggehviderne stive, og stil dem til side.
Pisk æggeblommerne let, og rør dem i chokoladen.
Rør chokoladen i den piskede fløde, og vend til sidst æggehviderne i. Sæt det i køleskabet.

Friskostcreme
Pisk friskost sammen med flormelis og lemoncurd.

Marinerede jordbær
Rens bærrene, og del dem. Riv skallen, pres saften ud af limefrugten, og bland sammen med bærrene og muscovadorørsukker.

Montering
Knus Digestive-kiksene. Hæld mousse, friskostcreme, bær og de knuste Digestive-kiks i glas. Pynt med bær på toppen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vaniljepannacotta med limemarinerede bær

Vaniljepannacotta med limemarinerede bær

4 portioner
Ingredienser

4 dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
3 stykker husblas

2 dl bær efter eget valg
Skal og saft fra 1 usprøjtet lime
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker


Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Bland fløde og vaniljesukker i en kasserolle, og lad det koge i et halvt minut. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme flødeblanding. Hæld massen i fire glas, og stil dem i køleskabet for at stivne.

Skyl og rens bærrene, bland dem med limeskallen, saften og sukkeret.

Lad det stå, til de skal lægges på pannacottaen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Eton mess

Eton mess

4 portioner
Ingredienser

15-20 små marengs
3 dl piskefløde
200 g friske hindbær

Hindbærsirup
200 g frosne hindbær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 stjerneanis
Ristede mandler


Kog alle ingredienserne til hindbærsiruppen sammen i en kasserolle i ca. 10 minutter. Rør hele tiden, så der ikke er noget, der brænder på i bunden. Lad det køle af, og si.

Pisk fløden.

Hæld marengs, hindbær, fløde og hindbærsirup op i en skål, og server med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærsorbet

Bærsorbet

4-6 portioner
Ingredienser

1 dl Dansukker Sukker
3 kviste frisk mynte
1 dl vand
1 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 spsk. citronsaft
1 liter (500 g) bær, f.eks. hindbær, jordbær eller solbær
2 pasteuriserede æggehvider
1/2 dl Dansukker Sukker


Bring sukker, mynte og vand i kog. Blend sukkerlage og bær sammen til en jævn masse. Bland glukosesirup og citronsaft i bærmassen. Pisk æggehviderne og sukkeret til et fast skum, og vend det i bærmassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i ismaskinen, eller frys den i en form.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærfool

Bærfool

4 portioner
Ingredienser

250 g bær efter eget valg
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Saft af 1/2 citron
2 dl piskefløde
1-1 1/2 dl hakkede mandelmakroner
Citronmelisse


Mos bærrene, og bland dem med flormelis, vaniljesukker og citronsaft. Pisk fløden til et fast skum, og bland den i bærmosen. Fordel blandingen i skåle, og stil den på køl i mindst 1 time. Strø de knuste makroner over, og pynt med citronmelisse.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Portionsanrettet cheesecake med hindbærtopping

Portionsanrettet cheesecake med hindbærtopping

Ingredienser

100 g knuste Digestivekiks
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
1/2 dl hakkede hasselnødder, kan udelades
75 g smeltet smør eller margarine

Fyld
3 blade husblas
3 dl piskefløde
1/2 dl koncentreret saft t ex hindbær eller citron
1 dl Dansukker Sukker
1 dl kvark - eller flødeost

Topping
4 dl hindbær
2 dl vand
1 spsk citronsaft
1/4 dl Dansukker Sukker
3 blade husblas


Bland ingredienserne til bunden sammen, og tryk dejen ud i portionsforme. Stil dem i køleskabet til afkøling.

Læg husblassen til fyldet i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Rør fløde, nektar og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Lad blandingen køle lidt af, før kvarken eller flødeosten tilsættes. Fordel fyldet i formene, og stil dem i køleskab for at stivne.

Læg husblassen til toppingen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter. Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og bring det i kog. Tag husblassen op af vandet, og rør den ud i den varme blanding. Stil det til side for at køle lidt af. Fordel hindbærrene på fyldet i formene. Hæld nu den afsvalede gelé på. Stil kagerne i køleskab til afkøling.

Hindbærrene kan erstattes af jordbær eller blåbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brombærsalat med kanelcreme

Brombærsalat med kanelcreme

4 portioner
Ingredienser

1 l brombær
2 stilke citrongræs
1 dl vand
1/2 dl Dansukker Rørsukker

Creme
1 1/2-2 dl kvark
2-3 spsk. Dansukker Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel


Del citrongræsstilkene på langs, og kog dem sammen med rørsukker og vand i 3-4 minutter. Kom brombærrene i den varme lage, og lad det afkøle.

Bland ingredienserne til cremen sammen, og server den til bærrene.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Stikkelsbærdessert

Stikkelsbærdessert

4 portioner
Ingredienser

250 g (1/2 l) stikkelsbaer
2 dl vand
1 spsk. vaniljesukker
2 dl Dansukker Syltesukker
200 g Philadelphia friskost naturel, gerne
light
1 dl letyoghurt naturel
1/2 dl Dansukker Flormelis
12 stk. Hob Nobs havrekiks


Skyl og nip stikkelsbaerrene. Kom dem i en gryde, haeld vand på, og lad det simre i 5 minutter. Tilsaet vanilje- og syltesukker, og lade det koge i yderligere 2 minutter. Pisk ost, yoghurt og flormelis sammen. Braek kiksene i mindre stykker. Fordel stikkelsbaer, ostecreme og kiks i 4 glas.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Frugtgrød

Frugtgrød

4 portioner
Ingredienser

250 g (1/2 l) valgfrie bær eller frugter
4 dl vand
1 1/2-2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker
3 spsk. kartoffelmel

Serveres med
mælk eller fløde


Skyl og rens bærrene. Bring vand og sukker i kog. Kom bærrene i, og kog dem forsigtigt i 2-5 minutter, alt afhængig af bærrenes konsistens. Stikkelsbær og kirsebær skal koge lidt længere end hindbær og jordbær. Rør kartoffelmelet ud i 1 dl vand, inden det røres ned i bærrene. Tag gryden af kogepladen. Lad kompotten afkøle under låg. Server kompotten lun eller kold med mælk eller fløde. Mandelbisquits eller knuste skorper i kompotten gør den mere mættende.

Bærrene kan erstattes med blommer, pærer, rabarber eller æbler skåret i tern.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker