Søde sommertærter

Søde sommertærter – lette at bage og lette at holde af. Og så passer næsten alle sommerens frugter og bær perfekt i en tærte. Gå på rov i din have, og bag en sommertærte af egen avl! Server den gerne med vaniljeis eller flødeskum.

Herunder finder du opskrifter på Limetærte med chokolade og hindbærcurd, Minitærter med stikkelsbærmarmelade, Limetærte med jordbær, Limetærte med graham og rabarbertopping, Tarteletter med vaniljecreme og friske bær, Brombærcobblere i portionsforme, Sommertærte, Bærtærte med chokoladefyld, Blåbærtærte, Smuldretærte med ribs og Blommetærte.


Limetærte med chokolade og hindbærcurd

Limetærte med chokolade og hindbærcurd

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i køleskabet
Sæt tænderne i en limetærte med smag af chokolade og hindbærcurd! Limetærten kan varieres efter smag og behag. Denne her limetærte har en saftig chokoladebund og frisk hindbærcurd.
Ingredienser

Chokoladebund
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør

Pynt
Friske hindbær


Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Smør en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm, og tryk dejen ud heri.

Bag tærtebunden midt i oven i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

Lav hindbærcurden. Skyl hindbærrene og pres gennem en finmasket si. Pisk æggene luftige, og rør hindbærsaften i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2-3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld hindbærcurden i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

Fordel curden på tærten, og pynt med friske hindbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Minitærter med stikkelsbærmarmelade

Minitærter med stikkelsbærmarmelade

ca. 20 små tærter 1 1/2 time
Lav fine minitærter i portionsstørrelse til festen. Kombinationen med stikkelsbærmarmelade gør minitærterne til en sikker succes blandt gæsterne.
Ingredienser

Mørdej
300 g smør
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
7 dl hvedemel
En knivspids salt
1 æg

Stikkelsbærmarmelade
500 g stikkelsbær
500 g Dansukker Syltesukker
1 kanelstang


Skær det kolde smør i mindre stykker, og tilsæt flormelis og hvedemel. Bland det i en blender. Tilsæt en knivspids salt og ægget. Blend yderligere et øjeblik, og kom dejen ud på et meldrysset bagebord.

Ælt dejen sammen, men ikke for længe. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Skyl stikkelsbærrene, og kog dem i en gryde i ca. 3 minutter. Blend stikkelsbærrene groft med en stavblender, så der er nogle hele stykker tilbage. Tilsæt syltesukker og kanelstang i. Lad det koge i ca. 10 minutter.

Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

Forvarm ovnen til 185 °C. Rul dejen ud, ca. 3 mm tyk, på et meldrysset bagebord, og udstik 20 stykker med en rund form med en diameter på ca. 7 cm. Pensl en muffinform med smør, og tryk let i den runde tærtedej langs siderne af formen, så den bliver jævn.

Kom en skefuld stikkelsbærmarmelade i. Udstik 20 låg med en rund form, ca. 6 cm i diameter. Tryk et mønster ud i midten af lågene. Læg låg på tærterne, og tryk kanterne pænt til.

Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad tærterne køle af.

Servér med vaniljeis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Limetærte med jordbær

Limetærte med jordbær

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i køleskabet
Pynt din syrlige limetærte med friske jordbær. Lime og jordbær – en lækker smag af sommer på dit dessertbord.
Ingredienser

Tærtedej   
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Pynt
Friske jordbær
Skallen af 1 lime, gerne usprøjtet


Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Smør en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm, og tryk dejen ud heri.

Bag tærtebunden midt i oven i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer. Pynt med friske jordbær og revet limeskal.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Limetærte med graham og rabarbertopping

Limetærte med graham og rabarbertopping

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i køleskabet
Vil du gerne have, at din limetærte skal være mere mættende? Så er denne limetærte med grahamsbund og rabarbertopping perfekt til dig! Et lækkert og friskt alternativ til eftermiddagskaffen.
Ingredienser

Grahamsbund
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl grahamsmel
1 dl hvedemel
1 æggeblomme

Limefyldning
4 æggeblommer
300 g cremefraiche
1 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. Maizena
Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
3/4 dl friskpresset limesaft

Marinerede rabarber
2 rabarberstængler
200 g jordbær
1 dl Dansukker Rørsukker 
Saften af 1/2 lime, gerne usprøjtet


Forvarm ovnen til 175 °C.

Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Tryk dejen ud i en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm.

Bag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

Skyl rabarberen og jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland med rørsukker og lime, og lad det stå i mindst 30 minutter.

Pynt tærten med de marinerede rabarber og jordbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

12 stk. 2 timer
Ingredienser

Tærtebund
300 g hvedemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Flormelis
125 g smør i mindre stykker
Skal af 1 usprøjtet citron
1 æggeblomme
4-6 spsk. iskoldt vand

Vaniljecreme
5 dl mælk
3 spsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 æggeblommer
3 spsk. majsstivelse
50 g blødt smør

Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt


Tærtebund
Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
Rør æggeblommen i.
Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
Bages i ovnen i 10-12 minutter.
Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

Vaniljecreme
Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brombærcobblere i portionsforme

Brombærcobblere i portionsforme

6-8 portioner
Ingredienser

Topping
2 dl mel
2 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 æg, let piskede

Bærfyld
500 g-1 kg brombær eller bær efter eget valg
2 spsk. kartoffelmel
1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker

125 g smeltet smør


Sæt ovnen på 190° C.

Topping: Bland mel, sukker, bagepulver og halvdelen af æggene. Bland sammen til en smuldret dej med fingrene. Tilsæt mere æg om nødvendigt.

Lav fyldet ved at blande bærrene forsigtigt med kartoffelmel og sukker, så det bliver jævnt fordelt.

Kom bærrene i forme, læg toppingen på, og hæl det smeltede smør over.

Bag dem i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldenbrune.

Lad dem køle lidt af, og server f.eks. med vaniljeis eller tyk yoghurt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sommertærte

Sommertærte

6-8 portioner
Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
3/4 dl Dansukker Flormelis
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme

Fyld
5 dl piskefløde
1 dl friskpresset citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
2-3 spsk. kartoffelmel

Pynt
1 liter bær efter eget valg

Tilbehør
Letpisket fløde


Ælt ingredienserne til dejen sammen, og tryk den ud i en springform. Stil formen i fryseren i mindst en halv time. Bag bunden midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad den køle af.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en kasserolle, og lad cremen koge, til den tykner. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på tærtebunden. Fjern kanten på formen. Pynt med bær efter eget valg, gerne flere forskellige, og server kagen med flødeskum.

Tærten kan også bages i portionsforme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærtærte med chokoladefyld

Bærtærte med chokoladefyld

12 stykker
Ingredienser

Chokoladecreme
150 g hvid chokolade
2 1/2 dl piskefløde
2 cl Cointreau, kan udelades

Dej
4 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 knsp. salt
150 g blødt smør eller margarine

Pynt
Bær
Hvid chokolade


Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med fløden og likøren. Smelt blandingen ved svag varme. Sørg for, at chokoladen ikke brænder fast i bunden af kasserollen. Stil blandingen i køleskabet, så den kan køle af.

Bland ingredienserne til dejen. Hvis den ikke vil hænge sammen, tilsættes et par dråber vand. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 minutter. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, ca. 25 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Tag skallen ud af formen, og lad den køle af.

Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den med en elpisker. Skyl og rens bærrene. Læg halvdelen af bærrene i bunden af tærteskallen. Læg chokoladecremen oven på bærrene. Læg resten af bærrene på. Drys høvlet hvid chokolade på.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blåbærtærte

Blåbærtærte

6-8 portioner
Ingredienser

4 1/2 dl hvedemel
150 g smør
1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
3 æggeblommer
1 spsk. vand

Fyld
3 æggehvider
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
500 g blåbær

Pynt
Dansukker Flormelis


Bland ingredienserne til dejen. Tryk dejen ud i en springform, 24 cm i diameter. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og blåbær. Fordel blandingen i formen, og bag den midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Drys lidt flormelis over inden servering. Serveres gerne med lidt letpisket fløde til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Smuldretærte med ribs

Smuldretærte med ribs

ca. 6 portioner
Ingredienser

500 g ribs
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. kartoffelmel

Smuldredej
1 1/2 dl havregryn
1 dl hvedemel
3/4-1 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
125 g smør eller margarine
Smør eller margarine til fadet


Skyl og nip bærrene. Læg dem på et klæde, så de kan dryppe af. Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt fedtstoffet, og rør, til det er en grynet masse. Smør et ovnfast fad. Bland bærrene med sukker og kartoffelmel, og læg dem i fadet. Drys smuldredejen over. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter. Server tærten lun med vaniljesauce, vaniljeis eller letpisket fløde til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blommetærte

Blommetærte

ca. 10 portioner
Ingredienser

Dej
125 g blødt smør eller margarine
3 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. vand

Fyld
150 g smuttede mandler
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 æg
3 dl cremefraiche
Revet skal af en halv usprøjtet citron
1 liter friske blommer

Pynt
Dansukker Flormelis


Bland fedtstof, hvedemel, sukker og vand til en jævn dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter.

Mal mandlerne. Bland derefter alle ingredienserne til fyldet i en skål, og hæld det på tærtebunden. Halvér blommerne, og fjern stenene. Tryk de halverede blommer ned i dejen. Bages nederst i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter. Server tærten lun med vaniljesauce, is eller letpisket fløde til. Drys lidt flormelis over lige inden servering.

Blommerne kan erstattes af andre bær eller frugter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker