Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!.

Herunder finder du opskrifter på Grundopskrift på is, Vaniljeis, Cookiesandwich, Brombæris, Hjemmelavet is, Pæreis med nougatkaramelsauce, Ice pops: Chokolade, Cheesecake-is med solbær, Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids, Hasselnøddeis med hindbær, Avocadois med jordbær og Italiensk hindbæris.

Se hvordan du laver hjemmelavet is!


Grundopskrift på is

Grundopskrift på is

4 portioner
Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1/2-1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsgivere
2 spsk. vaniljesukker eller
1-2 tsk. stødt kanel eller
3 spsk. kakao, finthakkede mandler/nødder og små skumfiduser eller
2-3 dl mosede bær eller
2 dl finthakket chokolade eller
2-3 spsk. likør eller
2 spsk. punch + 1/2 dl hakkede mandler eller nødder + 1/2 dl hakket chokolade eller
2 spsk. pulverkaffe og 2-3 spsk. rom eller cognac 


Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Se film: Hjemmelavet is

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vaniljeis

Vaniljeis

ca. 1 liter 1 1/2 time + 5 timer
Hjemmelavet vaniljeis lyder måske simpelt, men det er fantastisk lækkert. Og så passer det til det meste. Spis din vaniljeis sammen med friske bær, frugter og chokoladesovs.
Ingredienser

8 æggeblommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup


Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Cookiesandwich

Cookiesandwich

12 stk. 1 1/2 time + 5 timer
En cookiesandwich er det bedste fra to verdener, for hvorfor vælge imellem kage og is, når man kan få begge dele? Denne cookiesandwich egner sig perfekt til en pause i solen.
Ingredienser

Vaniljeis
8 æggeblommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
100 g mørk chokolade
230 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
5 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. natron


Forvarm ovnen til 190 °C.

Hak mandler, hasselnødder og chokolade fint, og stil derefter til side. Pisk smør, brun farin og vaniljesukker luftigt i en skål, og tilsæt ægget.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i smørblandingen. Tilsæt nødderne og chokoladen.

Del dejen i 45 stykker, og rul til kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, og tryk dem flade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Køl af.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.

Tag vaniljeisen ud, og lav runde isstykker. Læg isstykkerne mellem to cookies, og stil i fryseren i yderligere et par timer.

Tips: De cookies, som bliver tilovers, kan fryses ned og serveras til sommerkaffen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brombæris

Brombæris

6–8 stk. 30 minutter + 5 timer
Fyld fryseren med brombæris på pind! Hjemmelavet brombæris er perfekt til alt fra dessert til eftermiddagskaffen. Pynt med smeltet chokolade og gør dine ispinde endnu flottere.
Ingredienser

400 g brombær
1 dl Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
100 g hvid eller mørk chokolade


Skyl brombærrene, og giv dem et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld brombærrene over i en skål gennem en finmasket si. Der må kun være sukker og saften af brombær tilbage. Stil til side.

Pisk æggeblommerne og det resterende sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt brombærsaften. Sigt gennem en finmasket si. Lad det køle af.

Hæld blandingen i isforme med træpinde i, og stil i fryseren i mindst 5 timer.

Smelt chokoladen over et vandbad. Pynt herefter isene med chokolade, og stil tilbage i fryseren.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

6 stk. 3,5 timer
Ingredienser

2 dl saft, se opskrift
1 dl vand
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Hindbær eller bær efter eget valg


Bland saften med vand og glukosesirup, og rør rundt, indtil det hele er opløst.
Læg hindbær i isforme, og hæld saften over.
Dæk med alufolie, og stik ispinde i.
Sæt i fryseren i mindst 3 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pæreis med nougatkaramelsauce

Pæreis med nougatkaramelsauce

6-8 portioner
Ingredienser

4 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
1 dl friskpresset citronsaft
750 g pærer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Grøn frugtfarve

Sauce
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
100 g blød nougat (Odense)


Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge et par minutter. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer ned i den kogende lage, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Lad pærerne køle af i lagen. Blend pærerne eller sigt dem gennem en finmasket si.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt pæremassen og vaniljesukkeret samt evt. et par dråber grøn frugtfarve. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra nougaten, og lad blandingen simre, til den er tyktflydende. Skær nougaten i mindre stykker, læg den ned i saucen, og rør til den er smeltet.

Anret isen i små skåle eller på asietter, og hæld saucen over i en tynd stråle.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ice pops: Chokolade

Ice pops: Chokolade

6–8 ispinde 4 timer
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 æggeblommer
2 spsk. kakao
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl mælk, 3 %
2 1/2 dl piskefløde
100 g hakket mørk chokolade

Pynt
Smeltet chokolade, krymmel


Pisk sukker, æggeblommer, kakao og glukosesirup, til det er luftigt.

Giv mælk og fløde et opkog.

Bland æggeblandingen ned i fløden under langsom omrøring.

Fortsæt med at opvarme til 85 °C.

Tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør, til den er smeltet.

Kom blandingen i koldt vandbad, og lad den stå i mindst 1 time, men gerne natten over, i køleskab.

Fordel blandingen i isforme, og stil dem i fryseren i mindst 3 timer.

Dyp evt. i chokolade og krymmel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Cheesecake-is med solbær

Cheesecake-is med solbær

Ingredienser

2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl mælk
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
5 æggeblommer
2 spsk. Dansukker Sukker

Solbærcreme
100 g frosne solbær
1/2 dl Dansukker Syltesukker
200 g flødeost


Bland fløde og mælk med glukosesirup, vaniljesukker og rørsukker i en kasserolle.

Lad blandingen koge op, og tag det af kogepladen.

Pisk æggeblommerne let med 2 spsk. sukker i en skål.

Kom æggeblommerne i flødeblandingen, og pisk.

Varm blandingen på kogepladen, til den tykner (ca. 82 °C). Den må endelig ikke koge, da æggeblommerne så vil skille.

Lad blandingen køle af, og kør den derefter i ismaskinen.

Kog solbær sammen med syltesukkeret i ca. 5-10 minutter, og lad derefter blandingen køle af.

Bland solbærrene med flødeosten.

Rør solbærcremen i isen, når den er næsten færdig, så isen bliver stribet.

Opbevares i fryseren. Tag isen op ca. 20 minutter før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids

Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids

6-8 ispinde
Ingredienser

1 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 æggeblommer
1 spsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
2 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl græsk yoghurt
1-2 tsk. lakridspulver


Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker, til det er let og luftigt.

Kog mælk og fløde op med glukosesirup og muscovadorørsukker.

Rør forsigtigt æggeblandingen ned i fløden, og fortsæt med at røre ved svag varme, indtil blandingen er tyknet noget, eller til den er 85 °C. Obs! Den må ikke koge.

Køl ned, og stil i køleskab i mindst to timer eller til næste dag.

Rør yoghurten og lakridspulveret i, og hæld blandingen i ismaskinen. Kør, indtil blandingen er blevet tyktflydende og cremet.

Fordel i ispindeforme efter eget valg, og sæt pindene i. Stil isene plant i fryseren i mindst tre timer, inden de toppes med krymmel eller smeltet chokolade.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hasselnøddeis med hindbær

Hasselnøddeis med hindbær

4 portioner
Ingredienser

200 g hasselnødder
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Hindbær 


Bred hasselnødderne ud på en bradepande. Bag dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 5 minutter. Hold øje med dem, de får hurtigt for meget. Lad nødderne køle lidt af, inden de gnides i et viskestykke, så det meste af skallerne gnides af. Mal halvdelen af nødderne, og hak resten af dem.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt hasselnødderne. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Server isen med hele hindbær eller hindbærpuré.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Avocadois med jordbær

Avocadois med jordbær

8-10 portioner
Ingredienser

4 æggeblommer
3 dl Dansukker Flormelis
1/2 liter piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
2 avocadoer
1 citron, saften
1 liter jordbær 


Pisk æggeblommer og flormelis luftigt i en skål. I en anden skål piskes fløde og vaniljesukker til et fast skum. Skræl avocadoerne, og fjern stenen. Mos dem, og bland mosen med glukosesirup og citronsaft. Rør avocadomosen ned i æggemassen, og vend til sidst fløden i. Hæld massen op i en form, som stilles i fryseren i mindst 4 timer. Ved servering skives jordbærrene og blandes med isen i flotte glas.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Italiensk hindbæris

Italiensk hindbæris

4 portioner
Ingredienser

500 g hindbær
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup 


Det anbefales at hindbær fra frost varmebehandles før brug.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Tilsæt hindbærrene. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine.

Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Hindbærrene kan udskiftes med andre bær, eller hvorfor ikke med 1 dl finthakket basilikum eller 2 spsk. whisky. Sukkeret kan erstattes af den samme mængde lyst muscovadorørsukker. Server eventuelt en brownie eller lidt hindbær til isen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på is her »