Spændende frokostretter

Med påsken holder foråret virkelig sit indtog, og det giver lyst til lidt lettere retter med meget smag og farve. Lad dig inspirere af vores frokostforslag, hvor laks, sild, kylling og æg er selvskrevne ingredienser.

Herunder finder du opskrifter på Påskesalat, Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde, Påskekylling, Påskesalat med bacon, Marinerede asparges, Påskesalsa med rejer, Sennepsmarinerede Østersøsild og Sildesalat.


Påskesalat

Påskesalat

4 portioner
Ingredienser

2 laksefileter á 125 g
1 l vand
2 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Sukker
10 hvide peberkorn
1/2 l blandede salatblade
100 g dybfrosne grønne asparges
100 g ferskrøget laks
250 g rejer med skal, dybfrosne eller friske
4 hårdkogte æg

Sauce
3 spsk. mayonnaise
1 1/2 dl cremefraiche
2 knsp salt
2 knsp hvid peber
1/2 tsk. Colmans sennepspulver
2-3 tsk. Dansukker Flormelis
1/2 dl finthakket dild
1/2 dl finthakket persille
1 finthakket salatløg

Pynt
frisk dild


Skyl laksefileterne i koldt vand. Hæld vand, salt, sukker og peberkorn i en gryde, og lad blandingen koge op. Læg laksefileterne i, og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 15-20 minutter.

Skyl salaten, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel salaten i fire portionsskåle eller på fire asietter. Skær laksen ud i stykker, som fordeles i skålene/på asietterne.

Kog en liter vand op i en gryde, tilsæt en teskefuld salt, og læg aspargesene i. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 5 minutter. Skær aspargesene i mindre stykker.

Pil æggene og rejerne. Skær æggene i både. Skær den røgede laks i strimler. Fordel asparges, æg, rejer og laksestrimler i skålene eller på asietterne. Bland alle ingredienserne til saucen sammen. Hæld lidt sauce over salaten. Pynt med et par dildkviste. Serveres med brød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde

Pocheret æg med asparges og laks på salatbåde

4 portioner
Ingredienser

4 æg
1/2 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike
200 g grønne asparges
200 g ferskrøget laks
100 g valgfri salat

Sauce
1 æg
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. kyllingefond
2 spsk. revet stærk, gul skæreost
2 dl rapsolie


Fyld en stor gryde med vand. Tilsæt salt og hvidvinseddike. Varm vandet op, til det småkoger. Slå et æg ud på en tallerken, og lad forsigtigt ægget glide ned i det kogende vand. Kog i 4 minutter for en cremet blomme. Ønskes en fastere eller løsere blomme, forkortes eller forlænges kogetiden med 1 minut. Læg ægget på et stykke køkkenrulle, så vandet opsuges. Gentag til alle æggene er pocheret.

Giv aspargesene et hurtigt opkog. Tag gryden af varmen, og lad dem stå i 2-3 minutter.

Fyld alt undtagen olien til saucen i en blender, og blend det, til alt er findelt. Dryp olien i lidt efter lidt, og kør, indtil du har en homogen sauce.

Fordel salaten på fire tallerkener. Fordel aspargesene og laksen på salaten. Læg et æg på hver tallerken, og server med saucen og et stykke brød til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskekylling

Påskekylling

4 portioner
Ingredienser

600-700 g kyllingefilet

Marinade
1 dl hvidvin
1/2 dl rapsolie
1 spsk. vaniljesukker
2 spsk. kyllingefond
Revet skal af en halv økologisk citron
2 knsp. hvid peber

Sauce
1 hakket løg
1 spsk. smør eller margarine
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
marinaden
1 dl appelsinjuice
2 tsk. kartoffelmel

Grøntsager
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 porre
1 rødløg
1 spsk. smør eller margarine
1 spsk. Dansukker Brun Farin


Bland alle ingredienserne til marinaden i en kraftig plasticpose. Kom kyllingestykkerne i posen, og slå en knude på den. Ryst posen, så kyllingekødet dækkes af marinaden. Lad det hvile i køleskab et par timer. Læg kyllingefileterne i et smurt ildfast fad, og steg dem i ovnen ved 175 °C, til kødet har en temperatur på 70 °C i midten. Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt løg og sirup, og svits løgene til de er bløde. Tilsæt marinade og juice, og kog op. Rør kartoffelmelet ud i lidt koldt vand, og jævn saucen. Si saucen.

Skyl den røde og gule peberfrugt samt porren. Skær peberfrugterne i store stykker. Skær porren i skiver. Pil rødløget, og skær det i både. Smelt fedtstoffet på en stegepande. Tilsæt grøntsagerne og sukker, og svits, til grøntsagerne er varme, men stadig sprøde.

Kom kylling, sauce og grøntsager på varme tallerkener, og server med kogte ris, pasta eller kartofler.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskesalat med bacon

Påskesalat med bacon

4 portioner
Ingredienser

2 1/2 dl rucolasalat
2 1/2 dl rød bladbede
2 1/2 dl babyspinat
100 g grønne asparges
150 g gule cocktailtomater
2 avocadoer
1 rødløg
2 pk. bacon
4 hårdkogte æg

Pynt
50 g ristede pistacienødder
Basilikum

Dressing
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicovineddike
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 knsp. salt
1 knsp. sort peber


Skyl salaten, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Giv aspargesene et opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle af. Halvér tomaterne. Skræl avokadoerne, og skær dem i både. Pil løget, og skær det i tern. Steg baconen. Halver æggene. Læg alle ingredienserne på et fad. Drys med pistacienødder og basilikumblade.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Server dressingen til salaten, gerne sammen med en bid brød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinerede asparges

Marinerede asparges

4 personer
Ingredienser

400 g dybfrosne grønne asparges
1 rødløg i tern
1/2 dl hakket persille

Marinade
3 spsk. olie
2 spsk. hvid balsamicovineddike
1 revet eller finthakket fed hvidløg
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1 knsp. salt
2-3 knsp. groftmalet sort peber


Læg aspargesstykkerne i kogende, letsaltet vand. Hæld vandet fra, og læg aspargesstykkerne på et fad. Drys løg og persille over aspargesstykkerne.

Bland alle ingredienserne til marinaden. Hæld marinaden over aspargesstykkerne. Server dem sammen med et godt brød og røget fisk eller skinke.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskesalsa med rejer

Påskesalsa med rejer

4 portioner
Ingredienser

2 friske mangofrugter
2 avokadoer
1/2-1 finthakket rød chili
1 1/2 dl finthakket porre
1 dl hakket persille
1 kg rejer med skal, størrelse 70/90

Marinade
2 spsk. rapsolie
2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. hvidvinseddike
2 knsp. salt
2 knsp. groftmalet sort peber
1 revet fed hvidløg, kan udelades


Skræl mangofrugten, og skær den i tern. Halver avokadoerne, fjern sten og skræl, og skær avokadoerne i mindre stykker. Pil rejerne. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Bland alle de andre ingredienser i, og rør, så marinaden fordeles godt. Lad blandingen stå i ca. en time, inden salsaen serveres. Server med godt brød til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sennepsmarinerede Østersøsild

Sennepsmarinerede Østersøsild

4 portioner
Ingredienser

1 kg urenset eller 600 g renset Østersøsild
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk. grovmalt sennep
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 æggeblomme
1 dl groft rugmel
2 tsk. Dansukker Brun Farin
1 tsk. salt
2 knsp. hvid peber 


Skyl Østersøsilden, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Rør cremefraichen sammen med sennep og sirup. Læg Østersøsilden i marinaden, og lad den stå koldt i 2-3 timer. Alle sildene skal være dækket af marinaden. Tag sildene op af marinaden, og læg dem sammen to og to.

Bland rugmel, brun farin, salt og peber, og vend sildene heri. Steg sildene gyldenbrune på en pande.

Server de nystegte Østersøsild til kogte kartofler eller på et stykke rugbrød, eller prøv dem i en sandwich med frisk salat og en klat cremefraiche.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sildesalat

Sildesalat

4 portioner
Ingredienser

200 g marineret sild skåret i tern
2 dl cremefraiche
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 dl agurk i små tern
1 dl finthakket porre
Revet skal af 1 usprøjtet lime
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk. hakket frisk estragon
1 spsk. hakket persille 


Bland alle ingredienserne i en skål. Lad salaten trække 1 døgn i køleskabet. Serveres med brød til. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på frokostretter her »