Lækre drinks

Overrask med en lækker drink i påsken. Hvorfor ikke en opfriskende Piggelin før påskemiddagen eller en varmende Chokoladetoddy efter traveturen? Foretrækker du en alkoholfri drink, anbefaler vi en læskende lassi.

Herunder finder du opskrifter på Chokoladetoddy, Varm Caipirinha, Romtoddy, Hjemmelavet æggelikør, Piggelin, Bombardino, Monte Carlo og Læskende lassi.


Chokoladetoddy

Chokoladetoddy

4 glas
Ingredienser

4 dl stærk, nybrygget kaffe
4 dl mælk
100 g mørk chokolade
4 spsk. Dansukker Brun Farin
1 spsk. vaniljesukker
12 cl cognac

Pynt
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Lys Sirup


Varm kaffe og mælk op i en kasserolle. Tilsæt chokoladen, og rør, indtil den er smeltet. Tilsæt farin og vaniljesukker. Pisk fløden til et fast skum. Fordel cognacen i fire glas. Hæld chokoladeblandingen over. Pynt med en klat flødeskum og lidt sirup. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Varm Caipirinha

Varm Caipirinha

4 glas
Ingredienser

4 usprøjtede limefrugter
4 spsk. Dansukker Rørsukker
16 cl Cachaḉa eller rom
Varmt vand


Skyl limefrugterne grundigt, og skær dem i både eller skiver, som fordeles i fire glas. Kom en spiseskefuld rørsukker i hvert glas. Tryk saften ud af limefrugten med en skraber eller støder. Hæld alkoholen i, og rør rundt. Tilsæt varmt vand.

Hvis du hellere vil have en kold Caipirinha, skal du blot erstatte det varme vand med isterninger.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Romtoddy

Romtoddy

4 glas
Ingredienser

8 æggeblommer
4 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
12 cl rom
8 dl varm mælk


Pisk æggeblommerne med sirup, kakao og vaniljesukker til en luftig masse. Bland rommen i. Fordel blandingen i fire glas. Hæld den varme mælk i, rør rundt, og server med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hjemmelavet æggelikør

Hjemmelavet æggelikør

Ingredienser

5 pasteuriserede æggeblommer
3 1/4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
1spsk. vaniljesukker
20 cl vodka eller anden form for ukrydret alkohol


Giv mælk og vaniljesukker et opkog. Lad det køle af. Pisk æggeblommer og flormelis, til det er luftigt, og rør det ned i den kolde vaniljemælk. Tilsæt piskefløden, og rør, til blandingen er jævn. Rør alkoholen i lidt ad gangen. Det er vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur, så likøren ikke skiller. Sæt likøren i køleskab, og lad den stå og trække i mindst to uger.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Piggelin

Piggelin

4 glas
Ingredienser
8 cl vodka
8 cl Pisang Ambon (grøn bananlikør)
8 cl friskpresset citronsaft
8 spsk. Dansukker Lys Sirup

Blandes sammen og hældes op i fire glas fyldt med is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bombardino

Bombardino

4 glas
Ingredienser

2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Sukker
4 dl mælk
2 dl (20 cl) cognac
2 dl (20 cl) æggelikør
1-2 tsk. Dansukker Rørsukker


Pisk fløde og sukker til et fast skum. Bland mælk, cognac og æggelikør i en gryde, og opvarm blandingen under låg, til den er meget varm. Hæld blandingen op i fire glas. Fordel flødeskummet hen over den varme drik. Drys til sidst med lidt rørsukker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Monte Carlo

Monte Carlo

4 glas
Ingredienser

12 cl Kahlua
6 cl Grand Marnier
1 dl piskefløde
6 dl varm, stærk kaffe
2 spsk. Dansukker Lys Sirup


Fordel likørerne i fire glas. Pisk fløden til et fast skum. Hæld kaffe over likørerne. Kom en klat flødeskum oven på kaffen. Hæld sirup over flødeskummen, og drik.

Du kan også servere drikken kold. I så fald skal du lægge et par isterninger i hvert glas, inden likørerne hældes i, og kaffen skal være kold.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Læskende lassi

Læskende lassi

6 store glas
Ingredienser
1 liter fedtfattig yoghurt naturel
1/2 liter iskoldt vand
1 brik tropisk nektar koncentrat
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. friskpresset citronsaft

Alle ingredienserne piskes sammen, og drikken hældes op i høje glas. Serveres med det samme!

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på påskedrikke her »