Hjemmelavet slik

Påsken er højtid bl.a. for store og små slikelskere, og det allerbedste slik laver du selv. Byd de voksne på æggelikørtrøfler og cognacæg til kaffen, og lad påskepastiller blive børnenes nye favorit i påskeægget.

Herunder finder du opskrifter på Påskeæg med kokos, Bærtrøfler, Pistaciekugler med rosenvand, Påsketrøfler, Påskepastiller, Gelékonfekt, Æggelikørtrøfler, En lille godbid til kaffen, Hårde karameller og Cognacæg.


Påskeæg med kokos

Påskeæg med kokos

16 stk. 1,5 time
Ingredienser

50 g smør
3 1/2-4 dl revet kokos
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Økologisk Sirup
1/2 dl piskefløde

Pynt
200 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade
Karamelfarve, valgfri farve
Krymmel, valgfri type og farve

Smagsgiver
Revet skal af 1 lime, gerne usprøjtet
2-3 dråber pebermynteolie


Smelt smørret i en kasserolle, og kom derefter de øvrige ingredienser i. Tilsæt eventuelt smagsgiver efter eget valg.

Stil til afkøling i køleskabet i ca. 30 minutter.

Form til æg, som sættes i fryseren i ca. 20 minutter. Smelt den mørke chokolade imens.

Dyp æggene i den smeltede chokolade, og stil dem koldt i 20 minutter.

Pynt æggene med hvid chokolade blandet med karamelfarve eller hvid chokolade med krymmel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bærtrøfler

Bærtrøfler

Ca. 30 stk.
Ingredienser

300 g mørk chokolade i små stykker
100 g bær, f.eks. solbær, multebær eller hindbær
1/2 dl Dansukker Muscovadorørsukker
1/2 dl piskefløde
50 g smør

Pynt
Kakao
Ristede og hakkede nødder


Læg chokoladen i en skål.
Bring bærrene i kog med sukker, fløde og smør.
Hæld den varme blanding over chokoladen, og blend eller rør, til chokoladen er smeltet.
Lad blandingen køle af i køleskab i mindst 1 time.
Form små trøfler med en ske og hænderne, rul dem i pynt efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pistaciekugler med rosenvand

Pistaciekugler med rosenvand

Ca. 25 stk.
Ingredienser

100 g afskallede pistacienødder + lidt ekstra til pynt
90 g blødt smør
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker
Fintrevet skal af 1 citron
3 dl revet sukkerkage
1-2 spsk. rosenvand


Pil skallen af pistacienødderne, og hak dem i småstykker, enten i hånden eller i en foodprocessor.
Rør smørret blødt og jævnt med sukker og citronskal.
Tilsæt sukkerkagen og 3/4 af pistacienødderne, og bland til en jævn og klæbrig dej. Smag til med rosenvand.
Stil dejen i køleskab i mindst 30 minutter.
Form til kugler, og rul dem i de hakkede pistacienødder.
Stil kuglerne tilbage i køleskabet, indtil de skal spises.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påsketrøfler

Påsketrøfler

Ingredienser

1 dl piskefløde
50 g smør eller margarine
200 g lys chokolade af høj kvalitet
100 g mørk chokolade af høj kvalitet
2 spsk. Cointreau
Revet skal af 1 usprøjtet lime

Topping
100 g smuttede og malede mandler
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
Gul og grøn frugtfarve
25 g hvid chokolade  


Skyl limefrugten grundigt, og riv skallen fint.

Kog fløde og fedtstof op i en kasserolle. Bræk chokoladen i mindre stykker, og kom den ned i flødeblandingen. Rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt likøren og den revne limeskal. Hæld blandingen op i en folieform ca. 10 x 20 cm, og stil den i køleskab, til den er stivnet.

Bland de malede mandler med flormelis og glukosesirup. Del blandingen i to lige store dele, og farv dem med frugtfarve. Del trøffelmassen i to lige store dele. Rul mandelmassen ud, så den har samme størrelse som trøffelmassen, og læg den herpå.

Skær derefter massen ud i firkanter. Fyld den hvide chokolade i en sprøjtepose af plastic, og slå en knude på posen. Læg posen i varmt vand, så chokoladen smelter. Klip spidsen af posen, og pynt konfekten med den hvide chokolade. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskepastiller

Påskepastiller

ca. 50 stk.
Ingredienser

1 æggehvide
1 spsk. tropisk juicekoncentrat
4-5 dl Dansukker Flormelis
50 g grønne og gule chokoladelinser, f.eks. Non Stop


Pisk æggehviden let med en gaffel. Tilsæt juicekoncentrat og flormelis. Tril små kugler af massen. Læg dem på et stykke folie eller bagepapir. Tryk dem flade, og tryk en chokoladelinse fast i hver pastil. Lad dem tørre natten over. Vend pastillerne, og lad den anden side tørre.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Gelékonfekt

Gelékonfekt

ca. 40 stk.
Ingredienser

5 dl hindbær
3 dl vand
1 dl (140 g) Dansukker Glukosesirup
1 1/4 dl Dansukker Sukker
6 blade husblas
Dansukker Sukker til at dyppe konfekten i
Olie til formene 


Læg hindbærrene i en kasserolle, og hæld vandet over. Lad dem simre under låg i 10 minutter. Si hindbærrene fra. Hæld hindbærvandet tilbage i kasserollen, og tilsæt glukosesirup og sukker. Lad det koge ved svag varme, til massen har nået en temperatur på 122 °C. Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Tilsæt husblassen til den færdigkogte masse, og rør omhyggeligt rundt. Lad massen afkøle til 70 °C. Pensl isterningeforme eller konfektforme med olie, og hæld derefter den afkølede masse i. Lad konfekten stivne ved rumtemperatur. Sæt derefter formene i fryseren i et par timer, da det så bliver lettere at få konfektstykkerne ud af dem. Dyp konfektstykkerne i sukker, så klæber de ikke så let til hinanden. Opbevares tørt i en beholder med låg.

Tip
Hindbærrene kan erstattes af andre bær som f.eks. stikkelsbær, blåbær eller kirsebær. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Æggelikørtrøfler

Æggelikørtrøfler

Ingredienser

100 g mørk chokolade af god kvalitet
50 g smør
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 tsk. kakao
2 tsk. reven appelsinskal usprøjtet
2 spsk. æggelikør

Pynt
1 dl Dansukker Flormelis


Smelt chokolade og fedtstof i en kasserolle ved svag varme. Tag gryden af varmen, og rør flormelis, kakao, appelsinskal og likør i. Lad cremen afkøle lidt, inden den stilles i køleskab for at blive helt kold. Form små kugler med en ske dyppet i varmt vand. Rul trøflerne i flormelis. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

En lille godbid til kaffen

En lille godbid til kaffen

20-25 stk.
Ingredienser

200 g hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 spsk. calvados

Pynt
Kagepynt


Smelt chokolade, fløde og flormelis i en kasserolle ved svag varme. Tag kasserollen af kogepladen, og lad massen afkøle let, inden calvadosen tilsættes. Pisk blandingen kraftig, indtil den er luftig. Hæld massen i en sprøjtepose, og sprøjt toppe ud i små papirsforme. Pynt evt. med kagepynt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hårde karameller

Hårde karameller

ca. 60 stk.
Ingredienser

3/4 dl Dansukker Flormelis
3 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 knsp. pebermynteolie eller anden smagsgiver
Farve 


Sigt flormelis ned på en plade. Pensl et stykke bagepapir eller karamelforme let med olie. Rør sukker, vand og glukosesirup sammen i en tykbundet kasserolle. Lad det koge op ved middelhøj varme og kog, til massen har nået en temperatur på 152 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smagsgiver og farve. Sæt massen i passende stykker på papiret, eller hæld den i formene. Du kan også forme store klatter af massen, og trykke en lille træpind ned i den, så du i stedet får slikkepinde. Vend stykkerne i flormelis, inden de lægges i et glas med tætsluttende låg. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Cognacæg

Cognacæg

ca. 30 stk.
Ingredienser

100 g smør eller margarine
1 1/2 dl piskefløde
300 g mørk chokolade
3 spsk Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 tsk vaniljesukker
4 spsk kakao
3 spsk cognac

Pynt
1 spsk kakao
4 spsk Dansukker Flormelis


Bring fløde og fedtstof i kog i en kasserolle. Tilsæt chokoladen i mindre stykker og derefter muscovadorørsukker, vaniljesukker og kakao. Rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt cognac. Lad det hvile i køleskabet natten over.

Formes til æg, som dyppes i en blanding af kakao og flormelis. Opbevares i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på påskeslik her »