Friske desserter

Und dig selv en lækker dessert efter påskemiddagen. Vil du gøre det let for dig selv, laver du hurtigt en frisk og frugtrig yoghurtdessert. Eller hvorfor ikke lave Vafler med moccasauce, som også passer fint til eftermiddagskaffen.

Herunder finder du opskrifter på Portionscheesecake lag på lag, Citronparfait på karamelbund og citronsauce, Hyldeblomstgranité, Crème brûlée, Påskepavlova med fyld af citronfløde og passionsfrugtsauce, Påske-panna cotta med kanelflarn, Påskedessert, Ferskner på marcipanbund med champagnesauce, Zabaglione, Enkel yoghurtdessert og Vafler med moccasauce.


Portionscheesecake lag på lag

Portionscheesecake lag på lag

5 stk. portionscheesecake 2,5 time + 2 timer i fryser
Ingredienser

Småkager
100 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Fyld
3 æggeblommer (pasteuriseret)
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
150 g flødeost
3 dl piskefløde
1 dl hindbær
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
1 dl blåbær

Pynt
Hindbær
Blåbær
Citronmelisse


Begynd med at bage småkagerne.
Sæt ovnen på 200 °C.
Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en dej. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til lange stænger. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir, og tryk dem let. Bag dem i ca. 10 min.

Skær stængerne til snitter, mens de er varme. Lad dem køle af, og opbevar dem tørt.
Blend 10 snitter, og kom dem i 5 små runde forme, 7 cm i diameter.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt flødeost. Pisk piskefløden i en anden skål, og bland det sammen med æggeblandingen.

Fordel blandingen jævnt i tre forskellige skåle. Blend bærrene hver for sig. Tilsæt 1 dl blendet hindbær i den første skål, saften af 1/2 citron i den anden skål og 1 dl blendet blåbær i den tredje skål.

Fordel hindbærcheesecaken i de fem runde forme, og stil dem i fryseren i mindst 30 minutter. Tag dem derefter ud af formene, og kom citroncheesecaken i. Stil i fryseren i mindst 30 minutter. Hæld til sidst blåbærcheesecaken i, og stil i fryseren i mindst 2 timer.

Tag formene ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Løsn kagerne fra formene, og pynt med friske hindbær, blåbær og citronmelisse.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citronparfait på karamelbund og citronsauce

Citronparfait på karamelbund og citronsauce

5 portioner 1 time + 6 timer i fryser
Ingredienser

Parfait
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet

Mandel- og havrekaramel
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 spsk. hvedemel
2 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
En knivspids salt

Citronsauce
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet
1 dl fløde

Pynt
Citronmelisse


Sæt ovnen på 200 °C.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig blanding i en skål. Pisk fløden, og tilsæt vaniljesukker og citronsaft. Vend blandingen ned i æggemassen.

Fordel blandingen i en silikoneform med halvkugler eller en anden valgfri form. Stil i fryseren i mindst 6 timer.

Lav mandel- og havrekaramellen imens. Hak mandlerne fint, og rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle. Kog op under omrøring. Kom blandingen på bagepapir, og bag den i ca. 5-8 minutter, til karamellen er blevet gyldenbrun.

Lad karamellen køle helt af, og knæk den derefter i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne til citronsaucen i en tykbundet kasserolle, og lad blandingen koge op. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør jævnligt. Stil saucen til afkøling.

Læg et stykke karamel på en tallerken, og tag citronparfaiten ud af formene. Læg parfaiten på karamellen, og hæld lidt citronsauce over. Strø små stykker karamel over, og pynt med et blad citronmelisse.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hyldeblomstgranité

Hyldeblomstgranité

Ingredienser

1 1/2 spsk. Dansukker Flormelis
3 dl vand
Presset saft og reven skal fra 1 usprøjtet limefrugt
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Frisk mynte
3 spsk. hvidvin (kan udelades)


Bland alle ingredienserne i en skål.

Hæld blandingen ud i en bradepande, og stil den i fryseren.

Rør med en gaffel med jævne mellemrum, så der dannes fine iskrystaller.

Server f.eks. i glas, der har været i fryseren. På den måde smelter granitéen langsommere.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Crème brûlée

Crème brûlée

6 små forme
Ingredienser

6 æggeblommer
1 dl Dansukker Rørsukker
5 dl piskefløde
1 dl mælk
1 vaniljestang
Dansukker Rørsukker (til at brænde af med)


Sæt ovnen på 125 grader.
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Hæld fløde og mælk i en lille kasserolle. Del vaniljestangen, og skrab nogle frø ned i flødeblandingen. Lad det koge op.
Hæld den varme flødeblanding over æg- og sukkerblandingen under omrøring.
Fordel blandingen i små portionsforme, og sæt dem i et ovnfast fad på en af de nederste riller i ovnen. Hæld varmt vand i formen op til næsten den halve portionsform.
Bages i 40-50 minutter, til blandingen er stivnet. Når man skubber til formen, må kagen ikke blævre for meget i midten.
Lad bruléen køle af i køleskab (gerne natten over).
Servering: Strø et tyndt lag rørsukker over, og brænd sukkeret af med en gasbrænder eller i ovnen ved grillvarme (250 grader) i et par minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskepavlova med fyld af citronfløde og passionsfrugtsauce

Påskepavlova med fyld af citronfløde og passionsfrugtsauce

6-8 portioner
Ingredienser

4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. maizenamel
1 tsk. hvidvinseddike

Fyld
1/2 + 2 dl piskefløde
3 dl lemoncurd (se opskrift)

Sauce
4 passionsfrugter
1 dl vand
1 tsk. friskpresset citronsaft
4 spsk. Dansukker Syltesukker

Pynt
Abrikoser


Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning ved høj hastighed. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk i yderligere 5 minutter. Tilsæt maizenamel og hvidvinseddike og bland godt. Bred dejen ud i en cirkel, ca. 30 cm i diameter, på et stykke smurt og melet bagepapir. Byg kanterne lidt op ved hjælp af en dejskraber, så der bliver en fordybning i midten. Bages midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen blive stående, til den er helt kold.

Rør lemoncurden ud i en halv deciliter piskefløde. Resten af fløden piskes til et fast skum. Vend lemoncurd-blandingen i flødeskummet.

Halvér passionsfrugterne, og skrab kernerne ud. Bland alle ingredienserne til saucen i en gryde, og lad det simre i 2 minutter. Stilles til afkøling. Fyld lemoncurd-fløden i pavlovaen. Læg abrikoserne på. Kringl saucen over, og server straks.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påske-panna cotta med kanelflarn

Påske-panna cotta med kanelflarn

4 portioner
Ingredienser

2 blade husblas
4 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl finthakkede tørrede abrikoser

Flarn
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
6 spsk. hvedemel
2 knsp. stødt kanel
50 g mandelflager

Pynt
Praliné


Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Bland fløde, sukker og hakkede abrikoser i en gryde. Bring det i kog, og lad det koge i 1 minut. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, inden den fordeles i smukke glas. Stil glassene i køleskabet.

Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt. Sæt dejen i små toppe med god afstand på en bageplade med bagepapir, og bred dem lidt ud. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af. Pynt pannacottaen med en flarn og en praliné ved servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Påskedessert

Påskedessert

4 portioner
Ingredienser

3 dl cremefraiche
1 dl Dansukker Sukker
2 usprøjtede citroner
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 pasteuriseret æggehvider

Pynt
Revet citronskal


Pisk æggehviderne stive. Pisk cremefraice og sukker kraftigt. Skyl citronerne omhyggeligt, og riv derefter skallen fint. Bland citronskallen og citronsaften i cremefraichen. Pisk hviderne stive – husk, at skål og piskeris skal være helt rene – og vend dem forsigtigt ned i cremefraicheblandingen. Fordel blandingen i fire glass eller på fire små tallerkener, og form hver portion til en top. Drys lidt revet citronskal over, og server.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ferskner på marcipanbund med  champagnesauce

Ferskner på marcipanbund med champagnesauce

8 portioner
Ingredienser

150 g revet marcipan
2 æg
100 g blød nougat
4 halve ferskner

Sauce
2 dl tør, mousserende hvidvin
1 tsk. maizenamel
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 + 1 dl piskefløde
50 g smør

Pynt
150 g frosne hindbær
1 dl vand  

1/2 dl Dansukker Flormelis


Pisk marcipan og æg til en jævn masse med en håndmikser eller i en blender. Fordel dejen i 8 smurte portionsforme. Bag bundene nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Vend dem ud på et stykke bagepapir. Fordel nougaten på de varme bunde.

Bland vin, maizena, sukker, glukose og en deciliter fløde i en kasserolle, og lad det koge op under omrøring. Tilsæt smørret, og rør, indtil det er smeltet. Lad det køle af. Pisk den resterende fløde, og vend den ned i den kolde sauce.

Bland hindbær, vand og flormelis i en kasserolle. Kog op, og lad det koge i et halvt minut. Lad det køle af. Læg en halv fersken på hver bund, som sættes på asietter. Pynt med hindbærsaucen, og server ”champagnesaucen” til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Zabaglione

Zabaglione

4 portioner
Ingredienser

4 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1 dl Marsalavin eller anden sød vin
Frugt eller bær 


Læg frugt og/eller bær i fire flotte glas.

Pisk æggeblommer og sukker, til det er luftigt.

Kog vandet op i en gryde, og sæt skålen med æggemassen heri. Hæld vinen i dejen, og pisk til det bliver en fast og formbar dej.

Fordel zabaglionen over frugten/bærrene. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Enkel yoghurtdessert

Enkel yoghurtdessert

4 portioner
Ingredienser

1 moden mango
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 dl tyrkisk yoghurt
1 spsk. vaniljesukker
5 dl knuste marengs


Skræl mangoerne, og skær kødet fra kernen. Blend frugtkødet sammen med sirup.

Bland yoghurt og vaniljesukker. Læg halvdelen af mangoblandingen i fire flotte glas. Læg derefter et lag med knuste marengs, og fordel yoghurten i glassene. Læg et nyt lag mangomiks og til sidst et lag knuste marengs. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vafler med moccasauce

Vafler med moccasauce

4 port.
Ingredienser

3 dl hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl koldt vand
3 dl piskefløde
Smør eller margarine til bagning

Sauce
2 dl Dansukker Mørk Sirup
1 dl stærk kaffe
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. smør  


Begynd med saucen. Rør ingredienserne til saucen sammen i en kasserolle, og lad dem koge, til saucen er tyktflydende. Stil den til side, og bag vaflerne.

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vandet, og pisk, til det er en glat dej. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet ned i dejen. Varm vaffeljernet op, og pensl det med fedtstof. Hæld ca. 1 dl dej på, og bag vaflerne gyldengule.

Læg dem på en rist, så de ikke bliver bløde. Server vaflerne med saucen og eventuelt med en klat flødeskum eller is til. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på påskedesserter her »