Pandekagedagen

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Tip

Næste gang du bager pandekager, så lad en anelse sukker brune med i fedtstoffet. Det giver en dejlig pandekage med en delikat smag af karamel.

Nedenfor finder du opskrifter på Lagkage af pandekager - pyntet med bær, Jordbær-hindbærsyltetøj, Pandekager med æblekompot og citronfløde, Jordbærsyltetøj, Lagkage af pandekager, Hindbær-kokossyltetøj, Pandekager med frugtsalat, Glutenfrie pandekager og Hotteok, søde koreanske pandekager.

Sådan laver du lagkage af pandekager!


Lagkage af pandekager - pyntet med bær

Lagkage af pandekager - pyntet med bær

4-6 portioner
Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
1 spsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. salt
6 dl mælk
3 æg
Smør eller margarine til bagningen

Fyld og pynt
ca. 500 g bær, valgfri sort
syltetøj
ca. 3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis


Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt halvdelen af mælken, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt æggene og resten af mælken, og pisk, til dejen er blandet.

Opvarm en pandekagepande eller en stegepande. Læg en lille klat smør eller margarine på. Hæld dejen i, og bag.

Tag fine bær til side til pynt. Læg pandekagerne sammen med syltetøj, bær og flødeskum imellem. Pynt med bær, og drys flormelis over.

Se film: Lagkage af pandekager

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbær-hindbærsyltetøj (frosne bær)

Jordbær-hindbærsyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

300 g frosne jordbær
200 g frosne hindbær
1 spsk. vaniljesukker
3 dl Dansukker Syltesukker 


Tø bærrene op. Bland bærrene og de to sukkerarter i en gryde, og kog det hele i ca. 5 minutter. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pandekager med æblekompot og citronfløde

Pandekager med æblekompot og citronfløde

4 portioner 45 minutter
Ingredienser

3 æg
2 dl mælk
1 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold

Kompot
4 æbler
1 dl vand
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. stødt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnødder
1 spsk. Dansukker Perlesukker

Citronfløde
1 1/2 dl piskefløde
Saft og revet skal fra 1/4 usprøjtet citron
2 tsk. Dansukker Flormelis

Smør eller margarine til bagning


Begynd med at piske fløden til et fast skum. Tilsæt citronsaft og -skal samt flormelis. Stil det i køleskab indtil serveringen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Bland æblestykker, vand, citronsaft og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til æblestykkerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme. Pisk æg og mælk let sammen. Tilsæt hvedemel, salt og vaniljesukker, og bland det godt. Tilsæt fløden, og lad det stå i 10 minutter. Bland de hakkede valnødder sammen med perlesukker. Bag tynde pandekager, som lægges op på asietter. Drys lidt af valnøddeblandingen over pandekagerne, og læg en skefuld kompot og citronfløde ved siden af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærsyltetøj (frosne bær)

Jordbærsyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

500 g frosne jordbær
Saften af 1 appelsin
5 dl Dansukker Syltesukker 


Tø bærrene op. Mos dem, eller skær dem i mindre stykker. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 3-5 minutter. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lagkage af pandekager

Lagkage af pandekager

4 pers.
Ingredienser

3 dl piskefløde
3 æg delt i blomme og hvide
3 spsk. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1/4 knsp. salt

Fyld 1
200 g hasselnødder
2 dl Dansukker Flormelis
1 dl fløde

Fyld 2
3 dl piskefløde
2 dl kvark
1 dl Dansukker Flormelis
2-3 bananer

Pynt
Dansukker Flormelis
Jordbær

Smør eller margarine til bagning


Pisk fløde og æggehvider stift hver for sig. Tilsæt æggeblommerne i fløden. Rør mel, salt og vaniljesukker sammen, og tilsæt det i flødemassen gennem en sigte. Til sidst vendes æggehviderne ned i massen.

Mal eller hak hasselnødderne fint. Rør nødder, flormelis og fløde sammen til en masse.

Pisk fløden til fyldet stift sammen med flormelis. Vend kvarken i.

Bag tynde pandekager på en smurt stegepande. Lad dem køle lidt af. Skær bananerne i skiver. Fordel først nøddefyldet på pandekagerne, læg derefter bananskiverne på, og fordel til sidst flødeblandingen på pandekagerne. Læg pandekagerne oven på hinanden. Der skal ikke fyld på den øverste. Drys flormelis over tærten, og pynt med jordbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbær-kokossyltetøj (frosne bær)

Hindbær-kokossyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

300 g frosne hindbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. kokosmel
1 spsk. kokoslikør (kan udelades) 


Tø bærrene op. Bland bær og syltesukker i en gryde, og kog i 2-3 minutter. Tilsæt kokosmel og evt. likør. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pandekager med frugtsalat

Pandekager med frugtsalat

4 portioner
Ingredienser

3 æg
1 1/2 dl hvedemel
2 dl kogt ris eller risoni
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
4 dl mælk

Fyld
2 kiwi
1 banan
1 dåse mandarinbåde
2-3 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 spsk. koldpresset rapsolie

Pynt
Dansukker Flormelis
Smør eller margarine til stegning


Rør ingredienserne til pandekagerne sammen. Steg pandekagerne på en smurt stegepande eller pandekagepande. Hold dem varme.

Skræl kiwien og bananen, og skær dem i mindre stykker. Hæld væden fra mandarinerne. Bland frugterne, og opvarm dem med sirup og margarine. Læg pandekagerne på tallerkner, og fordel fyldet på dem. Rul dem sammen. Drys med flormelis. Serveres med det samme. Server evt. en klat is eller fløde til pandekagerne.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hotteok, søde koreanske pandekager

Hotteok, søde koreanske pandekager

10-12 stk.
Ingredienser

Pandekager
4 1/2 dl mel
2, 25 dl rismel
1 spsk. sorte sesamfrø (valgfrit)
1 pose tørgær (11 g)
2 spsk. Dansukker Rørsukker
1 tsk. salt
3 1/2 dl mælk, fingervarm
1 spsk. rapsolie
+ ekstra olie til stegning

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. finthakkede nødder efter eget valg
1 spsk. kanel eller andet krydderi efter eget valg


Bland mel, tørgær, sesamfrø, sukker og salt i en stor skål.

Hæld mælken og 1 spsk. olie i melet, og bland med en træske. Dejen bliver meget klæg.

Dæk skålen med plast, og lad blandingen hæve til dobbelt størrelse, 30-45 minutter.

Lav et hul i midten af dejen, så den synker lidt sammen. Lad den hvile yderligere i 10 minutter.

Lav samtidig fyldet: Bland brun farin, nødder og kanel i en lille skål.
Tag en lille klump dej, og tryk den flad med hånden. Tilsæt 1 spsk. af fyldet i midten, og klem kanterne sammen mod midten, så det bliver som en lille bolle.

Varm stegepanden op til medium varme. Kom rigeligt med olie på.
Læg bollen på stegepanden, og tryk den forsigtigt flad, f.eks. med en skål med flad, olieret bund.

Når du ser, at ydersiden hæver lidt op, skal bollen vendes. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Bollerne skal være gyldne udenpå.

Pandekagerne smager bedst, når de er nylavede, men pas på det varme fyld!

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker