Citrustid

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Nedenfor kan du finde opskrifter på Citrusmarmelade med safran, Mojito-marmelade, Appelsinmarmelade med vanilje og citron, Klementin- og gulerodsmarmelade, Citrus- og karamelmarmelade, Lime- og ingefærmarmelade, Citron lavendel marmelade, Appelsinmarmelade med Earl Grey, Citronmarmelade med peber og basilikum, Citrusmarmelade med banan, Grapefrugtmarmelade med jordbær og Granatæble- og appelsinmarmelade.


Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade med safran

25 minutter
Ingredienser

1 grapefrugt
2 appelsiner
2 citroner
1 lime
0,5 g (1 pakke) safran
2 tsk. vaniljesukker
2 dl Dansukker Syltesukker


Skyl frugterne grundigt, og riv skallen af 1 citron og 1 lime. Kom skallen i en kasserolle.
Skær al skal og den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker.
Kom frugten i kasserollen sammen med safran, vaniljesukker og syltesukker.
Kog det i ca. 5 minutter, og skum godt af.
Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Mojito-marmelade

Mojito-marmelade

25 minutter
Ingredienser

4 citroner og revet skal fra 1/2 citron usprøjtet
1 spsk. mørk rom
1 usprøjtet lime
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Rørsukker
Frisk mynte


Skyl citronerne og limen grundigt, og riv skallen af 1/2 citron og 1 lime. Stil til side. Skær den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker. Kom det i en gryde.
Tilsæt rom.
Rør syltesukkeret, rørsukkeret og den revne citronskal i. Lad det koge i 12 minutter. Skum godt af.
Smag til med frisk hakket mynte.
Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Appelsinmarmelade med vanilje og citron

Appelsinmarmelade med vanilje og citron

30 minutter
Ingredienser

4 usprøjtede appelsiner
2 usprøjtede citroner
2 dl vand
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
2 tsk. vaniljesukker


Skyl citrusfrugterne grundigt. Skær den yderste skal af med en skarp kniv, og skær derefter skallen i tynde strimler.
Skær den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker.
Kom frugtkød, skal og vand i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom det hele i gryden.
Lad det koge i 10 minutter, eller til skallen er blevet blød.
Tilsæt syltesukker og vaniljesukker, og lad blandingen koge i yderligere 7 minutter. Skum godt af.
Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Klementin- og gulerodsmarmelade

Klementin- og gulerodsmarmelade

30 minutter
Ingredienser

1 1/2 dl fintrevne gulerødder
5 klementiner
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 1/2 dl Dansukker Syltesukker


Skræl og riv gulerødderne.
Skræl klementinerne. Skær frugtkødet i små stykker.
Kom det hele i en gryde sammen med muscovadorørsukker og syltesukker.
Koges i 5-10 minutter. Skum godt af.
Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citrus- og karamelmarmelade

Citrus- og karamelmarmelade

25 minutter
En rigtig luksusmarmelade, perfekt som værtsgave til ham eller hende, som har alt.
Ingredienser

4 citroner
2 limefrugter
2 appelsiner
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker


Skær skallen og den hvide hinde på frugterne væk, og skær frugtkødet i små stykker.
Tilsæt sirup, vaniljesukker og syltesukker.
Koges i ca. 10 minutter. Skum godt af.
Hældes på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lime- og ingefærmarmelade

Lime- og ingefærmarmelade

30 minutter
Ingredienser

3 usprøjtede limefrugter + skal
1 usprøjtet citron + skal
50 g frisk ingefær
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl Dansukker Syltesukker
1 dl vand


Skyl limefrugterne og citronen. Riv skallen. Skær frugtkødet ud, men skær alt det hvide væk, og del i mindre stykker.
Skræl og riv ingefæren.
Læg frugtkød, skal og ingefær i en kasserolle, tilsæt vand, og lad det koge op.
Tilsæt syltesukker, og lad blandingen simre i 5-10 minutter under omrøring. Lav marmeladetesten for at få den rigtige konsistens.
Kom marmeladen på rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citron lavendel marmelade

Citron lavendel marmelade

30 minutter
Ingredienser

400 g frugtkød af citron
400 g Dansukker Syltesukker
4 tsk. vaniljesukker
4 spsk. tørret lavendel


Skræl citronerne, skær frugtkødet ud, og kom det i en gryde sammen med lavendel.
Tilsæt syltesukker, og lad blandingen koge i 5-10 minutter under omrøring. Tag gryden af kogepladen. Skum marmeladen godt.
Kom marmeladen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Appelsinmarmelade med Earl Grey

Appelsinmarmelade med Earl Grey

25 minutter
Ingredienser

Te (Earl Grey), 4 teposer eller 2 spsk. te i løs vægt
1/2 dl vand
400 g frugtkød fra usprøjtet appelsin
400 g Dansukker Syltesukker


Lad teen trække i 1/2 dl vand, og tag derefter tebladene/poserne op.
Skyl og skræl appelsiner, skær frugtkødet ud, og kom det i en gryde sammen med syltesukkeret og teen.
Riv evt. lidt appelsinskal, og kom det i.
Lad det koge i 5-7 minutter, og rør rundt indimellem.
Tag gryden af kogepladen. Skum marmeladen godt.
Kom marmeladen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citronmarmelade med peber og basilikum

Citronmarmelade med peber og basilikum

25 minutter
Ingredienser

400 g frugtkød af citron
400 g Dansukker Syltesukker
1-2 spsk. groftmalet sort peber
1 potte frisk basilikum


Skræl citronerne, skær frugtkødet ud, og kom det i en gryde sammen med syltesukkeret.
Lad blandingen koge i 5-7 minutter. Tilsæt peber og basilikum, og lad det koge yderligere i nogle minutter.
Tag gryden af kogepladen. Skum marmeladen godt.
Kom marmeladen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Citrusmarmelade med banan

Citrusmarmelade med banan

35 minutter
Ingredienser

200 g kumquatter
200 g grapefrugt uden skal
1 citron
300 g banan
1/2 kg Dansukker Syltesukker


Skyl kumquatterne og citronen grundigt. Skær kumquatterne i tynde skiver. Del grapefrugten i både, og skær dem i små stykker. Mos bananerne. Riv skallen af citronen, og pres saften ud. Bland kumquat, grapefrugt og citronsaft og -skal i en gryde, og lad blandingen simre under låg i 10 minutter. Tilsæt banan og syltesukker, og kog i yderligere 2-3 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Grapefrugtmarmelade med jordbær

Grapefrugtmarmelade med jordbær

1 glas 30 minutter
Ingredienser

1 stor grapefrugt
200 g dybfrosne jordbær
500 g Dansukker Syltesukker


Skyl grapefrugten grundigt.
Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver.
Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af.
Hæld på et varmt, rengjort glas. Luk glasset tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Granatæble- og appelsinmarmelade

Granatæble- og appelsinmarmelade

25 minutter
Ingredienser

3 dl granatæblejuice
600 g appelsinkød i små stykker
600 g Dansukker Syltesukker


Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 10 minutter. Skum godt af. Hæld på varme, rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på marmelade her »