Sylteprodukter

Med Syltesukker kan du nemt og hurtigt lave syltetøj og marmelade. 


Syltesukker

Syltesukker

Hvis du bruger syltesukker, kan du lave dit eget syltetøj på få minutter. I pakken, der indeholder 1 kg, er der alt det, du har brug for til at kunne lave syltetøj: sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør syltetøjet holdbart, og som findes naturligt i blandt andet rønnebær. Du skal bruge 1 del frugt og bær (du kan bruge både frosne og friske bær) til 1 del syltesukker. Lad det koge i nogle minutter, og ... velbekomme!

Mål og vægt: Syltesukker
1 dl = ca. 95 g

Se film om hvor let du kan lave syltetøj


Økologisk Syltesukker

Økologisk Syltesukker

Bruges på samme måde som almindeligt Syltesukker. Du skal bruge en liter frugt og en pakke Økologisk Syltesukker. Da økologisk syltesukker indeholder et andet pektin end traditionelt syltesukker, kan syltetøj, der koges med økologisk syltesukker, blive lidt løst i konsistensen. Økologisk Syltesukker er ikke velgenet til syltetøj med lav sukker mængde. Økologisk syltesukker Indeholder ingen konserveringsmidler. Vær derfor omhyggelig med at bruge fejlfrie bær og rengjorte glas. Opbevar syltetøjet i køleskab.

Sælges i poser a 500 g.


Sukker

Sukker

Hvidt sukker, er det produkt, der sælges allermest af.

Sukker kan anvendes til stort set alle sødeformål.

Mål og vægt: Sukker
1 spsk = 15 ml = ca. 13 g
1 dl = 100 ml =  ca. 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca. 100 g

 


Rørsukker

Rørsukker

Rørsukker fungere på samme måde som almindeligt sukker, men giver marmelade og syltetøj en dybere farve og en kraftigere smag. Rørsukker er fremstillet af sukkerrør. Alt Dansukker Rørsukker vil fremover være fairtrade mærket.

Mål og vægt: Rørsukker
1 dl = ca. 90 g
1 spsk = 15 g
1 tsk = 5 g