SteviaSukker

SteviaSukker

Dansukkers SteviaSukker er udvundet af steviaplanten, som stammer fra Sydamerika, og af vores danske sukkerroer. Kombinationen giver dig Steviolglykosidernes kaloriefrie sødme, samtidig med at får sukkerets fyldige smag. SteviaSukker er til forbrugere, der vil spare på sukkeret og samtidig have glæde af sukkerets gode egenskaber, eksempelvis at det bidrager til en god smag og konsistens.
En skefuld SteviaSukker svarer til en skefuld almindeligt sukker, men indeholder kun halvt så mange kalorier.*


* 1 dl SteviaSukker søder lige så meget som 1 dl sukker, men vejer kun halvt så meget og indeholder 50 % færre kalorier.

Opskrifter med SteviaSukker »

Spørgsmål og svar om SteviaSukker »

SteviaSukker – det bedste fra to verdener!

 

100 % naturlig oprindelse og 50 %* færre kalorier.

 
STEVIA SUKKERROEN
• Steviaplanten stammer oprindeligt fra Paraguay, hvor den vokser vildt. Guarani-indianerne har anvendt planten som sødemiddel i flere hundrede år. • Sukkerroen er en landbrugsafgrøde, som har eksisteret i Danmark i mere end hundrede år.
• Stevia kaldes også Sukkerplante eller honningblad og er nært beslægtet med solrose. • Sukker har mange gode egenskaber. Ud over sin naturlige sødme og smag giver sukkeret en naturlig gæring, fylde, tekstur og kulør til f.eks. bagværk.
• Steviolglykosid er betegnelsen for det sødestof, der udvindes af steviaplanten. Det er 200-300 gange sødere end sukker men helt og aldeles kaloriefrit. • Sukker har også en konserverende effekt og modvirker krystallisering i bl.a. is og frosne desserter.
• I dag dyrkes Stevia over store dele af verden: i Paraguay, Brasilien, Centralamerika, Kina og Thailand. • Sukker fremhæver også smagen i andre ingredienser og bevarer fornemmelsen af nybagt længere.

 

* 1 dl SteviaSukker søder lige så meget som 1 dl sukker, men vejer kun halvt så meget og indeholder 50 % færre kalorier.

Yderligere information om Stevia finder du på engelsk på www.globalsteviainstitute.com.