Økologiske produkter

Dansukker Økologiske produkter

Økologiske sukker er dyrket uden brug af kemiske bekæmpelsesmidler og kunstgødning. Jorden får sin næring fra naturlige gødningsstoffer. Bekæmpelsen af ukrudt på markerne foregår manuelt.

Vores økologiske sortiment omfatter Økologisk Rørsukker Fairtrade, Økologisk Flormelis, Økologisk Sirup og Økologisk Sukker.


Økologiske opskrifter
Nedenfor kan du finde opskrifter med vores økologiske produkter. Kog op noget helt økologisk og velsmagende. I mange tilfælde kan du vælge økologiske ingredienser til opskriften i din butik.


Biscotti

Biscotti

ca. 40 stk.
Ingredienser

1 1/2 dl grofthakkede mandler
100 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis
1 usprøjtet citron, revet skal
2 æg
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver 


Indstil ovnen på 200 °C.

Pisk smør og flormelis til en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland de øvrige ingredienser i.
Rul dejen ud i tre stænger på en bageplade med bagepapir.

Bag stængerne midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skær stængerne ud i stykker på 3-4 cm. Bag stykkerne ved 200 °C i yderligere ca. 6 minutter på hver skorpeside, så de bliver sprøde.

Opbevares i beholder med tætsluttende låg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokoladedrik med karamelsmag

Chokoladedrik med karamelsmag

4 kopper
Ingredienser

2 spsk. Dansukker Økologisk Rørsukker
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 tsk. smør
50 g mørk chokolade (70 % kakao)
8 dl mælk

Pynt
is
Dansukker Økologisk Lys Sirup


Smelt rørsukker og sirup i en kasserolle. Tilsæt smør og lad det stege uden at det brunes. Bræk chokoladen i stykker og kom den i. Hæld mælken på og varm op. Hæld op i kopper og læg en klat is i og dryp med siruppen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pistacietrøfler

Pistacietrøfler

ca. 35 stk.
Ingredienser

1 økologisk appelsin
1 dl piskefløde
75 g usaltet smør
3/4 dl Dansukker Økologisk Flormelis
200 g lys chokolade
150 g lys chokolade til at dyppe trøflerne i
100 g pistacienødder


Skyl appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland piskefløde, smør og flormelis sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Bræk chokoladen i små stykker, og kom dem i fløden. Rør, til chokoladen er smeltet. Bland den revne appelsinskal i. Opbevares i køleskab indtil trøffel blandingen stivnet. Tril massen til kugler, og læg dem på en tallerken, der stilles i fryseren i 30 minutter. Hak pistacienødderne fint. Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp trøflerne i chokoladen og derefter i de hakkede pistacienødder. Stil trøflerne på folie, indtil de er tørre. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Yankee Apples

Yankee Apples

4 portioner
Ingredienser

4-6 æbler
2 spsk smør
1 tsk stødt kanel
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 -1 1/2 dl creme fraiche
50 g hakkede valnødder
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup


Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både. Smelt smør, kanel og sirup i en pande og steg æblebådene indtil de er møre. Fordel æblerne på tallerkner. Læg lidt creme fraiche ovenpå. Dryp lidt sirup på og strø valnødderne over. Server straks.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Abacate

Abacate

2 glas
Ingredienser

1 avocado
saft af 1/2 citron eller limefrugt
2 spsk. Dansukker Økologisk Flormelis
3 dl yoghurt naturel
1 dl mælk


Skær kødet fra avocadoen i store stykker og blend det godt med de øvrige ingredienser. Server abacaten i en skål og spis den med ske til morgenmad eller brunch eller server den i glas som mellemmåltid. Hvis du vil drikke abacaten med sugerør, kan du tage lidt mindre yoghurt og lidt mere mælk.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blåbærkage med æble

Blåbærkage med æble

ca. 10 portioner
Ingredienser

2 æg
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade 

2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3/4 dl varmt vand
2 æbler

Pynt
2 dl blåbær
3 spsk. Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade 

1/2 tsk. kanel


Pisk æg og rørsukker til en luftig blanding. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend blandingen i æggemassen. Tilsæt vandet. Skræl æblerne, skær dem i både, og kom dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform. Fordel blåbær på kagen. Bland rørsukker og kanel, og strø det over blåbærrene. Kagen bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter. Serveres med vaniljesauce eller is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker