Sukkersaltet laks med thai urter

Spises rå, stegt eller grillet.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

500 g laksefilet med skind u/ben
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost
4 stængler citrongræs
50 g galangarod
1-2 store tørrede røde chilier, uden kerner
100 g Dansukker lys Rørsukker
1 spsk. salt

Instruktioner

Fjern midten af kaffir-limebladene. Skræl og hak galangaroden. Fjern kernerne fra de tørrede røde chilier og snit dem fint. Skær bunden af citrongræsset og 2 cm af toppen, fjern de yderste blade og hak citrongræsset fint.

Kom citrongræs, galangarod og limeblade sammen med rørsukker og salt i en blender og blend det til et aromatisk sukker.

Læg laksen med kødsiden opad på et lille fad eller en stor tallerken.

Fordel sukkerblandingen på laksen, dæk den til med køkkenfilm og sæt den på køl mindst 6-7 timer.

Laksen kan nu skæres i tynde skiver og spises rå til salater. Den kan også skæres lidt tykkere og sættes på pinde/sticks og grilles (husk pindene skal lægges i blød i koldt vand inden brug), eller den kan skæres i portionsstykker og steges kort tid på en varm pande på begge sider (vendes forsigtigt med en paletkniv).

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.