Overnight oat med smoothie

4 portioner

25 minutter + afkølingstid

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

Overnight oat
4 1/4 dl havregryn
1/2 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
6 dl mælk

Karamelliserede græskarkerner
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 spsk. vand
1 dl græskarkerner

Smoothie
2 bananer (ca. 300 g)
250 g friske eller frosne hindbær
1 appelsin
1 stort æble (ca. 175 g)

Instruktioner

Bland havregryn og sirup. Fordel blandingen i 4 skåle, og rør 1 1/2 dl mælk i hver skål. Dæk skålene med plastfolie, og lad blandingen trække i køleskab natten over.

Forbered græskarkernerne. Rist græskarkernerne let på en tør stegepande. Stil dem til side.

Kog sukker og vand sammen i en gryde, til sukkeret karamelliserer. Tilsæt de ristede græskarkerner, og rør rundt. Fordel sukkermassen så godt som muligt på et stykke bagepapir. Lad den køle helt af, og hak eller knæk den derefter i mindre stykker. Opbevares i en lufttæt beholder.

Skræl bananerne, og læg 1 1/2 banan i en skål. Skær den sidste halve i tynde skiver, og stil den til side til pynt. Tag nogle hindbær fra, og læg dem sammen med banaskiverne. Læg resten af hindbærrene i skålen med banan.

Skræl appelsinen og æblet, og fjern kernerne. Bland med banan og hindbær, og blend det hele til en smoothie.

Fordel smoothien i skålene med overnight oat, og pynt med hindbær, bananskiver og karamelliserede græskarkerner.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Sarah Bernhardt kager

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.