Honningkager

Honningkage er en blød kage med en krydret smag af kanel, ingefær og honning. Læg din honningkage i lag med skiftevis abrikosmarmelade og smørcreme. Fordel chokoladeganache i et jævnt lag på toppen af kagen, og servér den for dem, du holder af.

ca. 18 stk.

2 timer

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

Abrikos- og appelsinmarmelade
400 g tørrede abrikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vand
300 g Dansukker Syltesukker

Honningkage
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt

Smørcreme
6 1/3 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kogende vand
150 g blødt smør

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.

Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.

Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.

Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.

Hæld kagedejen i en bradepande (18x25 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen nederst i ovnen i 55-70 minutter. Test med en kødnål, om den er færdig. Lad kagen køle af i bradepanden.

Lav smørcremen. Pisk flormelis og vand i en skål. Tilsæt smørret, og bland det hele til en jævn smørcreme.

Hak chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber, til der dannes en ensartet ganache. Lad den køle let af.

Skær kagen ud i tre lag, og fordel marmelade på et lag og smørcreme på et andet lag. Læg en bund på, og gentag. Læg til sidst øverste bund på, og fordel ganachen i et jævnt lag på toppen af kagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.