Havtornkager

6 portioner

1,5-2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marengs
130 g hasselnødder
130 g mandler
6 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
1 spsk. mandelmel

Havtornmousse
1 1/2 dl havtornsaft (ca. 4 1/2 dl frosne bær)
6 blade husblas
3 spsk. vand
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æggehvider
3 dl piskefløde

Pynt
havtorn, optøede

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 grader. Blend hasselnødder og mandler.

Tilsæt en æggehvide og halvdelen af sukkeret.

Pisk resten af æggehviderne til et hvidt skum i en skål. Sænk hastigheden, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen. Hæld mandelmelet i til sidst. Bland det hele sammen.

Bred dejen ud på en plade beklædt med bagepapir, cirka 30 x 40 cm.

Bag i midten af ovnen i cirka 10-15 minutter. Marengsen skal føles let og kunne slippe papiret. Lad køle af.

Lav moussen imens. Tø havtornene op, blend dem, og sigt dem gennem en finmasket si, så kun saften bliver tilbage.

Læg husblassen i koldt vand. Lad vand og rørsukker koge op. Når sukkerlagen er nået op på 110 °C, piskes æggehviderne til et fast skum. Når sukkerlagen er nået op på 121 °C, hældes den i æggehvideskummet i en tynd stråle under piskning. Pisk marengsen, indtil den er kølet af.

Pisk fløden til et luftigt skum. Varm havtornsaften op til cirka 40 °C, kom de klemte blade husblas i, og rør rundt, indtil de er opløst. Vend marengsen forsigtigt i og derefter den piskede fløde. Hæld moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i cirka 30 minutter.

Udstik 20 ringe af marengsbunden, cirka 7 cm i diameter. Sprøjt derefter moussen på den første bund. Læg endnu en bund på, et lag mousse og derefter en bund mere. Pynt med optøede havtorn og hakkede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.