Flødeboller

ca. 20-25 stk.
Flødeboller
Bedømmelse: (5 vurderinger)

Ingredienser

  • Ca. 10-15 vafler som bunde

Marengsfyld

  • 5 store æggehvider
  • 2 spsk. Dansukker Sukker
  • 2 blade husblas

Sukkerlage

  • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 3/4 dl vand
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt

  • 200 g mørk chokolade
  • 1/2 spsk. madolie
  • F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær

Læg husblassen i blød.

Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.

Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).

Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.

Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.

Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød karamelfarve.

Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.

Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.

Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.

Se film: Flødeboller

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker