Five spice grisekæber

Med bok choy, korianderrod og risnudler – suppe fra gadekøkkenet.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

800 g grisekæber, rengjorte
3 l vand 
2 spsk. five spice krydderi, 10 g (se opskrift længere nede)
120 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. fint salt 
2 dl soyasauce 
2 spsk. fiskesauce
4 kanelstænger/cassia bark 
8 korianderrødder 
1 helt hvidløg, flækket på tværs 
30 sorte peberkorn 
500 g kinaradise
2 løg, ca. 100 g

Tilbehør
300 g bok choy, flækket på langs i 4 stykker  
150 g risnudler*/10 ml brede, kogte
1/2 bundt koriander, plukket

Hjemmelavet five spice mix
1 spsk. sizhuan peber
1 spsk. nelliker
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. stjerneanis
1 kanelstang – cassia bark

Instruktioner

Bland sukker med five spice krydderi og fint salt og vend grisekæberne deri. Lad dem trække 1-2 timer.

Kom grisekæberne i en gryde/bradepande med marinaden.

Skræl løg og kinaradise. Skær kinaradisen i 4-6 stykker og kom dem i gryden sammen med de hele løg.

Tilsæt 3 l vand og resten af ingredienserne. Kog op, skum af for urenheder og lad suppen simre indtil kæberne er godt møre, ca. 1 ½ time.

Smag evt. suppen til med ekstra soya og sukker. Smagen skal være sød/salt.

Anret suppen med grisekæber, kinaradise, korianderrødder og løg i en stor suppeskål og server med bok choy, risnudler (kogt efter pakkens anvisninger) og koriander. 

* Risnudler kan købes hos din asiatiske købmand

Hjemmelavet five spice mix
Rist de hele krydderier på en tør, varm pande til det dufter.

Stød krydderierne grundigt i en morter.

Opbevar krydderiblandingen tæt, tørt og køligt. 

Lav ikke for stor en portion ad gangen, da aromastofferne forsvinder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.