Chokoladefondant

6 portioner

45 minutter

Vurdering (24 stk)

Ingredienser

6 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen
100 g smør
110 g god mørk chokolade
3 æg
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl hvedemel
ca 30 g god mørk chokolade
Smør og sukker til formene
Hindbær eller andre bær efter eget valg til servering

Instruktioner

Hak chokoladen og smelt den sammen med smør over et vandbad.

Pisk æg, muscovadorørsukker og bagesukker sammen i en skål.

Tilsæt mel og bland derefter chokolade og smørblandingen i.

Rør, til dejen er jævn og blank.

Smør 6 formene, og kom sukker på. Fordel dejen i forme og placer et helt stykke chokolade midt i dejen i hver form.

Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen.

Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten.

Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.


Tip!
Sigt flormelis over, og pynt med hindbær.

Se film: Sådan laver du Chokoladefondant

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.