Canelé med smag af vanilje og appelsin

20 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g smør
5 dl mælk
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver
3 tsk. vaniljesukker
4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
2 hele æg
2 æggeblommer
3 spsk. mørk rom
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
25 g smør og 25 g bivoks til formene (bivoks fås f.eks. på urtegaarden.dk)

Instruktioner

Dag 1
Bland smør, mælk og salt i en kasserolle. Tilsæt vaniljepulver og vaniljesukker. Varm op til det næsten koger. Tag kasserollen af pladen, og lad blandingen afkøle.

Sigt flormelis og mel af i en skål.

Rør æg og æggeblommer forsigtigt sammen med en gaffel. Bland æggene ned i mel- og sukkerblandingen, og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Er der lidt klumpet, kan blandingen sies.

Tilsæt rom, muscovadorørsukker og appelsinskal, og rør det sammen.

Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab i mindst et døgn.
 

Dag 2
Sæt ovnen på 250 °C.

Smelt smør og bivoks til formene i en kasserolle ved svag varme. Varm formene lidt i ovnen, ellers kommer der for meget bivoks på kanterne. Fyld den første form med bivoksblandingen. Sørg for at hele formen er dækket. Hæld derefter over i næste form og næste igen. Stil formene med bunden i vejret, og lad dem dryppe lidt af. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 10 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet, og hæld op i formene. Lad der være ca. 5 mm til kanten.

Sæt pladen i ovnen, og sænk temperaturen til 175 °C.

Bages i 60-90 minutter. Tag en kage ud af ovnen, og løsn den fra formen. Kagen skal være brun på ydersiden, men lidt cremet i midten. Tag kagerne ud af ovnen, og løsn dem fra formen. Opbevar dem luftigt, så den sprøde yderside ikke ødelægges.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.