Ingredienser
Dej
125 g blødt smør eller margarine
3 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. vand
Fyld
150 g smuttede mandler
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 æg
3 dl cremefraiche
Revet skal af en halv usprøjtet citron
1 liter friske blommer
Pynt
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Bland fedtstof, hvedemel, sukker og vand til en jævn dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 28 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter.
Mal mandlerne. Bland derefter alle ingredienserne til fyldet i en skål, og hæld det på tærtebunden. Halvér blommerne, og fjern stenene. Tryk de halverede blommer ned i dejen. Bages nederst i ovnen ved 225 °C i ca. 30 minutter. Server tærten lun med vaniljesauce, is eller letpisket fløde til. Drys lidt flormelis over lige inden servering.
Blommerne kan erstattes af andre bær eller frugter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.