Ingredienser
1 liter æbler i tern.
Saften af 1/2 citron
350 g Dansukker Sukker
2 æg
1 dl olie
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
2 dl hakkede pekannødder
Instruktioner
1. Sæt ovnen på 175 °C.
2. Smør en form på 23 x 33 cm.
3. Skræl æblerne, og skær dem i tern.
4. Bland sukker og citronsaft i æbleternene.
5. Bland mel, bagepulver, salt, kanel og nødder i en skål.
6. Pisk æggene hvide og luftige.
7. Hæld æg, olie og vanilje i æble- og sukkerblandingen.
8. Hæld blandingen i formen, og bag kagen i ca. 1 time. Stik forsigtigt en tandstikker ned midt i kagen for at kontrollere, om den er færdigbagt.
9. Lad kagen hvile et par timer inden servering.
Pisk 1 dl piskefløde sammen med 250 g mascarpone og kornene fra en vaniljestang. Smag cremen til med 3-4 spsk. æblecider, der piskes i.
Opskrift Annelie Bengtsson, Köping, Sverige
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.