Lækre opskrifter på syltetøj og marmelade

Vil du glæde dine smagsløg med hjemmelavet syltetøj og marmelade? Her finder du spændende og lækre opskrifter til glæde for både øjne og mave. Med Syltesukker kan du nemt selv lave syltetøj og marmelade.

For at komme i gang får du her en grundopskrift, som du kan bruge som inspiration til dit syltetøj eller din marmelade.

I vores sylteskole får du held med at lykkes med syltetøjet.


Dronningesyltetøj med et touch af lime

Dronningesyltetøj med et touch af lime

2 glas 25 minutter
Ingredienser

250 g blåbær
250 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker
saft og skal af 2 usprøjtede limefrugter


Skyl bærrene, og kom dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret.
Skyl limefrugterne, og kom den revne skal og limesaften ned i.
Lad det koge i 5-6 minutter. Skum af.
Hæld syltetøjet på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

2 glas 25 minutter
Ingredienser

500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
Skal og saft fra 1 usprøjtet citron
Frisk mynte


Skyl og rens bærrene. Er bærrene store, kan man dele eller blande dem.
Kom bærrene i en gryde sammen med syltesukkeret og citronen. Kog det op, og lad det simre i 2-5 minutter. Tjek konsistensen ved at lægge lidt syltetøj på en kold tallerken, og mærk efter, om den har en tilpas konsistens.
Tag gryden af kogepladen, og skum af. Kom mynteblade i syltetøjet og rør rund. Hæld syltetøjet på varme, rengjorte glas, og luk til med det samme. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Fennikel- og pæremarmelade

Fennikel- og pæremarmelade

1 glas 30 minutter
Ingredienser

2 pærer
1 fennikel
1 1/2 dl vand
saften af 1 citron
250 g Dansukker Syltesukker


Vask, skræl og udkern pærerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl fenniklen, og skær den hårde del af den væk, og skær resten i tynde skiver.
Tilsæt vand og saften af 1 citron, og lad det koge i 10 minutter.
Tilsæt syltesukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter. Skum af.
Kom marmeladen på et varmt, rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brombærsyltetøj med gin

Brombærsyltetøj med gin

2 glas 30 minutter
Ingredienser

1 kg brombær
3 dl vand
1 kg Dansukker Syltesukker
1 dl gin

Syltetøj i små mængder
250 g brombær
3/4 dl vand
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
1/4 dl gin


Skyl og rens bærrene. Bland bær og vand i en gryde, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tilsæt sukker, og kog i 3 minutter. Tilsæt gin. Tag gryden af kogepladen, og skum af. Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk dem tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Passionscurd

Passionscurd

30 minutter
Ingredienser

5 passionsfrugter
Saften af 1 citron
2 æggeblommer
250 g Dansukker Syltesukker
1 æg
50 g blødt smør


Del passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud, og kom det i en kasserolle sammen med saften af 1 citron. Varm det op i ca. 1 minutter. under omrøring, og hæld det derefter gennem en finmasket si for at fjerne kernerne fra passionsfrugterne. Brug en ske for at få så meget saft som muligt.
Hæld passionssaften i en kasserolle, og pisk æggeblommerne, ægget og syltesukkeret i. Lad det koge op under konstant omrøring i ca. 5 minutter. Tag af varmen, og kom smørret i lidt ad gangen.
Hæld curden på et rengjort glas. Luk glasset tæt, og opbevar det køligt og mørkt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Grapefrugtmarmelade med jordbær

Grapefrugtmarmelade med jordbær

1 glas 30 minutter
Ingredienser

1 stor grapefrugt
200 g dybfrosne jordbær
500 g Dansukker Syltesukker


Skyl grapefrugten grundigt.
Skær den i tynde både og derefter i tynde skiver.
Optø jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
Bland grapefrugt- og jordbærstykkerne med syltesukkeret i en gryde, og kog i 10-15 minutter. Skum godt af.
Hæld på et varmt, rengjort glas. Luk glasset tæt. Opbevares mørkt og køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Æblemarmelade med karamelsmag

Æblemarmelade med karamelsmag

25 minutter
Ingredienser

500 g æbler, f.eks. Aroma
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
2 dl vand
Saft af 1/2 citron
200 g Dansukker Syltesukker
1 tsk. stødt kardemomme


Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
Bland æble, sirup, vand og citronsaft i en gryde, og lad blandingen simre under omrøring i ca. 10 minutter.
Tilsæt syltesukker og kardemomme, og kog i yderligere 3-6 minutter. Skum af, hvis det er nødvendigt.
Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Opbevares koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltetøj af vandmelon og jordbær

Syltetøj af vandmelon og jordbær

20 minutter
Ingredienser

250 g vandmelon
250 g jordbær
Saft af 1 citron
300 g Dansukker Syltesukker


Fjern kernerne i vandmelonen ved at presse den gennem en si.
Skyl og rens jordbærrene.
Kom dem i en gryde, og bland det hele med en stavblender.
Tilsæt citronsaft og sukker.
Lad blandingen koge i 3-6 minutter, eller til konsistensen er fast.
Hældes på varme, rengjorte glas, som lukkes tæt og opbevares koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærsyltetøj med ingefær & lime

Hindbærsyltetøj med ingefær & lime

20 minutter
Ingredienser

500 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker
3 tsk. revet frisk ingefær
Saft og skal fra 1 skyllet økologisk lime


Skyl bærrene, og tilsæt syltesukker, ingefær og lime.

Lad det koge i 3–6 minutter, til den ønskede konsistens er opnået.

Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Abrikosmarmelade med blåbær & timian

Abrikosmarmelade med blåbær & timian

25 minutter
Ingredienser

400 g friske abrikoser
100 g (ca. 2 dl) blåbær
250 g Dansukker Syltesukker
7 timiankviste


Del abrikoserne, og fjern stenene. Skær abrikoserne i mindre stykker, og lad dem koge op med sukker i en gryde. Tilsæt timian.

Lad det koge i 3 minutter. Tilsæt blåbærrene, og lad det koge i yderligere 1 minut.

Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt. Opbevares køligt.


Tips!
Anvend gerne tørrede abrikoser, men lad dem ligge i blød i cirka 12 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærsyltetøj med Sambuca

Jordbærsyltetøj med Sambuca

20 minutter
Ingredienser

500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
3 spsk. Sambuca (lakridslikør)


Skyl og rens jordbærrene. Blend dem med en stavblender.

Bland jordbær og sukker i en gryde. Tilsæt Sambuca.

Lad det koge i 3–6 minutter, til den ønskede konsistens er opnået.

Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Syltede kirsebær med chokolade

Syltede kirsebær med chokolade

1 time
Ingredienser

1 kg kirsebær eller skyggemoreller
500 g Dansukker Syltesukker
1 spsk. citronsaft
75 g revet mørk chokolade
2 spsk. cognac (kan udelades)

Syltetøj i små mængder
250 g kirsebær
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
1 tsk. citronsaft
20 g revet mørk chokolade
2 tsk. cognac


Skyl og udsten kirsebærrene. Blend eller hak bærrene. Bland bærmassen, syltesukker og citronsaft i en gryde og kog i 4 minutter. Tag gryden fra varmen og skum. Rør chokolade og cognac i . Hældes i skoldede glas og lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærmarmelade med balsamicoeddike & sort peber

Jordbærmarmelade med balsamicoeddike & sort peber

20 minutter
Ingredienser

500 g jordbær
250 g Dansukker Syltesukker
4 spsk. Balsamicovineddike
2-3 tsk. sort peber, knust


Skyl og rens bærrene.

Kog jordbærrene med syltesukkeret i 5 minutter.

Tilsæt balsamicovineddike og sort peber, og lad det koge yderligere nogle minutter, eller til den ønskede konsistens er opnået.

Skum omhyggeligt af, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på syltetøj og marmelade her »