Bær og frugt på flaske

Hvis du laver din egen saft, ved du, hvad den indeholder. Ingen unødvendige tilsætningsstoffer, men bare rene og friske bær og frugter. Saften kan du servere med det samme, eller du kan gemme den til den mørke tid, hvor det vil gøre godt at nippe til et glas sommersaft. Du kan enten koge saften eller koldrøre den. Saften opbevares koldt eller i fryseren.

Herunder finder du opskrifter på Solbærsaft med citron, Havtornsaft, Brombærsaft, Hindbærsaft, Hyldeblomstsaft, Kirsebærsaft, Ribssaft med vanille, Hindbærsaft, Æblesaft, Rårørt saft og Koldrørt saft.

Sådan laver du saft!


Solbærsaft med citron

Solbærsaft med citron

1 liter
Ingredienser

6 dl vand
2 l solbær
5 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker (pr. liter færdig saft)
Saft af 1 citron


Bring vandet i kog, og tilsæt bærrene. Læg et låg på, og lad blandingen koge i ca. 10 minutter.
Mos bærrene mod kasserollens kanter. Sigt blandingen, og hæld saften i en kasserolle.
Tilsæt sukker og citron. Lad det koge i nogle minutter, indtil sukkeret er smeltet.
Tag kasserollen af pladen, og skum godt af.
Hæld saften på rene flasker, og opbevar dem køligt.

Se film: Solbærsaft med citron

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Havtornsaft

Havtornsaft

ca. 1 liter 25 minutter
Ingredienser

6 dl havtornbær
6 dl vand
3 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. vaniljesukker


Kog bær, vand, rørsukker og vaniljesukker op.
Lad det simre i ca. 10 minutter, og rør rundt indimellem. Skum af.
Si saften, hæld den på rengjorte flasker, og opbevar dem køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brombærsaft

Brombærsaft

ca. 1 liter 25 minutter
Ingredienser

1 kg brombær
3 dl vand
5 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker


Bring vandet i kog, og tilsæt bærrene. Læg et låg på og lad koge i ca. 10 minutter.
Mos bærrene mod kasserollens kanter. Sigt bærrene og tilsæt Muscovadorørsukker.
Lad det koge op igen i et par minutter. Hældes på rengjorte flasker og opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærsaft

Hindbærsaft

ca. 1 liter 25 minutter
Ingredienser

6 dl vand
1 kg hindbær
3 dl Dansukker Sukker
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft af en halv citron


Bring vandet i kog, og tilsæt bærrene. Læg et låg på og lad koge i ca. 10 minutter.
Mos bærrene mod kasserollens kanter. Sigt massen, og tilsæt sukker, muscovadorørsukker og citron.
Lad det koge et par minutter, indtil sukkeret er smeltet.
Hældes på rengjorte flasker og opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

ca. 2 1/2 l 15 minutter + 3 dage i køleskab
Ingredienser

40 blomsterklaser
3 citroner
2 l kogende vand
1 1/2 kg Dansukker Sukker
50 g citronsyre


Kom blomsterklaserne i en spand eller stor skål. Skyl citronerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Læg citronskiverne på blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn. Hæld saften op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Hæld saften på rengjorte flasker. Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses.

Du kan også tilsætte en kanelstang eller 1 spsk. frisk revet ingefær for at få en anden smagsnuance.

Hyldeblomsterne kan erstattes af 2 liter syrenblomster eller bladene fra en solbærbusk.

Se film: Hyldeblomstsaft

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Kirsebærsaft

Kirsebærsaft

Ingredienser

1 kg kirsebær, surkirsebær eller moreller
6 dl vand
6 dl Dansukker Rørsukker pr. liter færdig saft


Skyl bærrene, og læg dem i en gryde. Hæld vandet på, og lade det koge under låg i 5 minutter. Mos bærrene, og kog i yderligere 5 minutter. Hæld bærmassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Rengør gryden, mål saften, og hæld den tilbage i gryden. Kog op igen, rør sukkeret i, og lad det koge i 2 minutter. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt. Har du ikke plads til at opbevare saften koldt, bør du tilsætte 1 knsp. Atamon eller kaliumsorbat pr. liter saft.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ribssaft med vanille

Ribssaft med vanille

ca. 1 1/2 liter
Ingredienser

2 l ribs
8 dl vand
6 dl Dansukker Sukker
1 spsk vaniljesukker
1/4 tsk Atamon


Skyl bærrene. Kom dem i en rustfri gryde, og hæld vandet over. Kog bærrene op, og lad dem simre i 10 minutter under låg.

Mos bærrene mod grydens sider. Hæld massen i en sigte, og lad den dryppe af i 30 minutter.

Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker, og lad den simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen. Skum saften godt.

Tag lidt af saften op, og rør vaniljesukker og Atamon i. Rør det derefter i resten af saften.

Saften hældes på nyskoldede flasker. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærsaft

Hindbærsaft

Ingredienser
2 kg (4 liter) hindbær
1 1/2 l vand
Saft af 1 citron
1 kg Dansukker Sukker

Skyl hindbærrene. Kog dem i vandet i 5 minutter. Hæld hindbærmassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Rengør gryden, og hæld saften tilbage. Tilsæt sukker og citronsaft. Kog under stadig afskumning, til saften er helt klar. Hæld saften på varme, rengjorte flasker, som lukkes tæt. Opbevares køligt. Hindbærrene kan erstattes af andre valgfrie bær eller frugter.

Læg gerne lidt friske hindbær i saften ved servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Æblesaft

Æblesaft

ca. 2 liter
Ingredienser

2 kg syrlige æbler
4 citroner
1 liter vand
3 tsk. citronsyre
6 dl Dansukker Sukker pr. liter færdig saft


Skyl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Læg æblestykkerne i en gryde, og hæld vandet over. Lad dem simre under låg i 20 minutter. Hæld æblemassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Pres saften af citronerne, og bland den i æblesaften. Mål saften, og hæld den tilbage i den nu rengjorte gryde. Lad det koge op. Tilsæt sukker, 6 dl pr. liter færdig saft, og citronsyre, og kog op igen. Skum af. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt. Har du ikke plads til at opbevare saften i køleskabet, tilsættes konserveringsmiddel. Æblerne kan også koges i en saftkoger.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rårørt saft

Rårørt saft

Ingredienser

2 l bær, f.eks. jordbær, ribs eller hindbær
2 tsk. citronsyre
4 dl Dansukker Rørsukker


Rens og skyl bærrene grundigt. Mos bærrene i en skål. Rør rørsukker og citronsyre i. Dæk skålen til, og stil den i køleskab i en uge. Si saften. Hæld saften på rengjorte flasker. Sæt låg på. Opbevares i køleskab eller fryser.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Koldrørt saft

Koldrørt saft

2 liter, 1,5 døgn
Ingredienser

1 1/2 kg jordbær eller hindbær
1 1/2 liter kogt, koldt vand
30 g vinsyre
600 g Dansukker Sukker per liter færdig saft
2 tsk. flydende atamon


Skyl og rens bærrene. Mos eller skær bærrene i skiver, og læg dem i en skål. Opløs vinsyren i vandet, og hæld det over bærrene. Dæk skålen til, og stil den koldt i 24 timer. Hæld blandingen op i et saftklæde, og lad saften dryppe af i 30 minutter. Mål saften, og tilsæt sukkeret. Skum og tilsæt atamon. Hæld saften i skoldede flasker, fyld flaskerne helt op. Luk flaskerne. Opbevares koldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendigt at bruge konserveringsmiddel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på saft her »

Her finder du opskrifter på sommerlige tørstslukkere »

Her finder du opskrifter på sommerdrinks »