Marinader og rubs

Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs – tørre krydderiblandinger, som gnides ind i kødet eller fisken før grillning. Prøv selv – det er lækkert!

Nedenfor finder du opskrifter på Muscovadomarinade, Marinade til kød, Marinade til fisk, Marinade til kylling, Marinade til oksekød, Marinade til svinekød, Marinade til lammekød, Rub til det meste, Rub til fisk, Karryrub til kød, Rub til svinekød og Rub til oksekød.

Opskrifter på grillretter finder du her »

Opskrifter på saucer til grillmaden finder du her »

Opskrifter på salater til grillmaden finder du her »


Muscovadomarinade

Muscovadomarinade

4 portioner
Ingredienser

2 spsk. Dansukker Muscovadosirup
2 spsk. balsamicovineddike
1-2 spsk. olivenolie
1 kvist rosmarin
2 tsk. fennikelfrø
2 fed presset hvidløg
Flagesalt
Sort peber


Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Læg kød/fisk i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så marinaden dækker helt. Lad trække i køleskab et par timer, og tag ud og ryst indimellem. Hvis du griller grøntsager, er det bedst at pensle marinaden på for at undgå, at det drypper ned i grillen. Marinaden rækker til ca. 1 kg marinerede råvarer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til kød

Marinade til kød

Ingredienser

1 dl olivenolie
3 spsk. balsamicovineddike
2 spsk. Dansukker Muscovadosirup
1 spsk. hakket frisk rosmarin
1 revet solohvidløg
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. salt


Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld marinaden i dobbelte fryseposer, og læg kødet heri. Luk poserne tæt, og ryst dem, så marinaden bliver fordelt på alt kødet. Lad kødet marinere i køleskabet i et par timer inden tilberedning.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til fisk

Marinade til fisk

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl vand
1/2 dl olie
1 revet fed hvidløg
1/2 citron, økologisk, revet skal af
1/2 tsk. malet sort peber


Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg fisken i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så fisken dækkes af marinaden. Lad fisken hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens fisken marineres. Marinaden rækker til ca. 1 kg fisk.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til kylling

Marinade til kylling

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Muscovadosirup
2 spsk. dijonsennep
4 spsk. hvidvin
4 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
2-4 finthakkede eller revne fed hvidløg
1 finthakket rød chili
1 knsp. sort peber


Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kyllingestykkerne i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kyllingestykkerne dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kyllingestykkerne marineres. Marinaden rækker til ca. 1 kg kyllingestykker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til oksekød

Marinade til oksekød

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Muscovadosirup
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl dijonsennep
1/2 dl finthakket salatløg
1 tsk. salt
1/2 tsk. malet sort peber


Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til svinekød

Marinade til svinekød

Ingredienser

1/2 dl friskpresset citronsaft
1/2 dl hvidvinseddike
1/2 dl olivenolie
1/2 dl Dansukker Muscovadosirup
4 revne eller finthakkede fed hvidløg
1 tsk. sambal oelek
1/2 tsk. malet sort peber


Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Marinade til lammekød

Marinade til lammekød

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Muscovadosirup
1/2 dl mørk balsamicovineddike
1/2 dl olie
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
1 spsk. finthakket frisk oregano
1 tsk. groftmalet sort peber
1 tsk. salt


Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rub til det meste

Rub til det meste

Ingredienser

3 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. flagesalt
2 spsk. revet mørk chokolade
3 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
2 spsk. stødt kommen
2 spsk. chilipulver
1 spsk. malet sort peber


Bland alle ingredienserne i en skål. Gnid det kød, der skal grilles, med rubben, og lad det hvile mindst 10 minutter, inden det grilles. Rubben passer til kylling, bøffer, koteletter eller revelsben. Den kan også bruges som smagsgiver til f.eks. chili con carne, gullashsuppe og gryderetter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rub til fisk

Rub til fisk

Ingredienser

1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. flagesalt
1 tsk. malet sort peber
2 tsk. løgpulver
2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. tørret, smuldret merian
2 tsk. tørret, smuldret oregano
1 tsk. tørret, smuldret timian


Bland ingredienserne sammen i en skål. Gnid fisken med rubben 15 minutter inden, den skal grilles.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Karryrub til kød

Karryrub til kød

Ingredienser

3 spsk. Dansukker Rørsukker
1 1/2 spsk. paprikapulver
1 1/2 spsk. tørret timian
1 1/2 spsk. tørret basilikum
1 1/2 spsk. salt
3/4 spsk. stødt kommen
2 spsk. karry
1 tsk. hvidløgspulver


Bland ingredienserne sammen. Pensl kødet, f.eks. kyllingestykker, med lidt olie eller flydende margarine. Gnid rubben ind i kødet, og lad det stå i køleskab i mindst 2 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rub til svinekød

Rub til svinekød

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. flagesalt
1 spsk. Chiliflager (hakked, tørred chili)
2 spsk. tørret timian
1 spsk. Colmans sennepspulver
2 spsk. paprikapulver


Bland samtlige ingredienser i en skål. Gnid det kød, der skal grilles, f.eks. revelsben, med rubben, og lad det hvile i køleskab i mindst 4-6 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rub til oksekød

Rub til oksekød

Ingredienser

2 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. flagesalt
2 tsk. groftmalet sort peber
2 tsk. paprikapulver
1 tsk. chilipulver
2 knsp. cayennepeber
3 knsp. stødt spidskommen
1 spsk. hvidløgspulver


Bland samtlige ingredienser i en skål. Gnid det kød, der skal grilles, med rubben, og stil det i køleskab i mindst 4-6 timer, inden det grilles. Den overskydende rub kan opbevares et mørkt sted i en beholder med låg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Opskrifter på grillretter finder du her »

Opskrifter på saucer til grillmaden finder du her »

Opskrifter på salater til grillmaden finder du her »