Sirup i mad og bagværk

Sirup giver mere end bare sødme. Siruppens fyldige karakter gør den til en glimrende smagsforstærker i madlavningen. Når du bager med sirup, får du en fin skorpe på brødet og en god holdbarhed. Med sin tykke konsistens er sirup også velegnet i forskellige dessertsaucer.

I Dansukkers sortiment finder du flere forskellige typer sirup til forskellige anvendelsesområder.

Her finder du opskrifter på Asiatisk oksekød i tynde skiver, Salat med røget fisk, Stegte gulerødder med mynte og chilipeber, Wok med kylling, Rugbrød med muscovadosirup, Skinke- og olivenbrød, Lækkerbiskner, Kanelkager, Bananis med chokoladesauce og Ingefærpannacotta med bær.


Asiatisk oksekød i tynde skiver

Asiatisk oksekød i tynde skiver

4 portioner
Ingredienser

500 g oksekød i tynde skiver
Olie
Salt, peber

Sauce
1 lille zittauerløg i tern
1 revet hvidløgsfed
1 spsk. revet frisk ingefær
3 dl rødvin
1 spsk. kinesisk soja
3 spsk. vand
2 spsk. kalvefond
2 spsk. Dansukker Muscovadosirup
1 tsk. sambal oelek
1 tsk. maizenamel


Skær kødet i strimler. Steg kødet i olie på en stegepande. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden. Svits løg og hvidløg på panden. Tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen melet, og lad blandingen simre i et par minutter. Rør maizenamelet ud i lidt vand, og jævn stegeskyen. Læg kødet i saucen, og giv det hele et opkog for at varme det igennem.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Salat med røget fisk

Salat med røget fisk

4 portioner
Ingredienser

1 liter blandet salat, f.eks. rucola, spinatblade og rød mangold
10 radiser
1 rødløg
200 g grønne asparges
2 modne avocadoer
4 æg
3-400 g røget fisk. f.eks. laks eller makrel

Dressing
1 pasteuriseret æggeblomme
1 fed presset hvidløg
1/2 knsp. salt
1 knsp. stødt sort peber
2 tsk. Dansukker Muscovadosirup
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl rapsolie


Skyl salaten, og lad den dryppe af på et klæde eller et stykke køkkenrulle. Skyl radiserne, og skær dem i skiver. Pil og halvér rødløget, og skær det i skiver. Bring vandet i kog med lidt salt, og læg aspargesene i. Tag gryden af varmen, og lad aspargesene ligge i vandet i 5-10 minutter. Skræl avocadoerne, fjern kernerne, og skær dem i både. Kog, pil og halvér æggene. Rens fisken, og skær den ud i mindre stykker. Læg alle ingredienserne op på asietter eller på et stort fad. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over, eller server den til salaten.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Stegte gulerødder med mynte og chilipeber

Stegte gulerødder med mynte og chilipeber

4 portioner
Ingredienser

1 kg gulerødder
2 spsk. Dansukker Muscovadosirup
1/2 dl hakket frisk mynte
1/2-1 rød chilipeber i små tern
Salt, peber
Smør eller margarine til stegning 


Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker på skrå. Forkog dem, til de er knap møre. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af. Varm fedtstoffet op på en stegpande, og hæld gulerødderne og siruppen på. Lad gulerødderne stege, til de er præcis møre. Tilsæt mynte, chilipeber, salt og peber. Server gulerødderne til stegt eller grillet kød og pølser.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Wok med kylling

Wok med kylling

4 portioner
Ingredienser

4 port. ægnudler
1/2 dl rapsolie
500 g kyllingefilet skåret i mindre stykker
250 g broccoli i små buketter
250 g gulerødder i tynde skiver
1 rødløg i tynde både
12 friske champignon i skiver
1 rød peberfrugt i tern
1 gul peberfrugt i tern

Sauce
1/2 dl hvidvinseddike
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/4 dl rapsolie
1 tsk. sambal oelek
2 revne fed hvidløg
1 knsp. salt

Pynt
1 dl cashewnødder 


Kog ægnudlerne ifølge anvisningen på emballagen. Varm olien op i en wok eller anden egnet gryde, og steg kyllingestykkerne. Tilsæt broccoli, gulerødder, løg og champignon, og steg dem. Tilsæt peberfrugter og nudler. Bland ingredienserne til saucen sammen, og hæld den i gryden. Rør rundt. Drys med nødder, og server. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rugbrød med muscovadosirup

Rugbrød med muscovadosirup

1 brød
Ingredienser

4 dl sigtemel
1 1/2 dl grahamsmel
1/2 dl Dansukker Fibrex
1 1/2 dl knuste rugkerner
1 dl solsikkefrø
1 spsk. fennikelfrø, anis eller kommen - kan udelades
1 tsk. salt
2 tsk. natron
1 dl Dansukker Muscovadosirup
6 dl tykmælk


Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt sirup og tykmælk, og saml hurtigt blandingen til en dej. Hæld dejen i en smurt, aflang form. Fyld kun formen ca. to tredjedele op, og bag brødet midt i ovnen ved 175 °C i ca. 90 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Skinke- og olivenbrød

Skinke- og olivenbrød

ca. 10 portioner
Ingredienser

8 dl hvedemel
1 tsk. salt
4 tsk. bagepulver
6 æg
1 1/2 dl olivenolie
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/2 dl kvark
2 dl tør hvidvin
200 g revet stærk ost
100 g revet parmesanost
250 g røget skinke i tern
1 dl grønne oliven med pimientopeber
1 dl finthakket porre
1/2 dl finthakket basilikum 


Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Pisk æg, olie, sirup, kvark og vin sammen, og bland det sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt. Hæld dejen i en smurt og let melet aflang form. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål, om brødet er færdigbagt i midten. Vend det ud på en rist, og lad det køle af. Smager dejligt til en kop te i den kolde årstid eller til et glas kølig rosévin i den varmere del af året.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Lækkerbiskner

Lækkerbiskner

ca. 30 stk.
Ingredienser

Bund
1 glas jordnøddesmør, 350 g
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl kokosmel
1 dl hakkede hasselnødder
2 spsk. vaniljesukker
1 liter Special-K

Pynt
200 g mørk chokolade
200 g blød nougat (Odense) 


Bland alle ingredienserne foruden Special-K, til bunden i en gryde, og giv dem et opkog. Rør Special-K i. Beklæd en lille bradepande, ca 25 x 35 cm, med plastfilm, og bred dejen ud heri. Stil den til afkøling for at stivne. Smelt chokolade og nougat i en skål over vandbad. Bred chokoladeblandingen ud over kagen. Stil den til afkøling for at stivne. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Kanelkager

Kanelkager

60 stk.
Ingredienser

225 g smør
2 1/4 dl Dansukker Brun Farin
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
3 1/2 dl hvedemel
1 spsk. kanel
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
100 g hakkede hasselnødder 


Rør smør og farin let og luftigt. Tilsæt sirup. Bland de øvrige ingredienser sammen, og ælt dem ind i smørblandingen. Del dejen i 5 stykker, som rulles ud til stænger. Læg stængerne på plader med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter. Skær stængerne i skiver, så snart de kommer ud af ovnen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bananis med chokoladesauce

Bananis med chokoladesauce

4 portioner
Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 bananer

Sauce
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. smør eller margarine

Pynt
1 dl hakkede hasselnødder 


Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Skræl bananerne, og mos eller blend dem, til de er en glat masse. Bland bananmosen ned i ismassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem. Bræk chokoladen til saucen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad den køle af. Rist de hakkede hasselnødder på en tør stegepande. Fordel isen i fire portionsskåle eller på fire asietter. Pynt med saucen og nødderne. Serveres med det samme. Hasselnødderne kan erstattes med hakket chokolade. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ingefærpannacotta med bær

Ingefærpannacotta med bær

4 portioner
Ingredienser

2 blade husblas
4 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
1 dl Dansukker Glukosesirup
Saft og reven skal fra 1 økologisk lime
2 dl bær, f.eks. blåbær


Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Bland fløde, sirup, ingefær og vaniljesukker sammen i en kasserolle, og bring det i kog. Læg husblassen i. Hæld massen i fire glas, og stil dem i køleskabet for at stivne. Bland glukosesirup med limeskal og -saft, og lad det koge up. Stil det til side til afsvaling. Læg friske bær i limesiruppen og server til pannacottaen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker