Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Så nemt laver du syltetøj. Se vores film!

Herunder finder du opskrifter på Lette sprøde vafler, Jordbær-hindbærsyltetøj (frosne bær), Vafler med saltkaramel, banan og bær, Herlige chokoladevafler, Hindbær-kokossyltetøj (frosne bær), Vafler med moccasauce, Jordbærsyltetøj (frosne bær) og Vafler.


Lette sprøde vafler

Lette sprøde vafler

ca. 10 stk. 30 minutter
Ingredienser

100 g smør eller margarine
2 1/2 dl vand
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 spsk Dansukker Rørsukker
2 dl mælk
2 tsk bagepulver

Se opskrift på syltetøj »


Smelt fedtstoffet, og lad det afkøle.
Rør de øvrige ingredienser sammen til en jævn blanding. Tilsæt det afkølede fedtstof.
Bag vaflerne gyldne i et smurt vaffeljern.

Serveres med syltetøj og piskefløde, cremefraiche eller is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbær-hindbærsyltetøj (frosne bær)

Jordbær-hindbærsyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

300 g frosne jordbær
200 g frosne hindbær
1 spsk. vaniljesukker
3 dl Dansukker Syltesukker 


Tø bærrene op. Bland bærrene og de to sukkerarter i en gryde, og kog det hele i ca. 5 minutter. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Vafler med saltkaramel, banan og bær

ca. 16 stk.
Ingredienser

Vafler
4 æg, adskilt
300 g (5 dl) hvedemel
1/2 tsk. natron
2 spsk. Dansukker Bagesukker
50 g smeltet smør
6 dl mælk

Saltkaramelsauce
2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
50 g smør
3 dl piskefløde
En smule flagesalt


Vafler
Pisk æggehviderne stive, og sæt dem til side.
Bland mel, natron og sukker i en separat skål. Tilsæt æggeblommerne, det smeltede smør og sukkeret, og bland det hele sammen.
Tilsæt mælken under omrøring, og rør, til dejen er jævn.
Vend til sidst æggehviden ned i massen.
Bag vaflerne i et vaffeljern.
Serveres med banan, bær og is. Hæld karamelsaucen over.

Saltkaramelsauce
Alle ingredienser til karamelsaucen, undtagen fløden, hældes i en lille gryde. Varm op under svag varme, og rør af og til, indtil massen er flydende.
Skru nu op for varmen, og tilsæt fløden, når det begynder at boble. Lad blandingen koge 2-3 minutter, sluk for varmen, og tilsæt flagesalt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Herlige chokoladevafler

Herlige chokoladevafler

Ingredienser

Tørre ingredienser
2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. flagesalt
1/4 tsk. ancho chili-pulver (valgfrit)
1/4 tsk. stødt kanel

Bløde ingredienser
1 1/2 dl mælk
1 stort æg
2 spsk. Dansukker Muscovadosirup
2 spsk. olivenolie
1 tsk. vaniljesukker
30 g smeltet smør
1 dl mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade


Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.

I en anden skål blandes mælk, æg, muscovadosirup, olivenolie og vanilje. Pisk det sammen.

Smelt smør og chokolade, og kom det i den bløde blanding.

Hæld forsigtigt den bløde blanding i den tørre, og rør rundt, til dejen er jævn. Rør dog ikke for meget.

Varm vaffeljernet op. Pensl vaffeljernet med smør eller olie. Kom lidt dej på, og lad vaflerne blive gyldne, 2-3 minutter.

Server med en stor kugle is af valgfri type eller flødeskum.


Tip
Hæld f.eks. lidt muscovadosirup, som passer rigtig godt til chokolade, over.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbær-kokossyltetøj (frosne bær)

Hindbær-kokossyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

300 g frosne hindbær
2 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. kokosmel
1 spsk. kokoslikør (kan udelades) 


Tø bærrene op. Bland bær og syltesukker i en gryde, og kog i 2-3 minutter. Tilsæt kokosmel og evt. likør. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vafler med moccasauce

Vafler med moccasauce

4 port.
Ingredienser

3 dl hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl koldt vand
3 dl piskefløde
Smør eller margarine til bagning

Sauce
2 dl Dansukker Mørk Sirup
1 dl stærk kaffe
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. smør  


Begynd med saucen. Rør ingredienserne til saucen sammen i en kasserolle, og lad dem koge, til saucen er tyktflydende. Stil den til side, og bag vaflerne.

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vandet, og pisk, til det er en glat dej. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet ned i dejen. Varm vaffeljernet op, og pensl det med fedtstof. Hæld ca. 1 dl dej på, og bag vaflerne gyldengule.

Læg dem på en rist, så de ikke bliver bløde. Server vaflerne med saucen og eventuelt med en klat flødeskum eller is til. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærsyltetøj (frosne bær)

Jordbærsyltetøj (frosne bær)

Ingredienser

500 g frosne jordbær
Saften af 1 appelsin
5 dl Dansukker Syltesukker 


Tø bærrene op. Mos dem, eller skær dem i mindre stykker. Bland alle ingredienserne i en gryde, og kog i 3-5 minutter. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vafler

Vafler

ca. 18 stk.
Ingredienser

50 g flydende margarine
2 æg
1 dl vand
1/2 tsk salt
1 spsk Dansukker Rørsukker
1 tsk bagepulver
1 1/2 dl hvedemel
3 dl cremefraiche


Pisk alle ingredienserne sammen undtagen cremefraiche og margarine til en jævn blanding. Rør cremefraiche og margarine i. Vaflerne bages gyldne.

Serveres med syltetøj og en klat flødeskum, cremefraiche eller is.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker