Friske desserter

Efter en god, lang middag er det skønt med en frisk dessert, som kvikker op. Hvad med f.eks. yoghurtis, ingefærpannacotta eller iset mangosuppe?

Her finder du opskrifter på Brombærdessert i glas, Læskende hindbærsuppe, Ingefærpannacotta med bær, Iset mangosuppe, Pannacotta med varme jordbær, Yoghurtis og Basilikumpannacotta på chokoladebund.


Brombærdessert i glas

Brombærdessert i glas

4 portioner
Ingredienser

200 g brombær
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. kartoffelmel
1 1/2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
8 spsk. æggelikør

Pynt
4 brombær


Skyl brombærrene. Bland/mos bærrene. Rør bær, sukker og kartoffelmel i en kasserolle, og lad det koge op. Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker.

Hæld to spsk. æggelikør i hvert af de fire glas. Fordel derefter brombærmosen i glassene. Hæld til sidst fløden i glassene. Pynt med et brombær. Serveres med det samme.

I stedet for brombær kan man bruge andre bær, f.eks. solbær eller blåbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Læskende hindbærsuppe

Læskende hindbærsuppe

4 portioner
Ingredienser

1/2 l hindbær
3 dl vand
2 dl hvidvin
2-4 tsk. kartoffelmel
1/2 dl vand
1 spsk. friskpresset citronsaft
1/2-3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Hindbær


Kog hindbær, vand og vin op. Rør, så hindbærrene går i stykker. Rør kartoffelmelet ud i vandet, og jævn suppen. Lad det køle af. Si suppen. Smag til med citronsaft, sukker og vaniljesukker. Serveres afkølet. Server eventuelt kiks/kage/kammerjunkere til suppen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ingefærpannacotta med bær

Ingefærpannacotta med bær

4 portioner
Ingredienser

2 blade husblas
4 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
1 dl Dansukker Glukosesirup
Saft og reven skal fra 1 økologisk lime
2 dl bær, f.eks. blåbær


Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Bland fløde, sirup, ingefær og vaniljesukker sammen i en kasserolle, og bring det i kog. Læg husblassen i. Hæld massen i fire glas, og stil dem i køleskabet for at stivne. Bland glukosesirup med limeskal og -saft, og lad det koge up. Stil det til side til afsvaling. Læg friske bær i limesiruppen og server til pannacottaen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Iset mangosuppe

Iset mangosuppe

4 portioner
Ingredienser

1 moden mangofrugt
1 dl Dansukker Glukosesirup
5 dl mangojuice (Rubicon)

Pynt
Isterninger
2 dl bær, f.eks. blåbær eller hindbær
Frisk mynte


Skræl mangoen, og skær kødet i mindre stykker. Blend mangokødet, og bland det med sirup og juice. Stil suppen i køleskabet for at blive helt kold. Læg isterningerne i portionsskåle, og fordel suppen over. Pynt med bær og frisk mynte.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

    


Pannacotta med varme jordbær

Pannacotta med varme jordbær

4 portioner
Ingredienser

5 dl fløde
1 kanelstang
1 knsp. stødt kardemommefrø
2 blade husblas
1 dl Dansukker Sukker

Sauce
1/2 l jordbær
2 tsk. knuste grønne peberkorn
2 spsk. Dansukker Rørsukker


Start med at komme husblas i en skål kold vand. Kog fløde, kanel og kardemomme i 2 minutter. Rør den udblødte husblas i massen. Si blandingen ned i 4 glas eller skåle. Stilles i køleskab indtil servering.

Skær jordbærrene i skiver. Rør jordbær, råsukker og grøn peber sammen i gryde, og bring det i kog. Server bærrene til pannacottaen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Yoghurtis

Yoghurtis

4 personer
Ingredienser

2 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl (30 g) Dansukker Flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl syltetøj (evt. hindbær)
1 dl piskefløde
2 dl yoghurt


Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis. Bland syltetøj i.

Pisk fløden til skum. Rør flødeskum og yoghurt sammen med æggemassen.

Hæld isen i en form og frys den i ca. 4 timer.

Lad isen stå lidt i køleskabet inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Basilikumpannacotta på chokoladebund

Basilikumpannacotta på chokoladebund

6 portioner
Ingredienser

Kage
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Pannacotta
5 blade husblas
5 dl fløde
1 dl finthakket, frisk basilikum
1 dl Dansukker Sukker

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Friske hindbær
Dansukker Flormelis


Læg bagepapir i en bradepande, en lille en, 20 x 30 cm. Smør papiret. Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, kakao og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet. Hæld dejen i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg den på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Lad den køle af. Lav runde kager ved hjælp af de glas, som skal bruges til pannacottaen.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør fløde, basilikum og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen. Tag husblassen op, og bland den ned i flødeblandingen. Hæld blandingen op i fire glas. Stil dem i køleskab ind til servering. Læg pannacottaen på kagerne. Hæld sirup på pannacottaen. Pynt med friske hindbær. Drys lidt flormelis over hindbærrene.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker