Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på søde småkager til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven. Server dem sammen med f.eks. kaffe, saft eller mælk!

Nedenfor finder du opskrifter på Sprøjtede syltetøjskager, En-to-tre kager, Vredne studenter, Toscagrotter og Rosinpletter.


Sprøjtede syltetøjskager

Sprøjtede syltetøjskager

ca. 35 stk.
Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 1/4 dl hvedemel
1 æggeblomme

Fyld
200 g hindbær
1/2 dl vand
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
1/2 dl Dansukker Flormelis
Et par dråber vand


Start med at blande hindbær og vand i en gryde, og lad det koge i 2 minutter. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 2 minutter. Lad det køle af. Ælt ingredienserne til dejen sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time. Rul 35 kugler af en tredjedel af dejen, og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk dejkuglerne flade, og kom en klat syltetøj i midten. Resten af dejen sprøjtes rundt i kanten af kagerne. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 °C i ca. 7 minutter. Rør flormelissen ud i lidt vand, og kom glasuren på kagerne.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

En-to-tre kager

En-to-tre kager

ca. 45 stk.
Ingredienser

3 æg
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
6 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 spsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver

Pensling
Æggehvide

Pynt
Dansukker Sukker eller
Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker eller
Dansukker Perlesukker 


Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland de to melarter samt vaniljesukker og bagepulver sammen, og rør det i dejen. Ælt dejen smidig på et bagebord, og rul den ud i fingertykke længder på en plade med bagepapir. Strø sukker, muscovadorørsukker eller perlesukker på. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter. Kagerne skal være tørre og sprøde. Skær i mindre stykker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Vredne studenter

Vredne studenter

ca. 20 stk.
Ingredienser

Dej
225 g usaltet smør
3 3/4 dl hvedemel
4 tsk. vaniljesukker
3/4 dl fløde

Fyld
200 g hasselnødder
1 1/2 dl Dansukker Lyst Muscovadorørsukker
1 æggehvide
2 tsk. vand
1 spsk. stuetempereret usaltet smør


En gammel klassiker, altid god at servere.

Bland smør, mel og vaniljesukker sammen til en grynet masse. Tilsæt fløden, og saml dejen hurtigt. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 2 minutter, gerne natten over. Mal nødderne, og bland dem med sukkeret, æggehviden og vandet, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt smørret. Rul dejen ud på et stykke bagepapir til en størrelse på ca. 20 x 20 cm. Læg fyldet ovenpå. Fold dejen ved hjælp af papiret, så den ligger dobbelt. Skær strimler på en centimeters tykkelse, og vrid dem et par gange, inden de lægges på en bageplade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Toscagrotter

Toscagrotter

30 stk.
Ingredienser

200 g smør eller margarine
3/4 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
4 1/2 dl hvedemel

Toscablanding
30 g mandler eller sesamfrø
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Sukker
5 tsk. hvedemel
2 spsk. piskefløde


Ælt ingredienserne til dejen sammen. Rul 30 lige store kugler, som lægges i småkageforme. Lav en fordybning i hver kage. Skold, smut og hak mandlerne. Bland alle ingredienserne til fyldet i en gryde, og lad det koge op. Fordel fyldet i fordybningerne. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Rosinpletter

Rosinpletter

ca. 45 stk.
Ingredienser

4 1/2 dl hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. bagepulver
1 dl rosiner
150 g smør eller margarine
1/2 dl fløde

Til udrulning
1 1/2-2 dl Dansukker Sukker 


Bland de tørre ingredienser og rosinerne. Del fedtstoffet i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt fløden, og ælt det hele sammen til en dej, som skal hvile mindst 1 time i køleskab. Del dejen i to dele, som formes til ruller med en diameter på ca. 3 cm. Skær rullerne i skiver på ca. 1/2 cm's tykkelse. Hæld sukkeret på et stykke bagepapir, læg skiverne på sukkeret, og rul dem let, til de er ca. 6 cm i diameter. Vend kagerne, så der kommer sukker på begge sider. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 7 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker