Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen. Ellers er det jo let at fryse det ned, der ikke bliver spist med det samme.

Nedenfor finder du opskrifter på Bærkage i bradepande, Bradepandekage, Brown Sugar Squares, Hindbærsnitter, Krydderkage med tyttebær i bradepande, Blåbærkage og Chokolade-kokosfirkanter.


Bærkage i bradepande

Bærkage i bradepande

25-30 stykker
Ingredienser

5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
3 æg
100 g blødt smør eller margarine
400 g Philadelphia friskost naturel
2 1/2 spsk. vaniljesaucepulver til kogning
2 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Sukker
1 l rensede bær

Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis


Beklæd en lille bardepande, ca. 25 x 35 cm, med bagepapir. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og rørsukker i en skål. Tilsæt fedtstof og æg, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab 30 minutter. Tryk dejen ud på bagepapiret i bradepanden. Forbages midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Imens blandes ost og cremepulver sammen. Pisk fløden og sukkeret til fast skum, og vend den i osteblandingen.

Tag den forbagte bund ud, og fordel ostecremen på den. Drys bærrene på. Bages i yderligere 25 minutter. Lad den køle af. Skær kagen ud i firkanter. Drys lidt flormelis over inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Bradepandekage

Bradepandekage

ca. 40 stykker
Ingredienser

2 dl smeltet, afkølet smør/flydende margarine
2 dl vand
5 æg
400 g Dansukker Sukker, Dansukker Rørsukker eller Dansukker Brun Farin
275 g hvedemel
1 1/2 spsk. bagepulver
smør til formen
rørsukker til formen

Variationer
• 1 spsk. vaniljesukker
• 2 spsk. kakao
• 1 g safran
• ca. 400 g friske bær eller frugt i små stykker
• ca. 250 g rosiner eller anden tørret frugt
• 100 g revne gulerødder + 200 g afdryppet hakket ananas fra dåse + 50 g valnødder
• 300 g revet squash + revet skal af 1 usprøjtet lime

Forslag til pynt
• Dansukker Flormelis
• 200 g Philadelphia friskost naturel + 2 1/2 dl Dansukker Flormelis + revet skal af 1 usprøjtet citron
• 3 dl Dansukker Flormelis + 1 1/2 spsk. kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smeltet smør, drys med kokosmel


Smør en bradepande, ca. 30 x 40 cm, og drys med lidt rørsukker. Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt smør og vand. Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggene. Tilsæt ingredienser fra den valgte variant. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 25-40 minutter ved 175 °C. Vend kagen ud på en rist og pynt den efter ønske.

Tip
Lav en Drømmekage. Bag dejen i 20 minutter. Hæld et fyld over bestående af 125 g smør, 100 g kokosmel, 2 1/2 dl Dansukker Brun Farin og 1/2 dl mælk, der blandes og smeltes i en gryde. Bag kagen i yderligere 5 minutter ved 225 °C.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Brown Sugar Squares

Brown Sugar Squares

Ca. 25 stk
Ingredienser

150 g smør
300 g Dansukker Brun Farin
2 æg
3 dl (180 g) hvedemel
1/2 tsk bagepulver
2 dl hakkede, smuttede mandler
2 tsk vaniljesukker


Sæt ovnen på 150-175 °C.

Smelt smør og brun farin i en gryde. Lad det syde svagt i ca. 5 min. Lad det køle af.

Tilsæt æggene i den afkølede blanding. Rør melet, bagepulveret, mandlerne og vaniljesukkeret i blandingen.

Hæl blandingen i en teflonform eller i en smurt en bradepande (20 x 30 cm).

Bag på nederste rille i 30-45 min. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdig. Der må ikke sidde fugtig dej på strikkepinden. Lad den køle af. Skær den ud i kvadrater.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

ca. 30 stk.
Ingredienser

6 æg
4 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
200 g finthakkede hasselnødder
1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker

Pynt
1 pose (100 g) Daim-kugler
3 dl piskefløde
2 spsk. Dansukker Flormelis
250 g (1/2 l) friske hindbær


Læg bagepapir i en bradepande på 25 x 35 cm. Smør papiret. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland finthakkede nødder, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker, og vend det i æggemassen. Hæld dejen op i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Vend kagen ud på et stykke bagepapir. Træk papiret, som den er bagt på, af. Drys Daim-kuglerne over. Lad det køle af. Skær derefter kagen ud i firkanter. Pisk fløde og flormelis til en fast skum. Sprøjt blandingen ud i klatter på snitterne. Pynt med hindbær. Kagen kan sagtens fryses, inden den pyntes. Skal hele kagen ikke spises på én gang, tilpasses mængden af fløde og hindbær til det antal stykker, som spises.

Hindbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Krydderkage med tyttebær i bradepande

Krydderkage med tyttebær i bradepande

ca. 40 stykker
Ingredienser

4 æg
8 dl Dansukker Brun Farin
6 dl tykmælk
1 spsk. ingefær
1 1/2 spsk. kardemomme
2 tsk. nelliker
1 1/2 spsk. kanel
12 dl hvedemel
1 spsk. natron
200 g smeltet smør eller margarine
2 dl syltede eller frosne tyttebær

Topping
400 g Philadelphia friskost naturel, gerne light
4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
Frosne tyttebær, kan udelades.


Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt tykmælken. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen. Rør smørret og tyttebærsyltetøjet i. Hæld dejen op i en bradepande 30 x 40 cm med smurt og melet bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Vend kagen ud på bagepapir, og lad den køle af.

Bland ost, flormelis og vaniljesukker, og bred det ud over kagen. Pynt med tyttebær, og skær kagen i passende stykker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Blåbærkage

Blåbærkage

ca. 35 stykker
Ingredienser

Dej
9 dl hvedemel
2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. vaniljesukker
2 spsk. bagepulver
300 g blødt smør eller margarine
3 æg
250 g blåbær

Smuldredej
150 g smeltet smør eller margarine
4 1/2 dl havregryn
3 dl Dansukker Rørsukker

Pynt
Dansukker Flormelis


Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt fedtstoffet, og ælt det sammen til en smuldredej. Rør æggene i. Tryk dejen ud i et smurt fad, ca. 20 x 30 cm., og fordel blåbærrene hen over dejen. Bland det smeltede fedtstof med havregryn og sukker, og drys det hen over blåbærrene. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af. Skæres i tern og drysses med lidt flormelis.

Blåbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter, f.eks. kirsebær eller blommer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Chokolade-kokosfirkanter

Chokolade-kokosfirkanter

20 stk.
Ingredienser

3 æg
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
100 g smør eller margarine

Kokosmasse
75 g smør eller margarine
3 dl kokosmel
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
2 små æg

Pynt
Dansukker Flormelis


Smør og drys mel i en lille bradepande på ca. 20 x 30 cm.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Bland mel, bagepulver og kakao, og rør det ned i dejen. Kog vand og fedtstof op og tilsæt chokoladedejen. Hæld dejen i formen og sæt den nederst i ovnen i 20 minutter ved 200 °C. Rør alle ingredienserne til kokosmassen sammen i en kasserolle, og lad den småkoge under omrøring, til den tykner.

Tag kagen ud, og skru ovnen op på 225 °C. Smør kokosmassen ud over chokoladekagen. Sæt derefter formen midt i ovnen og bag den i yderligere ca. 10 minutter, til kagen har fået en fin farve. Lad kagen køle af, inden den skæres ud i mindre stykker. Drys lidt flormelis over kagen inden servering. Kagen kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker