Vinterudflugter

Frisk luft og røde kinder!
Få ekstra energi udendørs. Her har vi samlet nogle gode opskrifter, der passer perfekt til dine udflugter, og som nemt kan kommes på termokanden og i rygsækken. Hold en pause, og få varmen med gode supper og drikke, og slut af med noget lækkert til kaffen eller saftevandet.

Her finder du opskrifter på Stegepandebrød, Kokos- og cashewkugler, Picnichorn med skinke, Tomatsuppe, Banan- og kokosmuffins, Sleigh Ride, Sprøde blåbærsnitte, Madmuffins med fyld, Gullaschsuppe, Frugtboller, Varm appelsin-æblepunch og Muscovadocookies.


Stegepandebrød

Stegepandebrød

10 stk.
Ingredienser
4 1/2 dl hvedemel
1 dl hvedekim
1/2 tsk. salt
2 tsk. krydderi efter eget valg
1 tsk. natron
50 g flydende margarine
2 dl tykmælk
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt margarine, tykmælk og sirup, og ælt det sammen til en dej. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en stang. Skær dejen ud i 10 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel, gerne med en kagerulle med mønster, og prik dem med en gaffel. Brødene bages 1 1/2 minut på hver side på en tør stegepande ved middel varme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Kokos- og cashewkugler

Kokos- og cashewkugler

Ca. 30-40 stk.
Ingredienser

Frugtpuré
500 g frosne bær efter eget valg
3 dl Dansukker Syltesukker

Kugler
250 g cashewnødder
4 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
6 dl revet kokos

Pynt
Revet kokos


Frugtpuré: Bland bær og sukker i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Blend og sigt det herefter, og stil det i fryseren.
Kugler: Blend nødder, sukker og kokos. Tilsæt den frosne frugtpuré, til den ønskede konsistens er opnået. Det skal være muligt at rulle dejen til kugler.
Rul kuglerne i kokos.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Picnichorn med skinke

Picnichorn med skinke

32 stk.
Ingredienser

50 g gær
5 dl fingervarmt vand
1 1/2 dl flydende margarine
1/2 dl sesamfrø
1 dl hvedekim
2 tsk. salt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
2 æg
ca. 16 dl hvedemel

Fyld
16 skiver røget skinke
32 skiver ost
1 rød peber


Gæren smuldres i en skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt margarine, sesamfrø, hvedekim, salt, sirup og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. I mellemtiden forberedes fyldet. Skyl peberfrugten, og fjern frøstol og kerner. Skær den i lange stykker. Halver skinkeskiverne. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del den i fire lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel, som skæres i otte trekanter. Læg en osteskive, en halv skive skinke og et stykke peber i den brede ende af hver trekant. Rul trekanterne sammen fra den brede ende mod spidsen. Form hvert sammenrullede stykke til et horn. Læg dem på en plade med bagepapir. Lad hornene hæve i 20 minutter. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bages nederst i ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Lad hornene køle af på en rist under et klæde. Hornene kan fryses.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Tomatsuppe

Tomatsuppe

4 portioner
Ingredienser

1 kg tomater
2 zittauerløg
4-5 fed hvidløg
1 citron
2 spsk. olivenolie
6 dl vand
1 spsk. Dansukker Brun Farin
1 tsk. salt
1 spsk. Harissa krydderiblanding
frisk koriander eller persille


Skold og flå tomaterne, og skær dem i tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern. Pres saften af citronen.

Varm olien op i en gryde, og svits løget. Tilsæt tomater, citronsaft og vand. Lad suppen simre under låg i 20 minutter. Tilsæt farin, salt og harissa, og kog op igen. Smag til, og tilsæt evt. mere krydderi. Drys suppen med hakket koriander og persille ved serveringen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Banan- og kokosmuffins

Banan- og kokosmuffins

Ingredienser

3 æg
2 dl Dansukker Lys Sirup
3 modne bananer
2 dl kokosmel
2 dl mandelmel
1 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver


Pisk æg og sirup sammen, til det er luftigt. Skræl og mos bananerne, og vend mosen i æggemassen. Bland de øvrige ingredienser sammen, og vend dem i massen. Hæld dejen i muffinforme, og bag kagerne ved 175 °C i 20 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sleigh Ride

Sleigh Ride

6 kopper
Ingredienser

120 g mørk chokolade (70 % kakao)
1 l stærk, hed, god kaffe
1 dl Dansukker Flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
3 dl mælk


Smelt chokol aden i en skål over vandbad. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og kaffe og rør til alt er blandet. Mælken tilsættes og alt piskes til skum med håndmikser, inden det hældes i kopperne. Fløden piskes til skum og fordeles oven på drikken.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sprøde blåbærsnitte

Sprøde blåbærsnitte

1 plade, ca. 20 x 30/ ca. 16 snitter
Ingredienser

6 1/2 dl mel
1/2 tsk. kanel
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mælk
125 g smør i mindre stykker
6 1/2 dl blåbær eller andre bær efter eget valg
1 spsk. saft af citron
1 1/2 spsk. kartoffelmel


Sæt ovnen på 175 °C.

Bland mel, 1 dl af sukkeret, kanel, vaniljesukker og mælk sammen i en skål.

Kom mindre stykker af smør i, og ælt, til massen bliver smuldret og porøs.

Læg halvdelen af smuldredejen i en ovnfast form med bagepapir, og tryk til, så dejen hænger sammen.

Bland bær med citronjuice og resten af sukkeret, og fordel over bunden. Tilsæt kartoffelmel, hvis du anvender frosne bær.

Hæld resten af smuldredejen over bærrene, og tryk dejen forsigtigt ud.

Bages i ovnen i 30-35 minutter, eller til skorpen begynder at få farve.
Lad kagen køle af, og skær den derefter i firkanter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Madmuffins med fyld

Madmuffins med fyld

6 store eller 12 små muffins
Ingredienser

8 dl hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 tsk. Dansukker Rørsukker
1/2 tsk. salt
100 g smør
4 dl mælk
2 dl reven, lagret ost

Fyld
3 dl fintsnittede porrer
100 g salami i strimler

eller:
1 dl hakkede, soltørrede tomater
100 g fetaost i tern
1/2 dl hakket, frisk basilikum

eller:
100 g røget skinke i tern
1/2 rød peberfrugt i tern
1 spsk. frisk oregano


Indstil ovnen på 250 °C.

Bland mel, bagepulver, salt, sukker og smør sammen, gerne i en foodprocessor. Tilsæt mælken, og rør dejen godt igennem. Rør til sidst det valgte fyld i.

Fordel dejen i muffinforme, og drys med osten. Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter (små) eller ca. 18 minutter (store).

Serveres lune eller kolde – er perfekte i madkurven.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

4 portioner
Ingredienser

1/2 dl Dansukker Fibrex
1 dåse hakkede tomater eller cherrytomater
Fedtstof til stegning
300 g inderlår i strimler
2 zittauerløg, hakkede
1 tsk. salt
2-3 knsp. sort peber
1 spsk. paprikapulver
1 tsk. chilipulver
3-4 kartofler i tern
1 liter bouillon
1 spsk. Dansukker Brun Farin
3 spsk. tomatpuré
1-2 fed hvidløg
1 spsk. frisk oregano


Kom tomaterne i en skål, og tilsæt fibrex. Smelt fedtstoffet på en stegepande, og svits kødet og løgene. Tilsæt krydderierne. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det simre under låg i 20 minutter. Smag til. Server med nybagt brød, f.eks. grovboller.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Frugtboller

Frugtboller

ca. 35 stk.
Ingredienser

1/2 dl rosiner
1/2 dl tørrede abrikoser
1 dl appelsinjuice
1 liter hvedemel (600 g)
1 pakke tørgær
1/2 dl Dansukker Sukker
150 g blødt smør eller margarine
1 1/2 dl vaniljeyoghurt
3 æg

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
1 dl hakkede mandler, kan udelades

Pensling
1 æg

Pynt
Dansukker Perlesukker  


Læg abrikoserne og rosinerne i en skål, og hæld juicen over. Lad det stå og trække i 2 timer. Skær frugten i små stykker.

Bland hvedemel, gær og sukker i en skål. Tilsæt fedtstof, yoghurt, æg og frugtstykker, og ælt det til en dej. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord.

Rør ingredienserne til fyldet sammen, og fordel det på dejen. Rul dejen til en pølse, og skær den i stykker, som lægges i papirforme. Stil formene på plader, og lad dem hæve tildækket på et varmt sted i mindst 2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 7 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Varm appelsin-æblepunch

Varm appelsin-æblepunch

4 glas
Ingredienser

5 dl æblejuice
4 spsk. Dansukker Brun Farin
2 kanelstænger
3 dl blodappelsinjuice
1 appelsin, gerne en blodappelsin


Bland æblejuice, brun farin og kanelstænger i en kasserolle, og lad det simre under låg i 5 minutter. Tag kanelstængerne op. Tilsæt appelsinjuicen, og varm drikken op. Vask appelsinen grundigt, og skær den i skiver, som derefter skæres i stykker. Læg nogle appelsinstykker i hvert glas, og hæld den varme drik over. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Muscovadocookies

Muscovadocookies

ca. 30 stk.
Ingredienser

220 g blødt smør
2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
2 1/2 dl hvedemel
8 dl havregryn
1/2 tsk. natron
150 g hakket chokolade
2 dl solsikkekerner
2 dl rosiner eller tranebær
2 tsk. kanel


Rør smør og farin luftigt, tilsæt muscovadorørsukker til sidst og bland det godt.

Tilsæt æg. Bland mel, kanel, vaniljesukker og natron sammen. Bland sammen med æggeblandingen, til dejen er jævn.

Tilsæt havregryn, solsikkekerner, rosiner og chokolade.

Sæt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 175 °C i ca. 12 minutter. De skal være lidt bløde, når de tages ud af ovnen. Lad kagerne køle lidt af på pladen, og læg dem derefter over på en rist for at køle helt af. Derefter er det tid til at nyde de skønne kager.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker