Lav din egen is

Hvorfor købe is, når du kan lave den selv? Brug Glukosesirup hvilken giver is en cremet og blød konsistens. Gå evt. ud fra vores opskrifter, og eksperimentér dig frem til din egen smag.

Herunder finder du opskrifter på Grundopskrift på is, Hjemmelavet is, Pæreis med nougatkaramelsauce, Ice pops: Chokolade, Cheesecake-is med solbær, Ice pops: Kiwi og jordbær, Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids, Hasselnøddeis med hindbær, Hindbærparfait, Avocadois med jordbær, Muscovadois og Italiensk hindbæris.

Se hvordan du laver hjemmelavet is!


Grundopskrift på is

Grundopskrift på is

4 portioner
Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1/2-1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsgivere
2 spsk. vaniljesukker eller
1-2 tsk. stødt kanel eller
3 spsk. kakao, finthakkede mandler/nødder og små skumfiduser eller
2-3 dl mosede bær eller
2 dl finthakket chokolade eller
2-3 spsk. likør eller
2 spsk. punch + 1/2 dl hakkede mandler eller nødder + 1/2 dl hakket chokolade eller
2 spsk. pulverkaffe og 2-3 spsk. rom eller cognac 


Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is

6 stk.
Ingredienser

2 dl saft, se opskrift
1 dl vand
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Hindbær eller bær efter eget valg


Bland saften med vand og glukosesirup, og rør rundt, indtil det hele er opløst.
Læg hindbær i isforme, og hæld saften over.
Dæk med alufolie, og stik ispinde i.
Sæt i fryseren i mindst 3 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Pæreis med nougatkaramelsauce

Pæreis med nougatkaramelsauce

6-8 portioner
Ingredienser

4 dl vand
3 dl Dansukker Sukker
1 dl friskpresset citronsaft
750 g pærer
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Grøn frugtfarve

Sauce
2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
100 g blød nougat (Odense)


Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og lad det koge et par minutter. Skræl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Læg de halve pærer ned i den kogende lage, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Lad pærerne køle af i lagen. Blend pærerne eller sigt dem gennem en finmasket si.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt pæremassen og vaniljesukkeret samt evt. et par dråber grøn frugtfarve. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra nougaten, og lad blandingen simre, til den er tyktflydende. Skær nougaten i mindre stykker, læg den ned i saucen, og rør til den er smeltet.

Anret isen i små skåle eller på asietter, og hæld saucen over i en tynd stråle.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ice pops: Chokolade

Ice pops: Chokolade

6–8 ispinde
Ingredienser

1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 æggeblommer
2 spsk. kakao
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl mælk, 3 %
2 1/2 dl piskefløde
100 g hakket mørk chokolade

Pynt
Smeltet chokolade, krymmel


Pisk sukker, æggeblommer, kakao og glukosesirup, til det er luftigt.

Giv mælk og fløde et opkog.

Bland æggeblandingen ned i fløden under langsom omrøring.

Fortsæt med at opvarme til 85 °C.

Tag af kogepladen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør, til den er smeltet.

Kom blandingen i koldt vandbad, og lad den stå i mindst 1 time, men gerne natten over, i køleskab.

Fordel blandingen i isforme, og stil dem i fryseren i mindst 3 timer.

Dyp evt. i chokolade og krymmel.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Cheesecake-is med solbær

Cheesecake-is med solbær

Ingredienser

2 1/2 dl piskefløde
2 1/2 dl mælk
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
5 æggeblommer
2 spsk. Dansukker Sukker

Solbærcreme
100 g frosne solbær
1/2 dl Dansukker Syltesukker
200 g friskost


Bland fløde og mælk med glukosesirup, vaniljesukker og rørsukker i en kasserolle.

Lad blandingen koge op, og tag det af kogepladen.

Pisk æggeblommerne let med 2 spsk. sukker i en skål.

Kom æggeblommerne i flødeblandingen, og pisk.

Varm blandingen på kogepladen, til den tykner (ca. 82 °C). Den må endelig ikke koge, da æggeblommerne så vil skille.

Lad blandingen køle af, og kør den derefter i ismaskinen.

Kog solbær sammen med syltesukkeret i ca. 5-10 minutter, og lad derefter blandingen køle af.

Bland solbærrene med friskosten.

Rør solbærcremen i isen, når den er næsten færdig, så isen bliver stribet.

Opbevares i fryseren. Tag isen op ca. 20 minutter før servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Ice pops: Kiwi og jordbær

Ice pops: Kiwi og jordbær

6–8 ispinde
Ingredienser

1 dl vand
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. stødt korianderfrø
En smule flagesalt
6 kiwier
1 dl friske jordbær


Bland vand, sirup og sukker i en kasserolle.

Lad det koge, indtil sukkeret er blevet opløst.

Tilsæt de stødte korianderfrø og saltet, og blad det simre i 2 minutter.

Lad det køle af.

Skræl kiwierne, og blend dem til en puré. Tilsæt sukkerlagen.

Del jordbærrene i mindre stykker, og kom dem i isforme.

Hæld kiwiblandingen på, og stil i fryseren i mindst 3 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids

Yoghurtis – med smag af muscovado og lakrids

6-8 ispinde
Ingredienser

1 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 æggeblommer
1 spsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
2 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl græsk yoghurt
1-2 tsk. lakridspulver


Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker, til det er let og luftigt.

Kog mælk og fløde op med glukosesirup og muscovadorørsukker.

Rør forsigtigt æggeblandingen ned i fløden, og fortsæt med at røre ved svag varme, indtil blandingen er tyknet noget, eller til den er 85 °C. Obs! Den må ikke koge.

Køl ned, og stil i køleskab i mindst to timer eller til næste dag.

Rør yoghurten og lakridspulveret i, og hæld blandingen i ismaskinen. Kør, indtil blandingen er blevet tyktflydende og cremet.

Fordel i ispindeforme efter eget valg, og sæt pindene i. Stil isene plant i fryseren i mindst tre timer, inden de toppes med krymmel eller smeltet chokolade.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hasselnøddeis med hindbær

Hasselnøddeis med hindbær

4 portioner
Ingredienser

200 g hasselnødder
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Hindbær 


Bred hasselnødderne ud på en bradepande. Bag dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 5 minutter. Hold øje med dem, de får hurtigt for meget. Lad nødderne køle lidt af, inden de gnides i et viskestykke, så det meste af skallerne gnides af. Mal halvdelen af nødderne, og hak resten af dem.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Sigt massen gennem en finmasket si. Tilsæt hasselnødderne. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Server isen med hele hindbær eller hindbærpuré.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Hindbærparfait

Hindbærparfait

8-10 ispinde
Ingredienser

4 store æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
140 g hindbærpuré
1 spsk. vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløde


Pisk forsigtigt æggehvider, bagesukker og glukosesirup i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld det hele i en blenderskål. Pisk marengsen i 5-10 minutter.

Kog hindbærrene op imens, og si dem derefter gennem en grovmasket si.

Tilsæt hindbærpuréen og vaniljesukkeret i marengsen.

Pisk fløden, til den er fast, og vend den i hindbærblandingen.

Fordel i ispindeforme efter eget valg, og sæt pindene i. Sæt dem i fryseren i mindst fem timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Avocadois med jordbær

Avocadois med jordbær

8-10 portioner
Ingredienser

4 æggeblommer
3 dl Dansukker Flormelis
1/2 liter piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
2 avocadoer
1 citron, saften
1 liter jordbær 


Pisk æggeblommer og flormelis luftigt i en skål. I en anden skål piskes fløde og vaniljesukker til et fast skum. Skræl avocadoerne, og fjern stenen. Mos dem, og bland mosen med glukosesirup og citronsaft. Rør avocadomosen ned i æggemassen, og vend til sidst fløden i. Hæld massen op i en form, som stilles i fryseren i mindst 4 timer. Ved servering skives jordbærrene og blandes med isen i flotte glas.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Muscovadois

Muscovadois

4 portioner
Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Muscovadorørsukker Lyst eller Mørkt
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup 


Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Italiensk hindbæris

Italiensk hindbæris

4 portioner
Ingredienser

500 g hindbær
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup 


Det anbefales at hindbær fra frost varmebehandles før brug.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk den varme mælkeblanding ned i æggemassen. Tilsæt hindbærrene. Sigt massen gennem en finmasket si. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine.

Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.

Hindbærrene kan udskiftes med andre bær, eller hvorfor ikke med 1 dl finthakket basilikum eller 2 spsk. whisky. Sukkeret kan erstattes af den samme mængde lyst muscovadorørsukker. Server eventuelt en brownie eller lidt hindbær til isen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Du kan finde flere opskrifter på is her »