Bag med sommerens bær

Nok er sommerens bær dejlige, præcis som de er. Men derfor kan man jo godt få lyst til at bruge nogle af dem til at bage noget rigtig godt. En sommertærte eller kage er perfekte, når der skal fejres fødselsdag – eller når en kær ven kommer på besøg ... Eller hvorfor ikke bare fejre, at du har ferie?

Herunder finder du opskrifter på Minibriocher med vaniljecreme og friske bær, En blåbærdrøm, Jordbærtærte med passionscurd, Biskuitter med hindbærcreme, Tarteletter med vaniljecreme og friske bær, Sukkerkage med sommerbær, Minicheesecakes med hindbærswirl, Roulade med marengssmørcreme og vilde bær, Sommertærte og Nem bradepandekage med bær.


Minibriocher med vaniljecreme og friske bær

Minibriocher med vaniljecreme og friske bær

ca. 30-35 stk. 1 time+
Ingredienser

Brioche
25 g gær
5 æg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
7-8 dl hvedemel
350 g blødt smør
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør

Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis


Vaniljecreme
Skrab vaniljestangen, og kog sammen med fløden.
Tag vaniljestangen op af fløden.
Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Brioche
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt æggene. Rør med en dejkrog, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, salt og hvedemel, og ælt dejen, til den er blød og jævn. Kom lidt smør i lidt ad gangen. Ælt i yderligere ca. 10 minutter. Lad dejen stå overdækket i køleskab i mindst 5 timer.
Ælt derefter dejen på et meldrysset bagebord. Rul dejen tyndt ud, ca. 1 cm, og udstiksmå runde kager på ca. 10 cm i diameter. Lad kagerne hæve på en plade med bagepapir i 1 time.
Lav et hul i dejen i midten med to fingre, så der dannes en fordybning. Pensl med pisket æg, og sprøjt vaniljecremen ned i fordybningen. Bages ved 220 °C i ca. 5 minutter.
Lad briocherne køle af, og kom derefter friske bær på, og drys med flormelis.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

En blåbærdrøm

En blåbærdrøm

ca. 20-30 stykker 1,5 time
Ingredienser

Bund
220 g smør
1 dl Dansukker Bagesukker
3 1/2 dl hvedemel
1 æggeblomme
Revet skal af 1/2 usprøjtet citron

Fyld
150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl hvedemel
4 æg
Saften af 1/2 citron


Sæt ovnen på 180 °C.
Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienserne til bunden, og ælt til en dej.
Smør en rektangulær form (ca. 24 x 30 cm), og beklæd den med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Bages nederst i ovnen i 10-13 minutter. Lad den køle lidt af.
Pres imens saften ud af de optøede blåbær gennem en si, således at kun blåbærsaften er tilbage. Bland citronsaften i.
Bland bagesukker og hvedemel i en skål. Pisk æggene i, og hæld til sidst blåbærsaften i, og pisk det til en jævn blanding. Hæld fyldet oven på bunden, og bag i den nederste del af ovnen i yderligere 15 minutter. Lad kagen køle af, og skær den derefter i mindre stykker. Strø evt. lidt flormelis over.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Jordbærtærte med passionscurd

Jordbærtærte med passionscurd

8-10 stykker 2 timer
Ingredienser

Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 l jordbær
Passionscurd
Vaniljecreme

Garnering
3 dl fløde
l liter friske bær af forskellig slags


Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æg og bagesukker luftigt. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend dem ned i æggemassen. Smør en springform, 19 cm i diameter.
Hæl dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen i 35-40 minutter. Kontroller, om kagen er færdigbagt, ved at stikke i den med en kødnål. Lad tærten køle af på en rist.
Lav passionscurden og vaniljecremen imens. Skær halvdelen af jordbærrene i skiver. Gem de pæneste til pynt.
Når tærtebunden er kølet helt af, skæres den til tre bunde med en skarp brødkniv.
Læg den nederste bund på et serveringsfad, kom et lag vaniljecreme på, og dæk med jordbærskiver. Læg den midterste bund på, og kom et lag passionscurd og et lag jordbær i skiver på. Læg den øverste bund på, og smør flødeskum på hele tærten. Pynt med jordbær
og friske bær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Biskuitter med hindbærcreme

Biskuitter med hindbærcreme

ca. 30 stk. 1,5 time
Ingredienser

Bund
200 g marcipan
2 æggehvider
1 dl Dansukker Brun Farin

Smørcreme
3-4 spsk. hindbærsaft (4 dl friske eller frosne hindbær)
1 æggeblomme
3 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 spsk. vaniljesukker
200 g blødt smør

Pynt
250 g hvid chokolade
Frysetørrede hindbær


Sæt ovnen på 180 °C. Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin.
Klik/sprøjt massen ud på en plade beklædt med bagepapir, ca. så store som femkroner. Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter. afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund.
Varm hindbærrene op i en kasserolle under omrøring, og sigt derefter kernerne bort, så der kun er hindbærsaft tilbage. Lad det køle af.
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Hæld hindbærsaften i, og pisk til en jævn og luftig blanding. Lad det stå i køleskab i 20 minutter.
Smør smørcremen ud på bundene med en kniv eller ske, og form til små toppe. Stil biskuitterne i fryseren i 20 minutter.
Smelt chokoladen over vandbad, og dyp biskuitterne. Drys frysetørret hindbær på, og lad biskuitterne køle af.
Opbevares i køleskab.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

Tarteletter med vaniljecreme og friske bær

12 stk. 2 timer
Ingredienser

Tærtebund
300 g hvedemel eller mandelmel
2 dl Dansukker Flormelis
125 g smør i mindre stykker
Skal af 1 usprøjtet citron
1 æggeblomme
4-6 spsk. iskoldt vand

Vaniljecreme
5 dl mælk
3 spsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljepulver
1 dl Dansukker Sukker
6 æggeblommer
3 spsk. majsstivelse
50 g blødt smør

Friske bær og Dansukker Flormelis til pynt


Tærtebund
Saml mel, sukker og smør til en smuldret dej. Tilsæt citronskallen.
Rør æggeblommen i.
Tilsæt vandet med en spiseskefuld ad gangen, og rør det sammen til en smidig dej.
Rul den sammen, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Sæt ovnen på 200 °C.
Rul eller tryk tærtedejen ud i springforme eller mandelforme.
Bages i ovnen i 10-12 minutter.
Lad den køle af, og frigør forsigtigt tærten fra formen. Obs! Tærtebunden bliver mere porøs, hvis der anvendes mandelmel.
Fyld tærtebunden med vaniljecreme og pynt gerne med bær efter eget valg og flormelis.

Vaniljecreme
Giv mælken et opkog, og tilsæt vaniljesukker og vaniljepulver.
Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse let og luftigt. Tilsæt den varme mælk under piskning.
Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm den forsigtigt op, mens der piskes, til den tykner. Tag kasserollen af, og hæld vaniljecremen i en skål. Tilsæt smørret, og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
Stil den overdækket i køleskabet, og lad den køle af.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sukkerkage med sommerbær

Sukkerkage med sommerbær

1 kageform, ca. 2,4 liter 1,5 time
Ingredienser

200 g smør
4 æg
4 dl Dansukker Sukker
6 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
Skal fra 1 usprøjtet citron
2 dl mælk
3 dl sommerbær efter eget valg


Sæt ovnen på 175 °C.

Smør sukkerkageformen, og drys den med rasp.

Smelt smørret, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker, til det er luftigt.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og citronskal.

Rør blandingen i æggesnapsen.

Tilsæt smør og mælk, og rør, til blandingen er jævn.

Vend bærene forstigtigt i dejen.

Hæld dejen i formen, og bag i 50–60 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Minicheesecakes med hindbærswirl

Minicheesecakes med hindbærswirl

cirka 12 muffinforme 1,5 time
Ingredienser

Bund
8 Digestive-kiks
25 g smeltet smør
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Hindbærswirl
1 1/2 dl hindbær
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. hvedemel
400 g friskost
1 tsk. citronskal usprøjtet
1 tsk. vaniljesukker
2 store æg
2 spsk. piskefløde


Opvarm ovnen til 175 °C.

Blend kiksene, og bland det smeltede smør og sukkeret i.

Kom en spiseskefuld af kiksedejen i bunden af formene. Tryk dejen ud, så den bliver jævn.

Bages i ovnen i 5 minutter.

Blend hindbær, flormelis og vaniljesukker.

Pres blandingen gennem en finmasket si for at skille frøene fra hindbærpuréen. Stil til side.

Pisk sukker og mel sammen, tilsæt friskost, citronskal og vaniljesukker, og bland, til massen er jævn.

Bland æggene i (et ad gangen), og tilsæt piskefløden.

Fordel friskostblandingen i formene.

Kom en cirkel hindbærsauce over hver muffin. Brug en tandstik til at røre lidt mere og lave en "swirl".

Bages i 15–20 minutter, til fyldet er stivnet.

Lad dine muffins køle helt af, og køl dem derefter i køleskabet, så de sætter sig.

Pynt med friske hindbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Roulade med marengssmørcreme og vilde bær

Roulade med marengssmørcreme og vilde bær

2 roulader
Ingredienser

Grundopskrift roulade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Marengssmørcreme
Rækker til ca. 2 roulader

4 store æggehvider
2 dl Dansukker Sukker
150-200 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. bærpuré
2 dl valgfri sommerbær (til både puré og pynt)


Grundopskrift roulade
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i dejen sammen med vandet.

Fordel dejen tyndt ud på to stykker bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.

Marengssmørcreme
Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen ved høj hastighed i ca. 5-10 minutter.

Sænk hastigheden til lav/mellem, og tilsæt blødt smør, lidt ad gangen. Lad smørret blive blandet helt sammen med marengsen, inden du tilsætter næste portion smør, og pisk, til marengsen er jævn.
Purér halvdelen af bærrene i en blender eller med en stavblender. Si gennem en finmasket si, hvis du vil undgå kerner. Vend puréen i smørcremen, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Slutresultatet skal være en luftig og jævn creme.

Tip!
Hvis cremen skiller, er det let at rette op på. Er den for kold, kan du opvarme den over vandbad et øjeblik, og pisk den sammen. Er den for varm, kan du lade skålen stå i køleskabet et stykke tid, inden du pisker igen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Sommertærte

Sommertærte

6-8 portioner
Ingredienser

Dej
3 dl hvedemel
3/4 dl Dansukker Flormelis
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme

Fyld
5 dl piskefløde
1 dl friskpresset citron- eller limesaft
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
2-3 spsk. kartoffelmel

Pynt
1 liter bær efter eget valg

Tilbehør
Letpisket fløde


Ælt ingredienserne til dejen sammen, og tryk den ud i en springform. Stil formen i fryseren i mindst en halv time. Bag bunden midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Lad den køle af.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en kasserolle, og lad cremen koge, til den tykner. Lad blandingen køle lidt af, inden den hældes på tærtebunden. Fjern kanten på formen. Pynt med bær efter eget valg, gerne flere forskellige, og server kagen med flødeskum.

Tærten kan også bages i portionsforme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

Nem bradepandekage med bær

Nem bradepandekage med bær

ca. 30 styk
Ingredienser

4 æg
6 dl Dansukker Rørsukker
4 1/2 dl hvedemel
2 spsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 l rensede bær, f.eks. hindbær, solbær eller brombær
200 g smør

Pynt
Dansukker Flormelis


Pisk æg og rørsukker, til det er luftigt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i æggemassen. Hæld dejen i en smurt bradepande, 30 x 40 cm, og drys bærrene henover. Høvl smørret med en ostehøvl, og fordel det hen over bærrene. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af. Skær den derefter ud i firkanter. Drys lidt flormelis over ved servering.

Kagen kan også serveres som dessert med lidt flødeskum til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker